Supernatural

Som många säkert vet så är Supernatural min favoritserie. Hittade detta "drickspelet" på Cassies blogg idag, awesome ju! Dock fattar bara de som sett/ser på Supernatural det roliga i det hela, haha.
 
Mjöda, följer du med ut imon om vi spelar detta innan?
 

Rio de Janeiro

Ett av mina defenitiva drömresemål är Rio. Jag ver inte riktigt varför men har alltid velat åka till Brasilien och framförallt Rio. Skulle vara kul att vara där när karnivalen är, det verkar så himla glatt. Det jag ser mig själv göra i Rio varje gång jag drömmer mig bort är att jag står framför statyn och blickar ut över staden och havet, åh! När jag står där någon gång i framtiden kommer det nog rulla en tår eller två ner för kinden.
 
 
 

iPad 2 32gb till salu!

Vaknade lite innan tre idag, på eftermiddagen. Vad fan hände där? Har vänt helt på dygnet.. Har ni tänkt på hur lätt det är att vända på dygnet men hur svårt det är att vända tillbaka det? Gud..
 
Jag säljer min iPad 2 32 gb! Vet du någon som är intresserad eller är du intresserad själv, hör av dig! Jag har knappt använt den och den är vit. Har även ett läderfodral till den som medföljer.
 

Klubbar och sevärdheter i Alanya

 
Som ni ser fick jag ett önskemål om att skriva lite om vad jag tycker om de olika klubbarna och vad jag tycker att man ska se/göra i Alanya. Tycker det är jättekul att ni som läser kommer med förslag och önskemål på vad jag ska skriva här i bloggen. Det gör det lättare för mig och jag blir på bra humör, så fortsätt med det!

Jag börjar med att berätta vad jag tycker att man inte får missa när man är i Alanya. Kan ju passa på att säga att Cassandra har gjort ett liknande inlägg nyligen, så vill ni ha ännu en Alanyanörds tips och syn på detta så tycker jag att ni ska klicka här.

 
SEVÄRDHETER OCH SAKER ATT GÖRA I ALANYA
 
1. KALE (BORGEN)
Jag börjar med den kanske mest uppenbara och mest kända sevärdheten, borgen (Kale). Borgen är det första man ser när man kommer till Alanya, eller i alla fall det första jag ser haha. Den ligger uppe på den ungefär 250 meter höga klippan som "sticker ut" från staden. Man vet inte exakt när borgen blev färdig men minnesmärkena som hittats/finns talar för att både romare, byzantier och seljuker har varit där. Det var seljuksultanen Alaaddin Keykubat som var mest inblandad i hur borgen utformats. Borgens huvudsakliga uppgift var att skydda staden från inkräktare. Runtom borgen slingrar sig en ca 6 km lång mur (det är den man ser egentligen). På kvällarna är muren upplyst vilket jag tycker är väldigt fint. Jag tycker verkligen att man ska ta sig tid att besöka borgen när man är i Alanya. Jag har gjort det fem gånger om jag inte minns fel och jag blir helt stunned (överväldigad?) av den otroligt vackra utsikten varje gång. Ett tips för er som tänker besöka borgen, ta taxi upp och promenera ner!
De som tar taxi båda vägarna missar verkligen mycket. På vägen ner finns det restauranger och massa små gatustånd där man kan köpa kläder, väskor, lampor, smycken osv. Rätta mig om jag har fel men tycker att priserna är lägre här än nere i bazaarerna. Rekommenderar även att stanna och äta på någon av de restauranger som finns på vägen ner, så mysigt.

Pris:
Vill man gå in i borgen kostar det 10 lira per person vilket motsvarar lite mindre än 40 kr. Vill man inte det så tycker jag att det ändå är värt att åka upp och njuta av utsikten och promenera ner.
 
 
 
2. DİM ÇAYI (DIM RIVER)
Personligen tycker jag att detta stället är underbart. Det är som en iskall oas, kristallklart, iskallt vatten (vattnet kommer från bergen, därav kylan). Det finns mängder av små restauranger och då menar jag mängder som i flera hundra, känns i alla fall så när man åker om kring där. Området är enormt och ligger en bit utanför Alanya. Jag var där ett antal gånger i somras och mitt favoritställe är där man kan fiska och sitta på flottar (minns tyvärr inte vad just det stället heter).. För att komma dit kan man åka buss eller taxi som går från Alanya, dock gjorde aldrig vi det. Vi hyrde moppar och tuffade dit. Sjukt mycket roligare och man får se så otroligt mycket på vägen dit. Så ja, jag rekommenderar verkligen att hyra en moppe och köra dit, det är typ halva grejen!
 
Pris:
Vill man hyra moppe så kostar det 25-30 lira per moppe och då får man ha den hela dagen. Och är man smart (fattig/snål/sparsam) så är man två på en moppe, hehe. Är man två på en så blir det ungefär 50 kr/man. Sen är maten ganska dyr, en måltid (typ kyckling, ris, grönsaker och pommes) ligger på ca 25 lira (100 kr). Sen vill man väl ha dricka på det kanske vilket kostar ca 7 lira (för en cola). buss och taxi vet jag faktiskt inte men kan ju säga att det blir lite dyrt med taxi, blligt som fan med buss.
 
 
 
3. SKEPPSVARVET OCH RED TOWER
Detta är gratis (fuck yeah)! Det röda tornet går inte att missa. Det ligger i hamnen och är en av de mest kända stadssymbolerna i Turkiet. Det är 33 meter högt och blev färdigbyggt år 1226 (det är alltså jävligt gammalt, coolt). Detta kommer bli lite svårt för er att förstå kanske men om man gåt ill det Röda Tornet och går så att man står precis bredvid det så finns det en liten "stig" ner mot vattnet. Följ den ända bort till skeppsvarvet, jättemysigt och väldigt fint kvällstid.
 
 
 
4. AQUAPARK
Aquapark är faktiskt kul. Roliga rutschbanor och sådär, vad mer ska jag säga om detta ställe då? Det ligger på Kleopatrasidan i centrum vid Burger King.
 
Pris:
Tror det kostade 20 lira att komma in?
 
 
 
5. BÅTTUR
Det är faktiskt både kul och intressant att åka på båttur. Bara gjort det en gång dock, men vill göra det igen! Tror priserna kan variera lite beroende på vilken båt man åker med. Vanligtvis så går båtarna från hamnen runt 10.00 på förmiddagen och kommer tillbaka runt 16.00. Det ingår pickup, middag och dricka, så vill man dricka sig full kan man göra det. Jag skulle inte vilja göra det på en båt när det är ca 35 grader varmt dock. Man stannar på lite olika ställen, badar och en guide berättar lite om det man ser.
 
Pris:
TROR att priserna ligger mellan 60-90 lira men jag vet faktiskt inte säkert. Men har hört 200-300 kr förra sommaren i alla fall.
 
 
 
 
NATTLIV
 
De flesta nattklubbar och barer finner du i hamnen. Sen finns det såklart barer på nästan alla restauranger. Några av de största nattklubbarna är Robin Hood, Latino Club, Bistro Bellman, Istanbul Club, James Dean, Hollywood Club, Queens Garden, Havana Club och The Doors. Mitt emot Robin Hood finns det några mindre klubbar, dock är det lika mycket drag där som de jag nämnt (om inte mer). De heter Lambada Casablanca Bar, Bella Vita, Los Angeles och Las Vegas. Jag förstår att namnen kanske inte säger er just något alls, haha! Jag skulle kunna skriva vad jag tycker om alla de jag nämnt men det blir så fruktansvärt mycket.. Jag ska försöka att vara så kort som möjligt och inte blanda in personliga "relationer" i det hela, utan jag ska försöka att vara så objektiv som möjligt. 
 
Alltså, egentligen är det samma grej på alla ställen, förutom ett, The Doors. På The Doors får endast scandinavier komma in och de spelar lite mer rockaktig musik. På övriga ställen är det fritt fram mer eller mindre och det är partymusik som gäller. Priserna skiljer sig inte jättemycket. Jag har upplevt det som att det dyraste stället är Las Vegas men vet inte om det stämmer. Ett tips är att försöka pruta på fishbowls, det brukar gå (i alla fall på de flesta ställen).
 
+
Jag föredrar nog Istanbul, Hollywood och de mindre ställena mitt emot/bredvid Robin Hood mest. På Hollywood har de AC och bra service (värt). På Bellman finns det inget direkt tak så det är väldigt luftigt och skönt. Istanbul har en as fet fläkt, skönt med en liten svalkande vind (finns risk att håret flyger lite dock). "De mindre ställena" är oftast fullknökade och stämningen brukar vara på topp. Kul att sitta och titta på folk som går förbi på gatan utanför och man sitter liksom mitt i gröten. Har ni frågor är det bara att skriva till mig på facebook, maila eller kommentera!
 
-
Robin Hood är den största och mest välkända klubben i Alanya men jag fick nog av detta stället i somras. Orkar helt enkelt inte med det bara, haha. Är inget stort fan av The Doors heller, boooring. KNÖKAT, bara skandinavier och tråkiga låtar (typ Gyllene Tider-stuk).
 
Pris:
Inträdet är gratis överallt. En stor drink brukar ligga på 25 lira, fishbowl runt 100 lira. Men som sagt, prova att pruta på fishbowls! Och var inte rädd att be om mer sprit i drinken om den är för klen, de fyller på direkt.
 
 
 
 
Som sagt, har ni frågor eller funderingar så tveka inte att höra av er! Hoppas att denna infon var till någon nytta i alla fall, ta hand om er :)
 
 
 
 

 

Väder

Sveriges väder vs Turkiets. Snart så får jag förhoppningsvis se solen lite iaf, behövs verkligen känner jag.

I morse

Denna morgon var mysig. Låg och mös med Felix i en timme innan jag klev upp och sen gjorde jag en god frulle på det. Kom nyss in från en 40 minuters-promenad och ska fortsätta att måla mitt rum.

I promise I'll stay

Alltså, dessa två liveversioner är sjukt bra tycker jag. Klockrent. Gitarren och hans felfria röst, fullträff!
 
 
 

Dödaaa

Detta jävla spelet. Makes me upset...

Mina resor till Alanya

Har fått ett önskemål om att göra ett inlägg där jag sammanfattar mina resor till Alanya och självklart kan jag göra det! Det finns en risk att detta inlägg blir ganska långt, bara så att ni vet, hehe.
 
ALANYA 2010
Första gången jag åkte till Alanya var i slutet av april 2010 på en veckas semester, det var även min första gång i Turkiet. Då var jag en liten plutt, bara sexton, haha. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt. Jag åkte med min syster och pappa och vi bodde på ett jättetrevligt hotell som ligger på Kleopatrastranden, det hette SunPark Beach. Eftersom att vi aldrig hade varit i Alanya förut så visste vi ju ingenting om det heller. Så vi badade, solade, åt ute och hade en riktigt skön solsemester helt enkelt. Jag och syrran var inte alls mycket i hamnen och festade inget alls på denna resan (vi var på Robin Hoods nedervåning i kanske 10 min). Den enda "utflykten" vi gjorde var till Kale (borgen) och det var helt fantastiskt fin utsikt därifrån. Jag kanske gör ett inlägg senare om lite sevärdheter som jag tycker om och kan rekommendera i Alanya för de som är intresserade.
 
Jag kan ju säga att de fördomar som man hört under hela sin uppväxt som rör Turkiet och turkar INTE stämmer (sen finns det ju alltid undantag). Blev lite som en käftsmäll för både mig och min syster tror jag (en positiv sådan). Det var som ett litet wakeup-call. Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag mognade jävligt mycket under denna resan. Så Alanya 2010 var startskottet på en lång, äventyrlig, underbar och enormt lärorik mental och fysisk resa!
 


ALANYA 2011
Min andra resa till Alanya ägde rum exakt ett år efter min första, alltså i slutet av april 2011. Denna gången åkte jag med min syster och mamma. vi bodde på ett sjukt fint hotell som hette Sunny Hill denna gången. Det låg precis vid Damlatasstranden, alltså längst in mot klippan på Kleopatrasidan. Att få komma tillbaka till mitt favoritställe efter ett helt år av längtan var fucking amazing vill jag lova! That feeling (är nog inte ensam skulle jag tro). Det blev inte direkt något festande och inga drinkar denna gången heller. Vi var ute som senast till två och det var sista kvällen. De andra kvällarna var vi hemma vid hotellet vid ett redan. Jag skulle säga att denna resan var en repris på den första förutom att vi visste vad som väntade och kunde Alanya lite bättre. Vi var ute och gick väldigt mycket både den första och andra gången, jättemysigt att vandra omkring och utforska. Det var kul att så många kom ihåg en.. Helt otroligt? Det hade ju varken sett eller hört något av oss på ett år. En glad överraskning :) Har väl inte så mycket mer att säga om denna resan mer än att den var underbar. Sol, bad, god mat, gott sällskap och Turkiet, behöver jag ens säga mer liksom?
 
 
 
ALANYA 2011
Nej, jag har inte skrivit fel, haha! Det blev två resor till Alanya 2011. Min tredje resa gjordes i början av september och var som de andra två en vecka lång. Denna gången åkte jag med en kompis, Michelle, och vi bodde precis bredvid Aqua Park på ett jävligt sunkigt hotell soom hette Kleopatra Saray Hotel om jag inte minns fel. Vi spenderade inte speciellt mycket tid på hotellrummet som tur var. Nu när jag åkte med en kompis så blev det mer en party och sol-resa. Vi var nog ute alla dagar tror jag och kom hem sent, oftast inpå morgontimmarna. Våra dagar såg ut ungefär såhär:
Vaknade runt 10, åt frukost, solade och badade till typ 15-16 (med en lunchpaus då såklart), däcka på hotellrummet i några timmar, dusch, middag, chill, fest, nattdopp i havet och sovdags var det väl kring 6-8, hehe. Så under denna resan fick jag bekanta mig lite mer med Alanyas uteliv och nattliv på ett annat sätt. Kan göra ett inlägg om några bra/mindre bra klubbar senare? Kan ju vara kul att höra lite om de olika ställena kanske? Vad tycker ni? Det kommer ju givetvis att vara pesonliga åsikter från min sida då.
 
 
'
ALANYA 2012
Oj oj oj, where to begin? Kan ju börja med att säga att alla inlägg mellan 12 juni-9 september 2012 handlar om Alanya. Eller ja, jag bloggade från Alanya så det finns sjukt mycket bilder osv. Jag ska försöka att vara så kort som möjligt nu när jag berättar om min fjärde och längsta vistelse i denna fina stad. Jag och Cassandra (cassie.blogg.se) delade lägenhet under hela sommaren (tre månader), och så hade vi "inneboende". Vi har haft ganska många olika roomies under dessa tre månaderna, dock inte alla på en gång! Det har varit sjukt kul i alla fall. Sommaren bestod kort sagt av sol, bad, party, kärlek, vänner och lite utflykter. Har fått vänner för livet, träffat the love of my life, lärt mig otroligt mycket, gjort misstag, upptäckt en mängd nya saker bla bla bla jag kan hålla på i en evighet känner jag. Det är så svårt att sammanfatta och att ens berätta om allt som hänt, det är så otroligt mycket och kan liksom inte beskrivas. Jag kan ju säga att Alanya är väldigt olikt sig själv när man stannar under en längre period. Man får se Alanyas alla sidor och man lär sig hur saker och ting fungerar där på ett helt annat sätt (såklart). Jag är ledsen men jag kan inte berätta så mycket mer på ett kostfattat vis, haha. Vill ni läsa mer detaljerat så råder jag er att läsa min blogg från juni till september helt enkelt.
 
Jag kan ju säga att min tid i Alanya har varit helt fantastisk och otroligt lärorik. Jag har liksom hittat mig själv så mycket genom allt som hänt där. Jag är verkligen tacksam för alla jag mött och allt som har hänt, även de mindre bra sakerna. Har ni några frågor så är det bara att fråga på!
 
 

Lusten är tillbaka

Jag läste igenom en del av min blogg igår och måste bara säga att jag var mycket roligare förr (iaf på bloggen). Så jag bestämde mig för att jag ska börja skriva lite mer trots att mina dagar ser ganska lika ut. Hoppas det blir bra.

Idag ska jag till arbetsförmedlingen, igen. Ska skriva in mig, igen. Hoppas verkligen att allt går som det ska denna för jag orkar inte med om de strular igen. Är påväg dit i skrivande stund.

Start på dagen

Idag har solen strålat sen jag slog upp mina två gröna, haha. Gjorde en jättegod frukost och ska snart bege mig ut för att hämta ved så att man kan få upp lite värme i huset. Det är sju minusgrader idag, usch och fy! Ska även fortsätta att måla mitt rum, från lila till vitt. Ha en bra dag allihopa!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2943236/images/2013/pic_51012cc5ddf2b34597eff3fd.jpg" class="image">

LBD - Little Black Dress

Pappa fick något fnatt igår och köpte denna klänning till mig! Tack så hjärtligt, uppskattas verkligen :)

Klänningen är från nastygal.com som är en av mina få favoriter.

19 dagar kvar!

Det är 19 dagar kvar tills jag får träffa min kärlek igen. Det var hela fem månader sen vi träffades så det ska bli helt obeskrivligt :D Den 11 februari åker jag och stannar till den 28:e. Pure happiness är vad det är, wiho!
 

Vardag

Jag har inte gjort så mycket de senaste dagarna, i alla fall inget speciellt. Förutom att jag slingade mitt hår i måndags som ni kanske såg på bilden jag la upp. Är mest ute och går, tränar, kollar tv, lagar lite mat, målar väggar och sover typ. Interesting shit alltså! På lördag ska jag och Nelly (och andra) till Linnea som fyller 19 och fira. Hoppas det blir trevligt :) Bloggar som sagt mer i min andra blogg just nu.
 
Känner mig verkligen pisstråkig men ja, jag har ingen lust att blogga just nu. Är inne i en sån period..

En gnista

Alla behöver något att brinna för, att leva för och att tro på. Var och en har rätt till att ha sin egna tro och passion här i livet. Jag personligen tror att all form av tro, religion, hobby eller vad det nu kan vara är väldigt nyttigt för själen, välmåeendet och självkänslan. Så länge ens tro och sysselsättningar inte skadar en själv eller andra så tycker jag att man har rätt till att göra och tro på vad man vill. Sen finns det självklart många, många olika trådar och aspekter på detta, jag är inte något stort fan av religion till exempel. Men jag respekterar de människor som har valt att ägna sitt liv åt det så länge de är snälla och respekterar andras syn på livet. Detsamma gäller de som har valt att inte gå den vägen. Om en ateist kastar skit på religion (säger att de som tror på Gud är dumma i huvudet t.ex.), så är det precis lika fel som om det hade varit tvärt om i mina ögon. Det här är ett så himla brett ämne och jag skulle kunna skriva en roman om detta. Men jag stoppar här.
 
Så länge vi människor visar respekt för varandra och behandlar alla på ett trevligt sätt (vilket är ungefär samma sak) så är jag övertygad om att vi kan leva i fred.
 
Det jag vill säga med detta lilla osammanhängande inlägg är att vi alla mår så mycket bättre om:
 -
1. Du visar respekt gentemot andra trots att de inte tycker och tänker som dig.
2. Du vågar tro på det du anser vara rätt och vågar göra det du älskar (så länge det inte skadar andra).
 
I believe you got my point?

Två videos på två helsköna människor

Troligtvis går de på droger, men skitsamma! Jag har skrattat om och om igen åt dessa två videos. Peace.
 
 

I'm not afraid

Är så jävla trött på alla dumma människor. Alla med ett gott hjärta kan ju ta åt sig av denna text! (Originalet säger "you" istället för "we", men tyckte att "we" var bättre. Vi är en!)
 

We've got the words to change a nation
But we're biting our tongues
We've spent a life time stuck in silence
Afraid we'll say something wrong
If they never hear it how are they going to learn our song?
So come on, come on
We've got hearts as loud as lions
So why let our voice be tamed?
There's no need to be ashamed
We've got the light to fight the shadows
So stop hiding it away
Come on, Come on

Hahaha

Jag har hittat Felixs förebild! Hahaha, dör lite (sämst humor) :D
 

Winter wonderland

Var ute i skogen med Felix idag, vilket inte är speciellt ovanligt. Jag hade även med mig min kamera ut, och det hör till ovanligheterna! Tänkte bjuda på några bilder som jag tog idag, både på naturen och Felix. vissa bilder är väl lite halvfula/halvfina men ja, skitsamma.
 

I'm tråkig

Hahaha! Ja ni hörde rätt. Jag skrattar åt mig själv.. Jag är så tråkig på denna blogg att det inte är sant. Det var lite mer "krävande" än vad jag trodde att ha två bloggar. Mycket lättare att blogga på feeldamngood i och med att den handlar om något annat än mitt liv, haha. Eftersom att mitt liv är ganska trist just nu (för er) så finns det liksom inte så mycket att skriva om här. Jag kan ju råda er att fokusera lite mer på min andra blogg ett tag framöver. Kommer att skriva mycket mer (hoppas jag) här när jag flyttar tillbaka till Alanya! Då kommer det ju häna lite roliga grejer och jag vet själv att det är MYCKET mer intressant att läsa en "Alanyablogg" än en "Sverigeblogg".Så i maj/juni drar det igång här for real igen, i alla fall med roliga saker!
 
Kommer bli ett jävla Alanya-tjat här om ett tag misstänker jag, eller vad tror du Cassie? Hahah (hetsaa)

3 månaders visum i Turkiet

Nu är det dags för mig att börja kolla upp priser och planera lite mer angående min ekonomi nu och för ca ett år framöver. Tänkte skriva vad man behöver och vad det kostar för att skaffa visum i Turkiet för tre månader.
 

Detta är vad som behövs för visum:

5 passfoton
2 kopior på passet (personuppgiftssidan)
2 kopior på sista inresestämpeln i passet
1 blå plastficka (en särskild som finns att köpa hos polisen)
2 kopior från changeoffice alternativt kontoutdrag från turkisk bank på summan som polisen sagt att du ska visa upp för att kunna försörja dig. Summan varierar från gång till gång men ligger runt 3250 kr/månad.
2 kopior på inbetalningen av visumet

När alla blanketter är ifyllda, kopior tagna och betalningar skett lämnar du in allt hos polisen samt om det är första gången du skaffar visum även betala för visumboken, dvs den "blå boken".

Att skaffa visum för 3 månader för första gången kostar ca 255 lira + 70 lira "blå boken" + 3250x3 (9750kr). Den totala kostnaden blir alltså ungefär 10950kr. Dock måste man ju inte "äga" de där 9750kr utan man behöver bara visa upp att man har dem, det jag menar är att man kan låna pengar av någon och visa upp dem och sen lämna tillbaka dem
 
Nu är inte priserna 100% utan på ett ungefär.
,

Läskig låt

Jag var livrädd för Hårgalåten när jag var liten, men den är faktiskt fin på ett sätt. But this song creeps me out.
 
 

1 månad kvar!

Idag är det den 11 januari och den 11 februari åker jag vilket betyder att det är en månad idag! Happy :D Snart, efter hela fem månader ifrån varandra ska vi få hålla om varandra igen. Helt sjukt vad tiden går fort när man ser tillbaka, men hur sjukt långsamt det känns som att den går.. Ni fattar säkert.
 
För övrigt så har min dag varit ganska mysig. Jag har sovit med Felix hela natten, vaknade, gjorde en jättegod frukost och sen har jag varit ute med Felix på powerwalk/joggingtur i 45 min. Kom nyss hem och det brinner i spisen, mys.
 
Ägg och kesomacka och avokado, nomnom.
Trött liten hund som gillar att grillas framför spisen (hotdog hahaha).

Torsdag

Jag vaknade, åt frukost, tränade lite grann, tittade på Supernational, packade, åkte till pappa, städade, åt, tittade på tv och nu sitter jag här! Där har ni min dag. Inte så värst roligt va? Jag ska verkligen försöka att ta mer bilder, och det både till denna bloggen och till den andra. Suger ju på det! Lägger upp bilder på instagram ofta ju.. Bara för att det är enkelt. Lata jävel! Nej ändring måste ske.
 
Här är en bild på mig som jag tog med camen nyss för att jag fick dåligt samvete över bildbristen som råder här.
 
 

Ny blogg

Jag tänkte faktiskt inte visa er min nya blogg än, men nu gör jag det i alla fall! Jag kommer att ha kvar min personliga blogg (denna) och skriva i den som vanligt. Min "personliga" blogg eller vad man ska kalla den riktar sig lite mer till mina vänner. Det känns så i alla fall. Jag skriver ju mest om min vardag här. så tänkte att det kunde vara kul att ha en till blogg som riktar sig lite mer mot allmänheten.
 
Feelgood-bloggen kommer att innehålla tips och insperation angående att må bra. Jag kommer att skriva om träning, kost, produkter och sånt skoj! kommer även att lägga upp bilder och "pepptalk", spännande haha. Hoppas att den blir omtyckt :)
 
Här hittar du feelgood-bloggen!

Mitt rum

Nu ska ni få några sjukt fula bilder på mitt rum.. Var för lat för att ta med något annat än min telefon + att jag skulle tagit i dagsljus istället. Jaja, bättre bilder en annan gång I guess!
 

Ny "design"

Jag har ändrat om lite här på bloggen som ni säkert ser! Den var väldigt tråkig förut tycker jag, så behövde en liten uppfräshning. Vet inte om den blev så mycket roligare nu i och för sig.. Men jag har gjort ett litet försök i alla fall, hahah..
 
Vet inte om ni kan se det typsnittet jag använder i rubrikerna? Det ska i alla fall vara en lite snirklig text, det ser handskrivet ut. Ser det ut så för er också? Gör det inte det blir jag less.

Tjäna snabba pengar

Frossle.com
Säger bara; bättre än double (tycker jag) och känns mer seriöst. Dessutom får man 50kr när man registrerat sig.
 
Så alla ni som har bloggar eller någon hemsida, kör hårt! :)
 

Mitt magproblem

Som många säkert vet så har jag haft problem med min mage sedan sommaren 2005. Jag är alltså inne på mitt åttonde år med mina magbesvär nu. Jag har varit hos olika läkare, gjort ultraljud, EKG osv men ingen kan hitta något fel och de säger att de inte kan komma på vad mina symptom har för ursprung. Jag var hos ännu en läkare nu i veckan som var bra tycker jag. Han försökte verkligen lista ut vad det kunde vara och ställde massa frågor (som ingen av de andra läkarna har ställt). Han skrev ut en medicin som tydligen ska hjälpa mot magsår, sura uppstötningar och sånt (trots att jag aldrig haft sura uppstötningar).. Det gjorde han för att kunna utesluta magsår om det skulle vara så att medicinen inte fungerar.
 
Jag tänkte försöka att beskriva mina symptom så gott jag kan här så kanske någon stackare där ute känner igen sig och kan bekräfta vad det är eller kanske komma med teorier.
 
För det första så gör det fruktansvärt jävla ont. Smärtan befinner sig huvudsakligen högt upp i magen, ungefär i mellangärdet, och mellan skulderbladen. Sen strålar smärtan ut, så det är inga små områden vi pratar om. Det är inte likt magknip och mensvärk någonstans, det är en helt annan sorts smärta. Jag får lite svårt att andas och andas gärna med små snabba andetag samt lägger mig gärna på rygg och sträcker ut mig. Jag kurar alltså inte ihop mig till en liten boll som de flesta vill göra när de har ont i magen. En annan sak som är väldigt märkbart är att jag blir sjukt trött och matt. Jag orkar inte göra ett skit utan ligger i princip stilla tills det gått över (då känner jag hur energin kommer tillbaka). Jag mår inte illa och kan äta och gå på toa som vanligt. Dock är det kanske inte så jättelockande att äta massa mat när man har ont i magen, men jag kan och har gjort det. Har försökt att skriva upp när jag har ont och vad jag har ätit innan osv men jag ser inget som helst sammanband. Jag kan ha ont 1-2 gånger i veckan till 1-2 gånger i halvåret. Det är alltså helt oregelbundet. Smärtan kommer aldrig pang boom utan den smyger sig på och kan hålla i sig i allt från två timmar till två dagar. Det vanligaste är nog att den håller i sig mellan 4-12 timmar.
 
Jag har googlat en del och jag tycker själv att det låter lite som gallanfall. Mormor har opererats för det och mamma har det nog också (hon ska kolla sig nu i veckan). Men farbror doktorn tyckte inte att det var så sannolikt i och med min unga ålder.
 
Jag tror att jag fått med allt nu. Hör görna av er om ni känner igen detta! :)

Äntligen (nästan)

Haha jag är så jävla seg ibland. Jag skrev i september/oktober att jag höll på med mitt rum och fixade. Jag sa ju att jag skulle ta bilder och lägga upp här så att de som vill kan se hur det blev. Jag har en bra och en dålig nyhet. Vi börjar med den bra.. JAG ÄR KLAR! Den dålig är att jag inte har tagit bilder.. Än.
 
Imorgon måste jag ringa samtal, gillar inte alls att prata i telefon (finns några få undantag dock). Jag har även lite ärenden att uträtta men hinner nog inte med allt imorgon. Gör en lista, mest för min egen skull.
 
1. Ringa skatteverket
2. Ringa frisören
3. Ringa ungdomsmottagningen
4. Posta ett brev
5. Besöka fotvården (har någon konstig sak på hälen..)
6. Gå till apoteket
7. Besöka eller ringa arbetsförmedlingen
 
Det var väl allt, tror jag. Ska även träna, laga mat och vara med Filip imorgon.
 
Bjuder på en finfin bild på mig själv i brist på annat!
Hepp, blogg.se vill inte lägga upp någon finfin bild på mig tydligen..

 

 
 
 

Tjäna extrapengar!

Jag läste på min kära vän Emmas blogg för ungefär en vecka sedan att man kunde tjäna pengar på att ha reklam på sin blogg. Great tänkte jag! Jag fattar typ inte alls hur man gör men har fått in tre annonser under "länkar". Klicka gärna på dem och kommande annonser på min blogg, skulle vara guld värt för mig. Får be emma om hjälp med annonsplaceringar osv när hon kommer hem från Afrika tror jag. Men ja, sidan man fixar detta med är denna --> <--. Klicka på denna lilla söta annonsen och fyll sedan i uppgifterna längst ner. Blir ni medlemmar där och lägger upp annonser på er blogg är det bara att säga till så hjälper jag gärna er genom att klicka på era annonser. Som Emma också skrev i sitt inlägg; vi kan hjälpa varandra här!
 
 
P.S. Någon vänlig själ som kan förklara vad PPL, PPM, PPC och PPS står för? D.S.

Som att svimma på en bergstopp utav svindeln

Okej folks, nu är det inte hemligt längre! Åker till Alanya den 11 februari med Turkish Airlines.
 
11 februari:
Göteborg - Istanbul - Antalya
 
En timmes mellanlandning i Istanbul.
 
28 februari:
Antalya - Istanbul - Göteborg
 
4 timmars mellanlandning i Istanbul.
 
Hoppas att mitt bagage inte kommer bort i Istanbul för då dör jag. Ska bli så otroligt underbart att få vara med honom igen, dör! Vi har varit ifrån varandra i fyra månader nu och det tär som fan på mig. Behöver de där två veckorna för att orka vänta tills vi ses igen i sommar. Tänkte göra ett inlägg där jag spekulerar lite kring hur jag tänkt göra med mitt liv i år.

Årsresume 2012

År 2012 har varit ett otroligt händelserikt och lärorikt år. Kanske det första året där jag känt att jag mognat riktigt ordentligt. Jag har även förvånats av mig själv en del. Trots att det varit jobbiga saker som hänt så är nog detta ett av mina bästa år hittills!
 
Januari, februari, mars, april, maj
Dessa fem månader såg ungefär likadana ut. plugg, skola, plugg, studentplanerande osv. Hängde en del med mina gamla klass som jag saknar nu..
 
Juni
Denna månaden in my heart alltså. Här hände det grejer förstår ni! Den femte juni tog jag studenten, behöver jag ens säga mer? Underbar dag, hade kul med klassen från kl fem på morgonen till kl 5 på morgonen därpå, friheten vällde som en våg över mig och världen var min!
Den 12 juni mötte jag upp Cassandra (min roomie) på Göteborgs central och vår resa mot Alanya började. Under juni månad träffade jag personer som jag aldrig kommer att glömma (ni vet vilka ni är). Jag hoppas att vi kommer att ses snart igen och få skratta tillsammans. Kort sagt, i juni hände det saker som förändrade mitt liv stort och på ett eller annat sätt enbart till det positiva.
 
Juli, augusti
Två helt underbara månader i Alanya med underbara människor. Omringad av sol, värme, nära och kära, god mat och Medelhavet 24/7, vad mer kan man begära?
 
September
Oj. Detta var en otroligt jobbig månad.. Var tvungen att lämna det jag vill ha omkring mig. Det jobbigaste var att lämna Hasan såklart. Fy fan. Jag var jättesjuk i ca två veckor när jag kom hem också och nä usch, september sög. Dock var det underbart att få träffa min familj igen.
 
Oktober, november, december
Jag har sökt jobb, umgåtts med mina vänner och familj, sökt mer jobb och sist men inte minst spenderat sex veckor i Sundsvall hos Matilda som är en av de jag träffade i Alanya. Jag behövde faktiskt komma bort igen, tro det eller ej.
 
Det var en väldigt kortfattade version av mitt år. Känner på mig att 2013 kommer att bli ett sjukt bra år. Känns bra att få en liten nystart!
 
Nyårslöften
- Försöka att göra det som gör mig lycklig utan att grubbla så mycket över rätt och fel
- Planera lite inför framtiden, studier framförallt
 
Bjuder på en liten bild från den 28 december :)

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof