Kötüyüm..

Idag skulle jag slappa för en gångs skull och dagen börjar bra. Jag kollar film segar mig och sitter vid datorn, fan va gött tänker ni nu! Men vad händer då, när jag sitter där med mjukisbrallor och fett hår mitt uppe i slöandet? Jo Mcdonald's ringer såklart. Skulle tydligen jobba idag och mitt pass började för 10 minuter sen. HÄRLIGT. Fyfan vad sur jag blev. Jag kastade mig ut genom dörren och vad upptäcker jag när jag kommer till stationen? Tåget är såklart sent, FUCK MY LIFE.

Aja, jag är i alla fall hemma nu och har en bra morgondag framför mig. Hoppas jag.

Och jusste, jag har börjat studera turkiska på egen hand, det går ganska bra haha. Kul är det också, kanske för att jag vill lära mig det men ja.

Cool swedish boy goes Türkiye, liiike.

Jag mår... fint.

Godmorgon! Gårdagens utgång blev lyckad, tack alla som var med :) Dock var det inte alls någon bra ide egentligen för jag har prov idag och jag kom hem ett. Jag har alltså inte pluggat i princip någonting. Jag får hoppas på att jag har hängt med bra på lektionerna helt enkelt haha, good luck with that Emmy! Jag är lite sur också. Jag har skrivit ungefär två dataskrivna sidor om Sveriges olika växtregioner och de olika jordmånarna i löv repspektive barrskog, men jag hittar dem inte någonstans. Jag ger upp nu alltså. Måste jag skriva om allt (som jag förmodligen måste göra) så FAN. Jag är väldigt hungrig också, hoppas det är något gott i bamba idag..

I'm going school, home and out!

Yes, ikväll är det första gången jag ska gå ut i Sverige. Sticky blir det. Ska fira en vän, han har fyllt 18 :))

Imorgon ska vi ha historiaprov, har jag pluggat tro? Naae, jag får läsa ikväll när jag kommer hem, vilket blir ganska sent tror jag. Får se.. Aja, wish me luck!

För övrigt så sitter jag på naturkunskapslektionen just nu och lyssnar på as sköna låtar hahah, tack för att sånna finns. Det var väl allt för mig, tjoho.

I need true love, breathe true love, feel true love.

Sitter i skolan på en tre timmar lång samhäll b lektion. Det är ganska segt men men. Jag fick reda på att jag fick MVG på min essä om kurd/turk-konflikten, det känns jävligt bra faktiskt. eftersom att jag har pluggat på stenhårt om hela deras historia fram tills idag så kan jag ju en del om detta nu och det kan ju vara bra att veta om jag nu ska flytta till Alanya om så bara för ett tag. Så är det nån som är intresserad av att lära sig om kurdkonflikten är det bara att höra av sig så skickar jag min essä, haha!
Sitter och lyssnar på Mozart och "I'm sexy and I know it", bra kombination va?

Visdomsord tisdag förmiddag.

Kom på ett litet "citat" (hahahah så citerar jag..) idag. Vet inte om det är bäst på engelska eller svenska.. Engelska vinner tror jag.

Låt hjärtat vara din kompass genom livet.
Let your heart be the compass of your life.

She's going Casablanca tonight!

Haha, denna låten är ganska rolig.. Eller den kanske inte är rolig men den får mig att tänka på Alanya. Bytte bara ut Hollywood (som för övrigt är en club i Alanya) till Casablanca (som är en av mina favoriter i Alanya). Fyi hehe.

She gave up her life, to follow her dreams
Left behind everything, for the party
Nothing more she could want, she was determined to follow her plan
She wanted Casablanca, she wanted it bad
Now that she got her dream, she became a star

She's going Casablanca, she's going Casablanca tonight


Fyfaaa vilken nolifer jag är HAHAHAHAH. Jag dör, jag skrattar åt mig själv nu, jag e så jävla löjlig. Aja, jag har väl min blogg för att dela mina tankar osv med er eller? Då får ni som väljer att läsa den stå ut med sånt här.


Känslan av...

...rena lakan när man är nyduschad. Just got to love it.

My every road leads to where I belong.

I hear the wind call your name
It calls me back home again

It sparks up the fire, a flame that still burns
Oh it's to you I'll always return
I still feel your breath on my skin
I hear your voice deep within
The sound of my lover, a feeling so strong
It's to you I'll always belong


Now I know it's true
My every road leads to you
And in the hour of darkness
Your light gets me through


Wanna swim in your ocean, be warmed by your sun
Bathe in your waters, because you are the one
I can't stand the distance, I can't dream alone
I can't wait to see you, I'm on my way home

Desert rain.

Jag vill: http://www.volontarresor.se/projekt/latinamerika/brasilien/rio-de-janeiro-barn-och-ungdomscenter

1 år ♥

Tack för detta underbara året Kevin. Vi har lärt oss mycket och gått igenom en hel del kan man ju säga, ågrar inte en sekund! Känns som att det slutade på ett bra sätt i alla fall och the fact that vi fortfarande är vänner osv känns awesome. Guuuuuuuuuuuuud, aja. Och jag vet att du kommer att läsa detta för du läser ju min blogg så jävla ofta (känn ironin). Faast, du är ju sexybooii91 ändå, ahhahahah fyfan Kevin. Din jävel. Aja, vi ses på torsdag!

Bortglömda barn.

Just a normal day
Streets turn into graves
So cold the night
The weak ones lose the fight
Too many of them out there
No one seems to care

Lost and so alone

Born but never known
Left all on their own
Forgotten children
We'll never hear a name
They carry all the blame
Too young to break the chains
Forgotten children

They see, they feel, believe

Just like we do
They're laughing, and crying
Wanna live here
Like me and you
Favourite restaurant ♥

Inte för att någon kanske bryr sig men jag måste bara säga att TARA'S är så jävla bra. De är en turkisk restaurang (surprise hehe). Maten e så jävla god så jag dör, alla borde gå dit o prova. Och beställ sigara börgeri till förrätt. Det är typ minivårrullar med fetaost i, så jävla gott. Waaaah, är så hungrig, dreglar typ när jag läser deras meny.. Well, gå dit, njut och tacka mig sen (;

http://www.restaurangtaras.se/

På måndag smäller det!

Mailet vi (jag, Sandra och Cassandra) har väntat på kommer att trilla in på måndag, om det Ove säger stämmer. Fatta vad spännande det ska bli! Hoppas lägenheten är bra nu, annars blir jag sur haha. Jusste vi har gått från antal tre till fyra nu. Sandras vän från Norge ska bo med oss också. Merthe heter hon. Så nu är vi 4 pers i la familia (fråga mig inte varför jag sa så). Jag kommer säkerligen att lägga upp all info jag får om lägenheten på måndag och bilder om så finns. Can't wait!

Jag kommer att leva i en helt annan värld nästa sommar. En varm, färgglad, solig, het, partyfylld värld. Oh lord säger jag bara. Förlåt alla ni som blir drabbade av mitt tjat, hoppas att ni har lite förståelse över min entusiasm och mitt engagemang (aka besatthet). Puss på er i alla fall för att ni står ut, får typ belöna er med nått gott bakverk någon dag, vad säger ni om det?

I see it in your eyes that you're listening.

Musik är så vackert, så glatt, sorgset, omfamnande och alldeles underbart. Vet inte vad jag ska skriva mer. Hejdå.

Kurdkonflikten, hjälp någon?

Jag sitter i skolan och skriver om Kurdkonflikten. Ska ha samhällskunskap B i tre timmar innan lunch, min lärare är sjuk och jag kommer ingen vart. Kom till denna lektionen enbart för att han skulle kunna hjälpa mig att komma vidar på nått sätt, men icke.
Jag och Frida ska vara här på öppet hus och visa vad vi har gjort under det året vi läste foto och visa bilder osv. Öppet hus är för övrigt på lördag mellan 10 och 14 så måste få ledigt från jobbet, hoppas det går annars vet jag inte vad jag ska göra, får väl klona mig eller nått. Nu har Frida läst igenom min text och ska ge mig massa kritik (hoppas jag) så jag kan fortsätta att skriva, yay.

Uppdaterad budget.

* Inkomster innan jag åker (som jag sparar):
Studiebidrag; 4000 kr
Lön; ca 12000 (har räknat att jag sparar ca 1500 kr/mån)
Gåvor; Jul, student? Ca 2000 kr
Övrigt; Har sparat ca 9600 kr som jag har nu.

Summa; 27600 kr

* Utgifter innan jag åker:
Vaccin (Hepatit A+B); ca 1400 kr

Summa; 1400 kr

* Utgifter i Alanya:
Hyra; 3700 kr (925 kr/mån)
El + vatten; ca 3000 kr?
Mat; ca 6000 kr
Flygbiljett dit; ca 1500 kr
Transfer; ca 200 kr
Resa till Cypern; ca 1500 kr
Nöjen; ca 5000 kr
Slutstädning; ca 100 kr
Övrigt; 1000 kr

Summa; ca 17000 kr

Jag tycker att 17000 låter jävligt lite. Det är det nog också.. haha. Jag lägger på typ.. 5000 på övrigt. Då blir det 22000+1400(för vaccinet)=23400 kr. Sen kommer vi ju jobba lite grann så då kommer jag ju att tjäna lite grann också, inte så mycket dock. Jag tror att jag ska klara av att spara ihop till 25000 i alla fall med tanke på min lilla planering över inkomster, thumbs up. Det kommer säkert att ske massa fler ändringar med tiden.

Ställ in ditt sikte på något positivt.

Skola, sova, jobb, hem. Så har min dag sett ut. Jag har inget mer att säga, förlåt att jag är tråkig idag men that's life. Jag får vara rolig imorgon istället!

Idag är det en fml-dag.

Japp, idag känner jag bara fml. Det började redan när jag vaknade. Jag va så sjukt trött att det tog mig ca 40 minuter att gå upp, och det tog emot att sätta sig upp (tror att någon där ute känner igen den känslan). Sen va jag jättesugen på blåbärsyoghurt av någon anledning, ne men då va den slut. Då blev jag sur (ha-ha-ha). Sen har jag en fuldag på det. Jag missar mitt favoritprogram på tv idag för jag ska jobba! ÅHÅ så roligt! Slutar 21.00. Har inte fått mailet från hon som har hand om lägenheten än, har väntat i 100 år känns det som, gaaaaaaah. Hoppas att det händer något som vänder min dag från detta till okej i alla fall. Hoppas jag får mailet. Jävlar vilket muntert inlägg :)

Den som spar, han har.

Som jag sa i det förra inlägget så skulle jag ju räkna mina sparpengar. Det var lite mer än jag väntade mig och är nu på lite bättre humör.

Jag har innan löning och studiebidrag hela 9615 kr som jag sparat ihop med en jävla vilja och lite snålhet! Där ser man.

The butterfly effect.

Idag fick jag sluta två timmar tidigare, fyfan vad det var skönt. När jag kom hem kollade jag på The Butterfly Effect. Den filmen alltså <3 Den får en faktiskt att tänka lite. Liksom bortom det... bortom det förståeliga. Elelr nej förståeliga var inte rätt ord. Fan jag kan inte förklara saker. fml

Jag ska räkna alla pengar jag har sparat nu och se hur mycket det blir, ska bli spännande! Jag gör ett blogginlägg senare där jag talar om hur mycket det blev för de som är intresserade, haha. För övrigt så ja.. jusste ja, jag köpte två linnen från bikbok igår. De var av samma modell, olika färger, olika storlekar bara, höhö. Jag vill dock inte ha dem nu när det är så kallt för de är typ somriga.. Ska ha dem nästa sommar (loooove). Slänger upp en bild på det vita för det va de enda som fanns på deras hemsida.

Nehe, de funkar inte att lägga upp en bild på det så länkar bilden istället.

http://bikbok.com/Global/BikBok/collection/2011/110815/Capriosca_W42.jpg.transform?w=332&cp=true


Jävla skit.

Depressionen som väller över en när man kollar på jobbschemat och ser att man jobbar 12.00-19.00 lördag och 11.45-21.00 söndag. Just have this wonderful feeling about my weekend. Verkligen inte, SKIT.

A million miles away.

Här sitter jag återigen på min utsuttna datastol som jag har haft i... typ 7 år. Väntar på ett vääääldigt efterlängtat mail från Istek, hon som har hand om uthyrningen av lägenheten. Jag dör snart, vill ha mailet NU! För övrigt väntar på sushi och godis från 4gott. Idag blir de en riktig såndär mysfredag, vilket behövs för jag är död. Kevin kommer efter jobbet också, ska tvinga honom att kolla på idol, mohahah.

Så låt mig sammanfatta min fredagskväll:
- Sushi
- Lösgodis från 4gott (som är jävligt gött)
- Idol
- Kevin
- Mjukisbyxor

Jag farar inför morgondagen dock, och söndagen. Ska nämligen jobba då, 12.00-16.30 båda dagarna. Fifan. Nu tycker ni kanske att jag är löjlig men efter 4,5 h på donken är man helt slut. Testa själv om du inte tror mig.

Idag är det fredag.
Han säger visserligen "imorgon" men han e så söt så han fick vara med ändå.

Budget.

Sitter i skolan och gör en budget. Jag räknar ut hur mycket pengar jag kommer att ha till Alanya, hur mycket allt kommer att kosta när jag är där osv. Det är mycket att tänka på. Tänkte skriva vad jag har kommit fram till:

* Inkomster innan jag åker (som jag sparar):
Studiebidrag; 4000 kr
Lön; ca 12000 (har räknat att jag sparar ca 1500 kr/mån)
Gåvor; Jul, student? Ca 2000 kr
Övrigt; Har sparat ca 9000 kr som jag har nu.

Summa;
27000 kr

* Utgifter innan jag åker:
Vaccin (Hepatit A+B, Duakoral); ca 2400 kr

Summa; 2400 kr

* Utgifter i Alanya:
Hyra;
5000 kr (1250 kr/mån), ev 3700 kr (925 kr/mån)
El + vatten;
ca 300 kr
Mat;
ca 6000 kr
Flygbiljett dit;
ca 1500 kr
Transfer; ca 170 kr
Resa till Cypern;
ca 1500 kr
Nöjen;
ca 5000 kr
Slutstädning;
ca 150 kr
Övrigt;
1000 kr

Summa;
ca 20000 kr

Detta är bara på ett ungefär vad det komemr att kosta, det kommer säkert att bli mer än vad jag har räknat ut att det ska bli, det blir det ju alltid. Men jag tycker ändå att detta låter ganska rimligt.

Visdomsord.

Live your life the way you want to, not the way you're supposed to.

När hjärtat slår.

Att man kan sakna en stad så mycket. Att längtan kan vara så otroligt stark och göra så ont.I'll be coming back home to you.

Nu är det såhär mina vänner ATT.... vi har fått byta lägenhet. Och guess what!? Den är 160 m2, ligger i centrum och vi får varsitt sovrum och detta för 400 euro/mån (ca 3700kr). Dock får vi ingen egen pool nu.. MEN FATTA VA NAJS! Fetaste lägenheten i centrum, oh my god alltså. Jag får snart mer info om den och troligtvis bilder också som jag lägger upp här så fort jag får dem! Jag dör. 


Folk säger till mig att jag bara drömmer och slösar bort min tid. Men det finns inget som kommer att få mig att ändra mig nu. Jag har ett mål och det är det målet som får mig att gå upp ur sängen på morgonen. Så, är detta vad ni kallar "slöseri"? Jag är inte gjord för att leva ett normalt svenneliv i detta kyliga land (både klimat och invånare). De som säger att jag inte kan jaga mina drömmar i verkliga livet tycker jag lite synd om. Hoppas att ni lever ett lyckligt liv i alla fall, för det kommer jag göra :)

Suddenly.

Plötslig händer det, jag ska nu städa mitt rum och förbereda inför min lilla minirenovering (som skulle gjorts i februari). Jag har också fått en egen såndär dosa man har till banken, vuxenpoäng! Men ja, jag kommer förhoppningsvis med ett roligare inlägg ikväll.

Nostalgi!

Jag sitter och tittar på gamla bilder på datorn och hittar sjukt många gamla emobilder, haha! Tänkte dela med mig av några så ni får se hur jag har sett ut genom åren, enjoy! (Vet inte när alla bilder är tagna riktigt, eller i vilken ordning de ska vara i så gör så gott jag kan).

Jag i början av min emotid, hahahaha! Bilden är tagen någon gång i slutet av 2007.

Tiden går, men inte så fort.

Jaha, nu har vi fått våra datorer i skolan. Sitter just nu och fixar lite med den. Det är måndag, den 10:onde oktober, v 41 idag. Det är 14 skoldagar kvar tills det blir höstlov. Gött eller?
När höstlovet ät slut är det alltså v. 45, då är det ca 7 veckor kvar till jul. Efter jul är det nyår. Sen är det 2012, och år 2012 ska bli the best year ever. Nu ska jag fokusera på studenten och på den dagen jag sitter på planet ner till Alanya. Jag ska också försöka klara mig igenom det grå, kalla, mörka, långa, skolan, jobbet osv.. Men med tanke på vad som vänta efter allt detta så kommer jag klara detta med lätta steg, hoppas jag. Nu ska jag fixa vidare med datorn, hörs väl senare idag antar jag.

Every single night I lie awake.

Tycker det ser konstigt ut med ordet "lie" men aja.. Dubbelkollade med google translate och det stämmer tydligen. Aja, jag tänkte bara säga tack för igår till alla (ingen av de som var där läser min blogg.. Bara Dagge, tack Dagge höhö). ÄNTLIGEN fick jag träffa min kära vän Oscar som precis kommit hem från sin långa cykeltur till Kina! I 7 månader har han varit borta, så det är ett tag. Välkommen hem i alla fall! :>

Idag ska jag bara slöa, fyfan vad skönt.. Borde plugga men NEJ, idag ska jag bara götta mig framför tv:n, datorn, i sängen och drömma mig bort till Alanyas gator och svajande palmer!

Bild från igår, jag och Dagge in action:

Gör det ändå, sa ♥

It is impossible, said Doubt.
It is dangerous, said fear.
It is unnecessary, said Reason.
Do it anyway, said Heart.

Tamam.

"Saker och ting löser sig inte av sig självt, du måste fatta beslut nu. Lyssna till ditt inre."

Vad gör man och ens inre säger fuck allt då?

Music keeps me alive ♥

Jaha, en helt vanlig torsdag antar jag. Började bra med att jag försov mig, sen var det storm ute. Jag e cptrött, lite hungrig och måste verkligen plugga (det slutar med att jag läser igenom skiten en gång innan jag somnar). Jag har väl inget mer att berätta direkt.. Tack du kära musik för att du finns, hade inte klarat mig annars! <3

Jag är konstig, eller så är jag det inte, it's up to you.

Ja, jag gillar musik från alla möjliga kulturer, det är roligt. Jag är musikgalen och lyssnar på musik typ 24/7, thumbs up! Tänkte dela med mig av en turkisk låt som jag lyssnar på typ hela tiden, den e så jävla skön (: Den heter "Just Friends" på engelska och texten är fin, tro det eller ej.

Within my heart.

Musik
Värme
Sol
Några personer (you know who you are)
Alanya
Mat
Färger (vitt, svart och allt däremellan)
Sunrise
Sunset
Månen
Stjärnorna
Natur
Vita snygga bilar med ashög partymusik
Party i Alanya
Ljumna, stjärnklara nätter
Frihet
Kärlek

Någon gång ska jag göra ett mer invecklat sånthär inlägg. För min egen skull (:

Sudent 2012.

Idag hade vi studentprovning. Fan, studenten är bara 8 månader bort och efter det är jag free as a bird. Jag längtar så jävla mycket dit, hoppas tiden går fort! Lägger upp en bild på hur min mössa kommer att se ut (ungefär). I mössan ska jag ha vit siden, uppe på mössan en kungakrona (eftersom att jag är kung) och där bak "2012" i guldiga siffror med strass! Kommer bli awesome.
Planlösning osv.

Har kommit över lite bilder på lägenhetens planlösning och några.. vad ska man säga? "Animationer" på hur det kommer se ut utifrån. Här får ni se, kommer att lägga ut bilder så snart jag har dem som sagt.

Såhär kommer vi att bo:


Apartment in Alanya!

Hej mina vänner! Idag är jag glad för vet ni vad? Lägenheten är fixad!

- Vi har bokat den juni, juli, augusti och september.

- 4000 kr/månaden och då ingår hemförsäkring, pool, vaktmästare, tvättmaskin och diskmaskin.

- Det tar 3-4 minuter att gå från lägenheten till stranden och det är några hundra meter till hamnen (where the action is).

- Den är nybyggd.

- Vi har balkong.

- Lägenheten är ganska liten, bara 49 kvm och ligger på andra våningen i ett 4-våningshus.

- 4 bäddar.


En bild på vart den ligger (för er som inte fattar så är det där jag har ringat in);

 

En bild på köket (kommer fler bilder så snart vi har fått dom skickade till oss):

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof