Turkiet

Jag skulle vilja att alla som läser detta skriver en kommentar där ni sammanfattar era tankar och er bild av Turkiet som ni hade innan ni varit där (om du inte varit där än behöver du inte bry dig om det senaste såklart). Det kan räcka med några ord. Jag vill bara veta hur andra ser/såg på Turkiet innan de åkte dit och om bilden liknade min. Så snälla, dela med er av era tankar!
 
Uppföljning på detta inlägg kommer.

Only for you Frida

Här är bilden du ville se utan text!

Mitt nattliv

Ja, vad ska man säga. Var på biljardpalatset med några trevliga prickar ikväll. Spelade en match och den vann jag, tro det eller ej. Jag som inte spelat biljard på typ sju år. Att jag vann kan ju berott på att jag var nykter och att mitt motstånd inte var jättenycktert. Det hade jag ju inte behövt säga men se så ärlig jag är, haha! Jag kom i alla fall hem typ halv två och har sen dess suttit vid datorn och pillat lite i photoshop med några bilder. Jag tog några bilder på mig själv med camen också. Tänkte att... jag vet inte. Här kommer bilderna i alla fall.
 
Mamma och pappa för typ hundra år sedan.
Bild tagen detta året från Kale i Alanya.
Bild tagen i år från Kale i Alanya.
 Här är jag kl 02:27 den 29/09/12.
 
 

Back on the back

Nyss hemkommen från stallet. Det gick bara bra att rida, dock känns mina ben och min rygg som spaghetti nu. Det kändes underbart att vara tillbaka uppe på hästryggen igen. Snart ska jag hoppa in i duschen, sen blir det middag och sen vidare. Kanske, bara kanske bloggar när jag kommer hem igen, annars är jag tillbaka imorgon! Ha en trevlig fredagkväll allihop :)

Med tanke på mitt andra hem

 
 
Poängen är, allt kommer att bli bra!

En månad..

..framöver kommer jag att ta hand om min systers häst två gånger i veckan. Jag kommer även att ta över hennes gymkort! Detta betyder att jag kommer att vara igång en hel del, vilket jag är i stort behov av. Vill bli fit, och inte bara till beach 2013, utan så fort som möjligt. Så detta bilr en bra kick i röven för mig, det behöver jag!

Jag får väl "tacka" min systers körtelfeber för detta. Dock tycker jag verkligen synd om dig Nelly, pluttisen.
 
 
Och nu till något helt annat. Idag har jag inte gjort så mycket, vaknade ganska sent. Fick besök av Michelle vid fyra ungefär, ett mycket kärt återssende. Vi pratade om Turkiet och blev sugna på kebab, så det gick vi och köpte, haha. Gott var det. Men nu får det vara slut på sånt, ska försöka att äta lite bättre.

Svenska ord som liknar turkiska

Något jag förvånades över när jag var i Turkiet var hur många ord det var som liknade svenskans. Jag kommer inte ihåg alla just nu men skriver upp de jag kommer ihåg.
 
Här är några bokstäver som kan vara lite kluriga;
(ş uttalas som ett sh-ljud)
(u uttalas typ som o)
(ü uttalas som u)
(o uttalas typ som å)
(c uttalas som ett dj-ljud)
(ı uttalas typ som u)
uttalas som ett tj-ljud)
 
dusch - duş
kris - kriz
polis - polis
ambulans - ambulans
kräm - krem
melodi - melodi
musik - müzik
dolme - dolma
lampa - lamba
socker - şeker
kaffe - kahve
toast - tost
paket - paket
party - parti
tomat - domates
ananas - ananas
telefon - telefon
taxi - taksi
motor - motor
sirap - şurup
satan - şeytan
teater - teyatro
alfabet - alfabe
 
Nu orkar jag inte mer, haha. Får bli mer en annan gång!
 

Finally

Bättre sent än aldrig. Här kommer några av de kläder jag köpte förra veckan. Pallade inte ta kort på de tråkigaste och sen blev bilderna så fula på vissa plagg att jag helt enkelt sket i dem. Kanske tar bilder när jag har på mig dem någon gång, eller så tvingar jag Nelly att vara modell för en dag haha. Jaja, här är de i alla fall + lite smycken och ljuslyktor.
 
 

26 september 2012

Idag har jag och Hasan varit tillsammans i tre månader. Det är ju helt sjukt vad fort tiden har gått och hur mycket som har hänt under denna tid. Jag kunde inte önskat mig någon bättre, you are the best! I love you

AZTEC, AZTEC EVERYWHERE

Jag har fått Aztec-flipp tror jag. Älskade mönstret/stilen redan första gången jag såg det men har inte hittat så mycket i klädväg som fallit mig i smaken, förrän nu. Igår såg jag att både Frida och Emma hade skitsnygga väskor med aztecmönster på så jag frågade vart de hade köpt dem. Det visade sig att de hade köpt dem på en hemsida som heter nastygal.com så idag gick jag in och tittade runt lite. det slutade i att jag beställde två klänningar, ett linne och den där väskan.. Förlåt så mycket Emma och Frida, men jag kunde inte hålla mig. Hoppas det inte är hela världen!Jag kanske borde göra en aztecdesign till bloggen också, kanske.
 
Här är i alla fall det jag köpte.

Middag och tjöt

Det blir inga bilder på mina fynd och på mitt rum idag (det blir imorgon istället). Det blev så att jag och mamma åkte till Kungsmässan under dagen och sedan var det dags för mig att ta pendeln in till Göteborg. Jag, Thilda, Frida och Emma åt trerätters på Jensens serni, mycket trevligt. mysigt att träffa de gamla godingarna igen, och kul var det också. Här kommer lite bilder som jag snott från Emma.
 
 
 

Söndag

Godmorgon (ja jag vaknade nyss hehe). Just nu kokar jag ägg, interesting. Igår var jag med mamma och syster på Frölunda Torg där jag shoppade loss för första gången på typ fyra månader. Det blev klänningar, grejer till mitt rum och några linnen. Skulle egentligen köpt en vinterjacka men hittade ingen jag gillade som var tillräckligt tjock. Jag kommer troligtvis bli halvklar med mitt rum idag så då ska jag fota det och lägga ut lite bilder här så att ni kan se, spännande. Då ska jag även fota mina fynd från igår så att de som är intresserade kan kolla in dem. Jusste, ikväll ska jag äta på Jensens med Thilda, Frida och Emma, ska bli riktigt trevligt!
 
Men nu ska jag äta frukost och sedan fixa! Hörs senare med ett något roligare inlägg (förhoppningsvis).

En regning dag

Idag har det regnat nonstop och kallt är det också, 7 grader om jag ska vara exakt. Dagen började med ett besök på arbetsförmedlingen och fortsatte i ett besök på Condeco med Elin. Det var mycket trevligt att tjöta lite med henne igen! Kom precis hem och ska snart bege mig till Filip för lite matlagning och film. Hoppas på en bra skräckis. Ska skriva ett nytt CV också, kul. Hatar att skriva CV. Och i brist på bilder och annat att säga så langar jag några egobilder som jag tog med camen i morse. Mycket kreativt!

Hade tråkigt HAHAHA

Är man halvt deprimerad, ensam hemma och uttråkad, ja då filmar man sig själv mimandes till en Westlifelåt. Denna låten (som för övrigt hete I Wanna Grow Old With You) är riktade till mina små älsklingar från Alanya (ni vet vilka ni är).
 
OBS! Jag är jätteseriös på filmen!
 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHA!
 
Alla måste bjuda på sig själva ibland..

Lycka

Tack till dig som grundade skype!

Blogga blogga blogga

Bloggdags igen!
Sen jag kom hem har jag hunnit vara sjuk en vecka. Landade i Stockholm hos farmor och stannade där i mina värsta första dagar. Hoppas verkligen att jag får träffa farmor snart igen i friskt och gladare tillstånd! När jag kom till Lindome så började jag att måla mina möbler vita, jag målade även över ett litet konstverk som var på min vägg med vitt. Träffade Emma en stund i fredags och idag kom Dagge hit. För ungefär två timmar sen knackade Anton och Filip på dörren. Det gjorde mig glad, en nice surprise så att säga! Det är allt som har hänt i mitt liv sen jag kom till Sverige!
 
Nu ska jag ut på en liten kvällspromenad med min kära syster. Hörs kanske senare (jag har plenty of time to blogga nu).
 

Genomskinligt grå och fallen som en tår

Läs inte om du inte har väldigt tråkigt, haha.
 
The time we spend apart will make our love grow stronger, but it hurt so bad I can't take it any longer. Your voice was the soundtrack of my summer, you know you're unlike any other and you'll always be my thunder. I saw your face in my mind as I went away and it was killing me that I had to go. We know it's never simple, never easy but we do it anyway. Watching you watching me, a beautiful way to fall asleep. And I breathe you in deep. Jag vet att du sover, känner värmen från din hud. Bara lukten gör mig svag men jag vågar inte väcka dig nu. Jag skulle ge dig allting du pekar på, men bara när du inte hör vågar jag säga så. Genomskinligt grå och fallen som en tår blir jag utan dina andetag. I can't breathe without you but I have to. On the days I can't see your eyes, I don't even want to open mine. On the days I can't see your smile I'll sit and wait for the days I know you'll be near. Because a day without you, it just isn't fair. Utan ett ljud, mitt hjärta i din hand.
 
 
Nu tänker ni säkert "WTF did I just read?". Har inte direkt ett bra svar på den frågan men kan ju försöka ge er någon form av förklaring. Alla osammanhängande meningar ovan är en del av min saknad. Fick ett sånt där "saknar-så-att-jag-dör"-anfall och kände att jag var tvungen att bara göra något, skriva något, få det ur mig helt enkelt.. Tjofaderittan, hej hej!

Godnatt

Hittade en ny favorit-videobloggare idag! William Spetz. Kanske lägger upp någon video med honom imorgon eller nått, orkar inte nu + att det är så svårt att välja ut en/två stycken videos bara.. Men om du vill se honom nu (rekomenderas) så sök på hans namn på youtube. You will not get dissapointed ;)

Nu ska jag snart sova, kanske kollar på en film först. Såg Shoo Bre innan jag somnade igår. Jag gillade den. Goodnight fellas!

Skype

Skypade lite med gullungen idag, vad glad jag blev av de 40 små minutrarna! Har inte träffat honom på en vecka nu vilket känns som typ en månad eller nått.. Inte kul alls. Men det var underbart att se hans ansikte och höra hans röst igen :)

Såhär snygg var jag i camen;




Alltid en början

Har varit och köpt färg, penslar och lite tapet. Ska börja måla och sådär imorgon, ska bli riktigt kul! Kan ju ta en före och en efterbild och lägga upp här sen när allt är klart. Jag måste ha något att sysselsätta mig med under dagarna, jag blir sjukt rastlös och känner mig ensam typ, haha. Jag har ju bott med massa folk hela sommaren och alltid haft något att göra. Samtidigt behöver jag (och vill) vara för mig själv nu i några dagar och pyssla med mitt eget. Jag kommer snart att bli väldigt social, så håll i er! :)

Godmorgon

Vaknade 10 idag, ganska lagom. Det blir nog en ganska lugn lördag för min del, är inte helt frisk än och jag har ingen lust att göra något speciellt. Jag vill börja fixa med mitt rum.. Men först ska jag och Nelly kolla på Coraline, en väldigt bra film tycker jag.
 
Vilka är ni? :D
Sen till något helt annat. På senare dagar har jag få väldigt många nya läsare. Förut hade jag ca 20 stycken varje dag men nu är det ca 40 stycken. Vad hände där? Självklart blir jag jätteglad, men undrar bara hur ni hittade hit! Vore kul om ni kunde kommentera detta inlägget och berätta hur ni hittade mig. Men som sagt, jag är bara glad över detta, välkomna alla nya läsare! :) (Hoppas att ni är här för att stanna, haha)

Vart är jag?

Idag när jag vaknade var jag och lakanen blöta av svett, mys! Och inte nog med det, jag fick ett moment av panic när jag slog upp ögonen. Min första tanke var "Where the fuck am I?!".. Kul. Men det löste sig, haha. Emma var på besök för lite prat, som blev ganska mycket prat (hehe). Trevlig att träffa tösen igen. Hon tog en fin bild på våra fötter med sin iPhone också, och det för att hon tyckte att mina fötter va väldigt bruna.. Det har ju diskuterats om min hudfärg på många håll sen jag kom hem. Här lägger jag upp lite bilder på mig och min hudfärg för de som är intresserade!

Bilden som Emma tog. Lillefot och Megafot eller vad?


Har dock tappat mycket färg sen jag landade i Sverige. 7 dagar utan att ha fått någon sol alls på sig har satt sina spår tyvärr.. :(

13

Idag är det faktiskt inte vilken dag som helst. Idag såg jag Göteborg och Lindome för första gången på tre månader. Det var även exakt tre månader sedan jag lade mina ögon på Hasan för första gången. Oj oj säger jag bara! Nu ligger jag i min egna mjuka säng, dock är det lite ensamt. Ätit taccos med mamma och syster, gottigott. 
 
Jag fick en väldig lust att börja fixa i mitt rum, ska nog göra det snart. Fint ska det bli!
 

It's like magic

Kom över denna låten av en slump (?) och fastnade direkt. Har lyssnar på den på repeat i över en timme nu. Addictive.
 
In This Moment - The Dream

Jag lever, nästan

Är fortfarande sjuk så ligger bara i soffan hela dagarna.. Har inte så mycket kul att skriva om mitt liv just nu, det händer ingenting. Lyssnar på lite turkmusik i hopp om att må lite bättre, i alla fall psykiskt.. Det fungerar lite. Tänkte dela med mig av de turklåtarna jag lyssnar mest på just nu!

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
 
Blev visst hela nio låtar.. Orkar inte lägga upp fler nu tyvärr, kanske en annan gång! Vill ni veta vad någon/några heter så tror ja ni kan klicka på dem så kommer det upp. Fungerar inte det så fråga mig! :)

Klockrent!

Hasan (till höger) och Hüseyin (till vänster) dansar loss på baren.. Hasan är helt i sin egna värld ser det ut som, söt hahah! Han är även kalasfull som Cassie säger, men det ser man väl ganska tydligt I guess.. ENJOY!

Uppe med tuppen

Vaknade sju idag, dock inte frivilligt. Vaknade av att jag inte kunde andas och min mun var lika torr som Sahara. Hemskt sätt att vakna upp på måste jag säga. Har försökt att snyta mig ett antal gånger men det kommer inget, så försökte med nässpray. Nu kan jag andas någorlunda med min vänstra näsborre. Kan knappt svälja heller, orkar inte mer. Ringde akuten det första jag gjorde när jag kom till Sverige men då sa hon i telefonen att "Det är bara en vanlig förkylning! Ät ipren och halstabletter så kommer du känna dig som en helt nu människa om två dagar". Nu är jag inne på den tredje dagen och jag känner mig lika jävlig fortfarande. Lögnare.

Sjukling i Stockholm

Jag är grovt, väldigt, jätteförkyld eller så har jag både halsfluss och öroninflammation.. Ont som fan gör det i alla fall. Samma dag som jag åkte till Sverige hade jag nog 39 graders feber. Så nu äter jag ipren, alvedon, strepsils, zyx och dricker te i hopp om att bli frisk någon gång. Pratade med Hasan för första gången live idag sen jag kom hit. Gud så glad jag vart, samtidigt som jag satt med gråten i halsen (av sorg). Vi pratade massa strunt och pratade om framtiden, nästa sommar och om en sak till. Nu blir någon kanske lite nyfiken på vad den där saken är..? Jo, saken är den att han kanske kommer hit i januari. Om han lyckas spara ihop de pengar som behövs och om han får ja till sitt visa så kommer han för att stanna minst i två veckor. Hoppas hoppas hoppas!
 

Här kommer en bild från min födelsedag :)


Spam (igen)

Alltså, måste nästan ursäkta för alla dessa texter.. Men still, de som inte vill läsa behöver inte göra det!
 
Kan det blir kallare tro?
Jag frågar mig själv; Varför stanna i nord?
Jag vet att det handlar om regler och pengar
Men jag vill bara ha min älskade sol
Jag ser och jag drömmer tills jag vaknar
Så jag jobbar, sparar och längtar
  Jag tror fan jag går i ide till typ april
För då ska jag landa där palmerna bor
Kliver av planet och den där hettan som träffar min kropp gör mig galen
Kastar min väska på rummet, sekunden efter är vi ute och kan äntligen andas
Det här är vad vi kallar för hayat! (liv på turkiska haha)
Flipflop på nu för sanden och gatorna heta

Dagen jag väntar på är långt bort just nu, vill få ett slut på kyla och regn
För klimatet vi har det tär hårt på mig
  Då är det planet ner till varmare grader, känslan går inte att beskriva
Först i dina armar, sen en evig sol, behövs det ens förklaras mer?

 

Spam

Jag är svag för dig, för du gör mig stark
Du har sönder mig, fast du gör mig hel
Det känns så rätt, trots att allt nu är fel
Jag är slav för dig, jag gör vad som helst
Allt för att vara med dig, kan aldrig dra en gräns
 
 
-------
 
Kommer nog att lägga upp en del likande inlägg inom den närmsta framtiden, bara så att ni vet! Det här är ju trots allt som min dagbok, bara det att ni får läsa den om ni vill.


[ Lyrics from: http://www.lyricsty.com/anton-kristiansson-du-r-knark-lyrics.html ]

Fy

Har nog aldrig gråtit så mycket och känt mig så tvingad att göra något som jag gjorde igår kväll. Det var fan det värsta någonsin. Förstår inte hur man kan ha så mycket tårar, kändes som att jag grät ut ett helt hav. Värst av allt var att lämna Hasan, en av de värsta sakerna jag gjort i hela mitt liv. Han är verkligen världens bästa, love him
Skriver mer när jag återhämtat mig lite, hörs hej!

Det är inte lätt när det är svårt (haha)

Jag vet, om du orkar att vänta
Jag vet, att det kommer en dag, en plats och en tid för oss
Jag vet, jag känner din längtan och jag ber dig tro på mitt ord
Det enda jag vill är att få vara där du är

19 år idag

Idag blir jag 19, vart tog tiden vägen? Minns min 18-årsdag som om det vore igår. Sjukt mycket hat hänt under det senaste året och jag har vuxit väldigt mycket som människa. Vill tacka alla som stått och står vid min sida, ni vet vilka ni är ♥ Hoppas att ni finns kvar länge länge!

Vi klarar oss till våren ♥

Jag är vaken och jag gråter
Han är bredvid och han sover
Vi har varann, vår kärlek är sann

Han är där och jag är här
Men vi klarar oss till våren
  Milen är skadan, han är såret
Och vi bådar skapar tåren
Vintern är lång, kall, mörk och ensam
Så vi kämpar fram till våren

Vi älskade under stjärnor
Och jag lämnade dig kvar
  Det gör ont men hör på mig
Vi ska klara oss till våren

Kärlek har sårat, vi är ärrade
Vi är samma, avståndet förändrat
Borde stannat, men jag lämnade
För jag vet att vi klarar oss till våren

Bli nu varm och glömt allting
Så vi kan kämpa fram till våren
 

-------
 
 
Kul liv, hejdå.

Dagen då...

vårt vardagsrum förvandlades till en frisörsalong! Idag är det den 1 september år 2012, kan inte fatta det. Har packat min väska och ikväll blir det utgång för hela slanten :))

Tillbaka till frisörsalongen. Selo har nu klippt och slingat Matildas hår och nu klipper han Adam. Sandra och Selo fick flytta in akut igår på grund av en liiiiten miss. Så nu är vi sju pers här.
 


 
 

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof