Jahopp

Då har man åkt på en förkylning. Den är lindrig än sålänge och hoppas att den håller sig på denna nivån. Näsan rinner och vaknade med halsont..

Får väl dricka någon turkisk mirakelkur i hopp om att vakna upp kry imon!

Skönt

Så skönt med lite kylig luft! Jag lovar, den känns kall.

Partey tonight

Ikväll blir det utgång! Ska ut med Hasans kompisar, blir trevligt. Fyra killar är ju inte fel att ha med sig när man ska vandra omkring på de idiottäta gatorna.
 
Det är förresten Hasans sista jobbdag idag sen är han ledig tills skolan börjar igen i september. Äntligen kan man få spendera hela dagarna tillsammans. Har träffat honom varje dag i två månader nu och saknar honom så fort han inte är med mig.. Overly attached girlfriend, det är jag det.
 
 

Första hemlängtan

Åh vad jag saknar min familj och mina vänner hemma i Sverige nu. Och skulle göra nästan vad som helst för att på pussa min gosvovve Felix på huvudet nu..
 
Saknar min mjuka säng och min kudde. Saknar min soffa, TV, filt och svenska/roliga kanaler. Saknar att grilla hos pappa, gå ut o gå i skogen med Nelly och Felix. Och så vill jag krama mami! Buhu.
 
Tur att jag har min stora kärlek här, och tur att jag har fina vänner här i Alanya också.
 
 Här kommer en Felix-bomb!
 
Felix när han va en plutt.


Äpple är gott tycker Felix :)


Här njuter Felix i kvällssolen :D
 
 

Musik som spelas här

Fick en förfrågan om att lägga upp lite turkisk musik som spelas mycket i Alanya just nu. Jag lade upp fyra låtar för inte så längesen, de hittar ni HÄR. Här kommer fyra låtar till!
 
 
 
 

Hemmakväll

Hade en hemmakväll igår också dock.. Skönt att bara vara hemma också se på serier eller film lite då och då. Ikväll blir det Teen Wolf!
 
Idag har jag inte gjort så värst mycket, trots det har dagen gått väldigt fort. Jag och Jennie var och (flytt)städade hennes gamla lägenhet. Den var inte alls skitig så det gick fort. På tal om städning, måste köpa en dammsugare. Jag blir galen!
 
Lite natthumor bara, hahah
 
 
 
 
 

Food

Sötis gjorde frukost/lunch till oss idag, mumma!

Kommentarsvar

 
Svar: Tänk så glad man kan bli när man får sånna här kommentarer! Jag har faktiskt fått höra likannde kommentarer förr men tror inte att modellyrket är något för mig.. Har nog inte riktigt den kropp som krävs och jag tror inte att jag hade klarat av all press och stress. Men tack så jättemycket Eve för de snälla orden! :)
 

Visum avklarat

Har fixat den blå boken i dagarna. Det var lättare än jag väntat mig, men fortfarande lite smått krångligt det där med dollar hit o dit.
 
Detta var vad jag gjorde:
 
1. Gick till polisen och fick de papper jag behövde fylla i. Jag fick även en check som jag skulle betala in till skattekontoret.
2. Tog ut de pengar jag behövde (i dollar) och växlade de till lira. Viktigt att spara växlingskvittot för det är det kvittot du ger till polisen sen.
3. Gick till skattekontoret och betalade samt skrev in mig (fick ett verinummer).
4. Tog passfoton.
5. Gick tillbaka till polisen och lämnade in allt. Klart!

Tillbaka!

Har varit utan internet i en vecka nu och det är därför jag inte har kunnat uppdatera! Men nu är jag tillbaka igen som vanligt. Har under den senaste veckan haft besök från Sverige. Min vän Mathilda har varit här, hon åker hem ikväll dock.. En vecka går ju så sjukt fort, man hinner ju knappt med hälften av allt man vill/tänkt göra.
 
Bor nu i Oba. Just nu är det massa besök här, vi är nu sju pers som bor här.
 
 Nu kommer det lite bilder från när jag och Thilda var uppe vid borgen för ett par dagar sedan!
Vi fick inga lyckade bilder på oss tillsammans men jag kan ju bjuda på denna, haha!


Månen var jättestor och "steg" upp. Har aldrig sett detta förut så det var en upplevelse.

 
 

Myskväll

Bestämde just med Cassie att vi skulle gå ner till vår lilla market för att köpa lite gottis till kvällens Pretty Little Liars-avsnitt!
 
Jag följer just nu två serier; Pretty Little Liars och Teen Wolf. Tycker helt klart att PLL är den bästa av dessa två, men Teen Wolf är underhållande + att det är ett lite annat stuk på den. Lite omväxling är alltid kul.
 
Annars är jag ett stort fan av Supernatural, inget slår den serien (iaf inte Deans humor). Är på säsong sju fortfarande och kollar lite då och då.
 
Någon som tittar på någon av dessa serier eller har något bra tips på någon serie? :)
 
 Jag och Cassie för ett år sen!

Regn

Det kom några regnstänk för några timmar sen, blev överlycklig! Hoppades att det skulle regna rejält i några timmar, för det behövs verkligen, men det blev som sagt bara lite lite..
 
Var med älsklingen när han klippte sig på Cuts by Celal och efter det åt vi mat på någon liten mysig restaurang i centrum. Han ska snart åka till Latino och jobba, mindre kul.. får väl se vad jag hittar på ikväll!
 
Hittade sötaste bilden på en liten elefantunge!
 

Fantastic four!

Blev Green Beach Cafe med Micheller, Cassie och Mellie igårkväll. Jättefint ställe med mysig livemusik, dock var servicen inte på topp.. Men vi blev sittandes i tre timmar i alla fall. Efter det så gick jag, Mellie, Cassie och Hüseyin på strandpromenaden, dock vände turturduvorna efter en liten bit. Jag och Mellie gick nere i vattnet och gud vad varmt det var! Vi såg även ett sködpaddebo. Efter det åkte vi runt lite i hennes bil och den åkturen slutade nere i hamnen där vi satt på Latino Club i ungefär 40 min.
 
Tack allihopa för en återigen trevlig kväll!
 
 

Bilder från dagen

Låter bilderna tala för sig själva!
 

Beach 22

Är på stranden med Cassie, Mellie och Michelle. Vi har fått solsängar, tack vare Michelle. Det är underbart men sååå varmt!

China Royal

Var på China Royal med Jennie ikväll. Så gott att äta något annat en samma turkmat hela tiden. Okej, det är lite dyrt där men det är det värt. Alltid jättegod mat, rekomenderas starkt till er som är trött på "vanlig turistmat".
 
Imorgon ska jag till polisstationen med Hasan och höra mig för angående visum. Han ska äntligen hämta ut sitt körkort, sisådär två månader efter att ha tagit det.. Bättre sent än aldrig! Innan det ska jag till stranden och försöka att bli lite bruuuuuunis.
 
Fick även det glada beskedet att min fina vän Mathilda ska komma ner hit till Alanya för att hälsa på mig! På lördag anländer hon, ska bli riktigt kul att få visa henne denna stad (efter ca två års tjöt om Alanya från mig hehe).
 
Goodnight!

Bake & Cake

Var på ett mysigt café i hamnen med dessa goingar i lördags! Vi blev sittandes i hela fyra timmar. Måste göras om snart.

Senare på kvällen drog jag och Mellie till RH där vi satt och pratade tills våra män slutade för kvällen/natten. Trevligt!

De två sista bilderna är från Mellies blogg.

Morgondagen

Imorgon blir det action från början till slut. Mellie ska hämta mig och Cassie vid 11.00 för en dag på beachen, vilket behövs kan jag lova. Äntligen ska jag få sola en hel dag! På kvällen vankas det fika i hamnen med dessa två och Michelle. Ska bli trevligt att få klä upp sig och sminka sig lite, blir ganska lite sånt nowdays då jag går i slappkläder och utan smink varje dag.. Hoppas på lite bilder imorgon kväll eller på söndag förmiddag!
 
Ursäkta att jag varit så tråkig på bloggen idag samt igår.

"Godmorgon"

eller borde jag säga goddag? Vaknade 11.59 idag, ganska bra efter att ha somnat 05 tycker jag. Sitter redo för stranden nu, vill bättra på min "bränna" lite grann!
 
JAG KOM IN PÅ TURKISKA-KURSEN! Vilken lättnad!

Vad ska man säga?

Asså, ja. Jag vet inte riktigt vad jag har tittat på på youtube.. Det står i alla fall "recommended for you" under "Sjung och spela med Teletubbies".
 
 
 

Tråkdag

Idag har jag bara varit hemma. Har inte ens gått till vår market och köpt bröd och vatten, och då är det allvar haha. Hasan har spenderat dagen med sina vänner som åkte från Alanya ikväll och C&H har varit ute på vift. Imorgon ska jag i alla fall få vara med min kärlek hela dagen och det ser jag fram emot! Vet inte vad vi hittar på, stranden kanske? Får se vad vi hittar på.
 
På fredag får jag veta om jag kommit in på någon av de utbildningar jag sökt till hösten! Spännande.

Jag och min fina vän Thilda på bild. Hon kommer förhoppningsvis och hälsar på mig nästa vecka!
 

Lite turkmusik

Tänkte lägga upp lite tukrisk musik till er, lyssna och njut! Har ni någon favorit turklåt och i så fall vilken?
 
 
 




Krångligt..

Jag håller nu på att kolla upp vad som behövs för att söka visum i Turkiet. Herre-min-gud vad omständigt det låter..
 
Här är en liten "guide", dock väldigt kortfattad.
 
1. Först måste man bege sig till skattekontoret för att skaffa ett verginummer. Detta behövs för att öppna ett bankkonto.
2. Gå till banken och öppna ett bankkonto. Sätt sedan in de pengarna som du behöver.
3. Gå till polisen och säg hur länge du vill ha visum.
4. Åk tillbaka till skattekontoret och betala.
5. Fyll i blankett, ta fyra passfoton hos en fotograf, ha papper från banken och kopia på passets framsida och stämpelsida.
6. Åk till polisen igen och visa upp kvitto från skattekontoret, papper samt betala igen.
 
Allt detta går på ungefär 1600 kr (460 lira) + ca 21000 som man måste visa upp att man har på banken (för 6 månader).
 
Skulle jag åka till Cypern skulle det kosta ca 2000 kr (om vi bor på ett fett ai-hotell hehe). Så frågan är vad man tjänar mest på? Att åka till Cypern och få tre månader "gratis" och betala visum för tre månader eller fixa visum för sex månader? Vill åka till Cypern, hade varit så skönt och kul.

Denna katten alltså

Luna ska ALLTID ligga på en eller liksom "hålla" i en när hon sover. Såhär ser situationen ut nu:

Igårkväll

blev det party! Var ute med Jennie och Rebecca. Tack för en sjukt rolig kväll! :)
Bilden på Jennie är spårlöst borta..
 

Jag innan jag gick.

Jag och Rebecca på Hollywood

Jävligt äckliga shots, fyy

 

Lägenheten

Jag har ju lovat er bilder på lägenheten ett bra tag nu.. Anledningen till att jag inte har lagt upp några är för att jag tycker att den är ganska ful och det var ju meningen att vi skulle köpa lite växter/prydnader och lite annat som fattas. Det har ju inte blivit av såklart och lägenheten ser fortfarande "turkig" ut.
 
Städade precis och bestämde mig för att nu jävlar får jag ta bilder och lägga upp på bloggen. Så jag sprang runt med min iPhone i all hast och tog lite bilder. Det är inga bra bilder men förhoppningsvis får ni i alla fall en uppfattning om hur det ser ut. Jag får fixa till lite här och ta bilder med min kamera snart så att ni får se att den kan vara fin också, för den har ju potencial (försöker intala mig själv hehe).
 

Mitt och Hasan rum. sjukt litet och vi sover i en 90-säng.. Men lika gla för det är jag, för får ju sova bredvid min älskling!


Tvättkorgen på toaletten, tvättade golven och glömde ställa ner den igen weyho!


Le livingroom (utan soffbord).


Andra delen av vardagsrummet där vi har matbordet.


Ytterdörren. Bakom mig har jag matbordet, första till vänster är kök, andra till vänster ät sovrummen och toalett.


Köket.


Köket + en fotölj från vardagsummet.


"Sminkbänken", toalett till höger, sovrum rakt fram och till vänster.
 

Roliga händelser

Jag har två roliga saker att berätta för er! :)
 
1. Jag och Hasan har köpt en moppe! Nu slipper vi att gå upp och ner för mördarbackarna tills vi stupar, tack och lov.
2. Eftersom att mitt turistvisum går ut den 9/8 så ska vi (jag och H) åka till Cypern i 2-3 dagar! Inte helt spikat ännu men håller på att kolla hotell osv.
 
Det var väl glada nyheter? Lägger upp bilder på moppisen så fort jag har tagit kort på den.
 
 
Ikväll blir det som sagt utgång! Queens Garden och Hollywood!?

Dagens väder

Det är bara 28 grader och molnigt idag, happy!

Forever alone

Hasan åkte till jobbet för fem timmar sedan och C&H är på 30-årskalas (och har varit borta i typ sex timmar). Är ju aldrig ensam så trodde det skulle bli skönt att få lite egentid men fy fan så tråkigt jag har. Jag har i alla fall bestämt mig för att stanna hemma ikväll och kolla film, städa lite kanske och äta. För vet ni vad? Imorgon blir det utgång!
 
Har kollat på ett Supernaturalavsnitt och ska snart kolla ett till. Ska gå och kolla vad jag kan slänga ihop till kvällssnacks. Det blir jag och Luna ikväll, haha.
 
 
 

Cikador

Cikador är en slags insekt för er som inte visste. VARJE morgon drar de igång med sin "sång" (läs förjävliga oväsen). Sedan håller de på med det där ljudet konstant tills solen går ner. DÖDA DEM. Alltså nu har jag fått nog. De låter jättehögt också.. Ska nog filma det någon gång och lägga upp. Ett tips till er som har svårt att vakna på morgonen; köp ett gäng cikador!
 
Här är ett litet klipp så ni kan få en uppfattnign om hur det låter.

Beachen idag

Idag kom vi oss iväg till stranden lite innan tre (grattis till oss). Jag, Cassie, Hüseyin och hans kusin Emre badade i de höga vågorna och solade i ungefär tre timmar innan vi begav oss. Har nu duschat och gjort mig iordning för restaurangbesök! ska bli riktigt gott att få sätta tänderna i en riktig köttbit. Tror att vi ska till Hasir som ligger mitt emot tennisplanerna i Damlatas.
 
Här är lite bilder från dagens aktivitet:
 

Jag är på G!
 
 

Det var stooora vågor idag

 

Solnedgång

Jag och Cassandra var ute på en liten minipromenad nu i solnedgången. Passade på att ta med mig systemkameran ut (bildbrist på bloggen). Så här har jag lite bilder ttill er, hoppas att ni blir nöjda!
 

Vi bor vid den röda pricken!

Cassanndra precis utanför lägenheten.

Inget intressant

Händer inget speciellt och inga bilder har jag heller. Hüseyins kusin Aylin har sovit över här inatt och idag har vi kollat på hitta Nemo. Är trött efter en näst intill sömnlös natt, tack för den kattfan hahah! Tredje glaset hon välter/gör sönder. Hon klättrade i myggnätet i vårt fönster och härjade till klockan fem i morse.
 
Det var väl allt jag hade att säga för stunden, uppdaterade enbart för att vara lite "rolig" här på bloggen.

Mer bilder från igår

Dessa bildena har jag snott från Cassies blogg som hon i sin tur har snott från Hüseyins telefon!
 
 

Dagens fynd

Fyndade lite ringar och armband under kvällens äventyr. Allt fick jag för 25 lira (allt kostade fem lira styck). Så allt som allt kostade hela 87 kr, vilket är pissbilligt enligt mig!
 
 

En kväll i hamnen

Jag gick ut ensam runt halv åtta för att kolla lite i affärer. Hasan jobbar ju och Cassie och Hüseyin var ute med moppen och gjorde lite ärenden. Efter ett par timmars kikande mötte jag upp C och H på ett café nere i hamnen. Där satt vi tre med Hüseyins mamma, mormor, syster, morbror, hans morbrors fru, deras två barn och H's mammas  systers man (herregud va krångligt haha). Det var trevligt. Sedan bestämde vi oss för att ge oss ut på en timmes båttur. Det var också trevligt. Jag lämnade lägenheten halv åtta och kom hem typ halv ett, fem timmars äventyr blev det denna kväll.
 
Fotade lite smått med min iPhone. Duktig jag är va?
 
 Vandrade ner för backen och skådade denna fina solnedgång!


Halva sällskapet.


Satt och suktade efter min käresta som jobbar högst upp (där de gröna och blå lamporna är, Latino).

Jag och Cassie på båten, wihoo!


Random bild.


Utanför min favorit krimskrams-affär.


Le hamn.
 

Studera i höst?

Jag anmälde mig precis till två kurser till i höst. Jag hoppas verkligen att jag kommer in på i alla fall en av dem, helst den första såklart.
 
 

Sleepless night

Jag kan inte sova.. Är trött men det går inte ändå. Denna känslan är inte rolig. Det vet nog alla som suttit i samma sits. Blir väl glass och film snart kanske? I-r-r-i-t-e-r-a-n-d-e.

Du måste finnas

Det var många år sedan jag hörde denna låten för första gången. Varje gång jag hör den blir jag helt tyst, allvarlig och jag lyssnar verkligen. Jag tycker att den är så otroligt vacker. Jag är inte troende men kan ändå känna igen mig i vissa delar i texten (på något konstigt sätt). Jag känner lite så gentemot "Gud" ibland. missförstå mig rätt, haha.
 
 Svenska versionen (som är oslagbar):

Engelska versionen:

Äntligen solat

Vi kom oss iväg till Havana runt kvart över 12 och vi kom precis hem. Det betyder att jag har vistats i solen i lite mer än fyra timmar idag, äntligen! Solen har ju tagit en del också kan jag ju säga :)

Havana Beach Club

Idag ska jag, Cassie och Michelle till Havana Beach Club och gotta oss i solen. Jag är redo att åka och har varit det i en halvtimme nu, så hoppas att Cassie vaknar snart så att vi kan åka iväg.
 
Igår var jag på Bistro Mango med Jennie. Drack bara vatten vilket var rätt skönt. Ville bara ut och tjöta lite och se lite människor. Tack för en trevlig kväll Jennie :)
 
Här är jag med på någon typ flyer eller meny (?) för Havana Beach Club. Lite kul.
 

Sött

Hasan ville helt plötsligt gå ut med Luna. Det gick mindre bra då hon inte ville sätta tassarna utanför dörren. Såhär såg det ut i ca sju minuter innan han gav upp.

BK i mitt hjärta

Precis beställt hem Burger King och livet känns genast lite bättre. Här i Alanya (Turkiet) så har både BK och McDonalds hemkörning. Donken har även gratis dipsåser och all hemkörning är gratis. Var duktig och tog vatten till maten istället för typ cola. Socker är ju inte någon höjdare vid urinvägsinfektion har jag hört.
 
Väntar nu otåligt på leveransen.

Bra start på dagen

Eller inte. Vaknade med en väldigt ömmande hals och urinvägsinfektion. Kul! Dracka massa vatten och tog en ibumetin och gick sedan och la mig igen. Sov två timmar och nu känns det mycket bättre. Nästan inte alls ont i halsen och jag har inte behövt gå på toa än. Ska försöka ge mig ner til byn för att köpa tranbärsjuice, citroner och vatten. Hoppas att detta går över snart..
 

Någon som har en dunderkur mot urinvägsinfektion?

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof