Prince of Egypt

Jag har velat se Prinsen av Egypten länge och tjatade mig till att få se den idag! Tack Cassandra för att du ställer upp, hahaha. Som plåster på såren så länkar jag till din blogg: TO CASSIES BLOG
 

Vi är en

Har fastnat på youtube. Sitter och kollar/lyssnar på massa låtar från de gamla Disneyfilmerna.. Sjukt fina låtar, och de har verkligen en mening. Nu har jag nog ett "deep thoughts and feelings-moment", hahaha.
 
Denna låten ska jag sjunga till mina barn :>

Sista juni

Hjälp vad tiden går fort här nere i Alanya. Jag har redan varit här i en månad (27 dagar). Känns som två veckor.. Börjar känna mig hemma i lägenheten nu i alla fall. Det enda som fattas i den är lite växter, prydnader och sånt småkraffs. Får se när det införskaffas.
 
Vet inte vad som händer idag, blir ingen starand idag heller.. Cassandra måste plugga. Jag vill verkligen bli lite brun, dags att börja göra något åt det nu tycker jag! Är nog sämst i hela Alanya på att sola. Baiz.
 
Så här brun var jag förra sommaren:
 Jag till höger.


 

Panik

Är en hoppspindel (ganska stor, fyfan) som är inne i mitt och Hasans rum. Vet inte vart den är men den är här någonstans. Ligger i sängen och kan inte alls slappna av! Fyfan. Hatar spindlar, speciellt sånna som kan hoppa.. Äckligt. Någon som vet vad hoppspindlar, eller spindlar överhuvudtaget, gillar så att man kan göra en fälla? Den som har svaret är mer än välkommen att höra av sig. Omg, hur ska jag kunna sova här inatt :(

Sådär ja!

Har agerat lite hemmafru idag och tvättat (för hand dessutom), diskat och moppat golven. Nu sitter jag och mumsar på en god sallad som Cassie har gjort. Får se vad som händer idag, men skulle tro att det blir rätt lungt. Ikväll ska jag och Cassie till Michelle för lite vin och brieost! Åh jag kommer dö när jag äter den där osten.. Gott.
 
Min iPhone har ju varit "pausad" sen ca 2 veckor tillbaka. Det innebär att jag inte har någon service alls på den. Jag kan inte ens öppna spotify, facebook, instagram eller något som har med den yttre världen att göra längre. Min fråga är, hur fixar man det? Går det att fixa ens?

Cuma pazarı

Precis hemkommen från centrum och fredags pazaren. Köpte körsbär, tomater, ägg, lök och vindruvor. Blev inte så mycket, bara det vi behövde.
 
 

Molnigt!

Äntligen en sval dag med moln på himelen! Det är bara 29-30 grader idag och det känns faktiskt. Skillanden mellan 30 och 33 grader är markant, konstigt nog. Skulle solat med Cassie idag men vi får se hur det blir, hon ligger i sängen fortfarande.
 
En sak till, vi har nu en dammsugare! Hallelujah! Nu kan man ju städa på riktigt, skönt.

Kipa och pazar

Idag har jag och Cassie varit på Kipa och storhandlat. Det var jobbigt faktiskt, vi va säkert där inne i över en timme lätt. Nu, efter lite återhämtning och en dusch så beger jag och Hasan oss ner till centrum för ytterligare shopping, grönsaker denna gång. Efter det ska vi möte upp Cassie och Hüseyin. Får se vad vi hittar på ikväll.

Äventyr i skogen

Idag var vi ut o vandrade i skogen. Riktigt fin natur och omgivningarna ska vi ju inte tala om.. Jättemysigt att gå omkring på ett tyst och folktomt ställe för en gångs skull. Här är lite bilder på sötungen själv från skogsäventyret!

 
 

1 år

Första gången jag firar ett år tillsammans med någon! Jag vet inte vad jag ska säga, finner inga ord riktigt. Har den bästa pojkvännen evvaahh! Bjuder på en ny bild på oss, nyvakna och fina :)
 
 

Sims 3

Har spelat Sims 3 halva dagen idag... Har lite problem. Hittar inte vanliga dörrar så nu finns det inga dörrar i huset och när jag ska "flytta skärmen" eller liksom dra pilen "utanför" skärmen så går det inte. Det betyder att jag inte kan se hela huset ens. Baiz. Någon som vet vad som är fel eller vad jag gör för fel? Snälla, säg att någon som läser detta vet ett pengarfusk till Sims 3!?

Gårdagen

Igår var vi igång hela tiden. Jag och Hasan började dagen med att äta frukost. Sedan begav vi oss ner till stranden, Kleopatra nr 3 som alltid såklart! Vi var inte där så jättelänge, men det räckte för min del i alla fall. Vi åkte till Oba för att hämta lite smågrejer, bland annat en fläkt till sovrummet, en sax, en lampa och en "grensladd" (?). Blev en liten sväng på Metro, köpte bara oliver och nudlar dock.. Måste dit väldigt snart och shoppa loss!
 
Efter Metro far vi hem till Damlatas igen för lite mat och dusch. När vi var klara här hemma gick vi ner till centrum och snackade lite med några, kollade i affärer och drack iste på ett av våra favoritställen (ett café vid piren). En riktigt mysig dag vart det!
 
Shame on me att jag är så fruktansvärt kass på att ta bilder. Förlåt!

Mer bilder

Har snott bilder från Dagges blogg och Rebeccas facebook! Enjoy :)

  Hamnen

Nelly, Hasan och jag (lagom onyktra haha)
 
Jag på Bistro Mango
Olivia, jag, Dagge och Hasan
 
Berkan, Hasan och Nelly på Bistro Mango

Varmt, pjuuh

Värmen börjar komma nu, vissa dagar är värre än andra. Idag tyckte jag att det va "svalt" ute (om man jämför med hur det varit de senaste dagarna). Det visade sig att det var 30.8 grader (så svalt o skönt). L-o-l. Har varken AC eller fläkt i sovrummet och det börjar kännas nu kan jag ju säga. Någon som vet vart man kan få tag på en billig AC (begagnad)?
 
 

Blandat

Här kommer det några blandade bilder från mina tre veckor i Alanya. Jag har bara tagit bilder från min telefon nu (och jag är den som fotar minst). Så det kommer mer sen när jag tagit från Hasans och Nellys telefoner med!
 

Istanbul seen from the air.
 
Kleopatra beach med sötisen.
 
Nelly (syster), Olivia, Frida, Rebecca och Hasan.
 
Vacker solnedgång på hotellet nedanför oss (Bella Vista).
 
Dagens frukost med Cassandra!
 

Vår lilla katt

Vi har en liten söt katt vid namn Luna som delar lägenhet med oss nu! Hon är jätteduktig och går på lådan och busar omkring. Tog en bild med camen på henne precis, måste ju visa er hennes gulliga tryne ;)
 
 

Midsommar!

Glad midsommar pa er allihopa! Idag blir det midsommarfirande pa Elite Restaurang i Damlataş med Cassie och tva svenska tjejer till som jag inte har traffat förut. Det ska bli jattetrevligt att ata ute med nagra tjejer faktiskt, var ett tag sen. Efter middagen kommer Hasan och Hüseyin och möter upp oss för en harlig kvall pa Qeens Garden! Andra gangen för mig dar, ser fram emot det. Ska verkligen försöka att ta lite bilder ikvall, wish me goos luck hehe. 

Kors i taket

Igår var jag, Nelly och Rebecca på middag ute i Oba med Hasan och Berkan. Börek stod på menyn och fy fan vad gott det var! Enkelt att göra också. Efter middag och prat så drog jag, syrran och Becca ut. Det blev Queen's Garden för första gången och måste säga att jag blev mycket positivt överraskad. Inga jobbiga turkar och mysig stämning. Där kunde man liksom sitta och prata utan att tappa rösten. Jag kan rekomendera det stället.
 
Idag ska jag och Cassie försöka att åka o handla lite mat på typ Kipa. Nästan helt tomt i kylen nu.. Någon som kan rekomendera någon pazar i centrum? Vet redan om den som är på fredagar.

Our neighbourhood

Var ute en förmiddag och fotade lite runt om där vi bor. det är verkligen jättefint med utsikt och mysiga gator. Vi bor i Damlatas (Carsi Mah) en bit upp på berget.
 
 

Äntligen internet!

Äntligen har vi fixat ett fungerande internet till lägenheten! Känns bra att kunna surfa igen efter ca en vecka utan..
 
Det har hänt en del sen jag kom till Alanya. Har umgåtts väldigt mycket med mina vänner, pojkvän och syster. Jag har inte tagit många bilder alls men lägger upp några som jag snott från Olivias kamera. Lägger upp mer bilder när jag överfört från min systers och pojkväns telefoner.
 
 
 

Inget internet

Vi har inget internet i lagenheten för tillfallet. Darav franvaron, ursakta. Ska försöka fıxa det imorgon! 

Busy

Igår flyttade jag och Hasan in i den nya lägenheten. Vi rev ut säng och garderob ur vårt rum och sen städade jag och höll på i några timmar innan vi begav oss till BK! Nu ser lägenheten hyfsad ut men finns grejer kvar som ska fixas. Bilder blir det när den är "klar".

Nu har vi ätit och duschat och snart bär det av till Metro. Ska försöka hitta en sån där klädhängare man har istället för en garderob nämligen. Hoppas det finns.

Ikväll blir det party med älsklingen, syster och Rebecca! Ska bli riktigt kul :D

Ett helt år

Tänk att det var ett helt år sen som jag sprang ut tillsammans med min fina klass MPK09. Eller det var ju igår det var exakt ett år sen men ja. Tänkte lägga ut lite bilder från den dagen. Får passa på att "gratulera" oss svenskar och vårt land på vår dag!
 

In och ut (hehe)

När jag kom hit så var det jag + sex killar som bodde i denna lägenheten (tur den är stor). Men igår så åkte Süleyman, Burak, Kivanc och Berkan.. Så nu är det bara jag, Hasan och Melih (och Emre på besök) här. Känns faktiskt tomt, det är tyst(are).. Och snart så flyttar ju jag och min man till den lägenheten som vi ska bo i i sommar tillsammans med Cassandra och Hüseyin! Ska bli spännande att se den live. Vi förflyttar oss troligtvis innan eller på lördag.
 
Idag så ska vi fixa turkiskt kontantkort till min mobil så att jag kan använda den som en normal människa. Ska bli skönt. Till er som kommer att behöva mitt nummer; jag skcikar det till er på facebook när jag fått det.

Svar på kommentar

 
Svar: Haha nej det gjorde han inte..

Ganska sant

They say that good things take time.
But really great things happen in a blink of an eye.

Skoja ba

Nu sitter jag i solen ute på balkongen och jag svettas som fan. Ville bara uppdatera er om detta :D

Goddag

Idag vaknade vi sent, typ halv tolv.. Hasan hade sitt sista slutprov innan sommarlovet idag så jag följde med honom till skolan och satt där medan han skrev. Pappa, jag har nu sett skolan med egna ögon. Har till och med varit i den. Så det så. Nu gör sötungen mat, är ashungrig.. När vi har ätit blir det lite bad tror jag.
 
Vädret är helt perfekt. Strålande sol och 25 grader (enligt klart.se). Det kan nog stämma dock, jag har inte svettats alls mycket sen jag kom hit iaf, oj oj oj.
 
 
Usch vilket tråkigt inlägg, har inte ens en bild att bjuda på. Dåligt av mig. Räkna med att det kommer vara tråkigt på bloggen i ungefär tre dagar till. Blir roligare när jag fixat ett sim-kort till telefonen.

Dag ett

Jag ar framme och jag lever. Mar javligt bra och uppdaterar nar jag har nagot annat att komma med! Hors snart :)

Cheetababies

Sötaste hahah :D

Packar för fullt

Dagen innan avfärd. Vet inte ens vad jag ska säga, det finns liksom inga ord.
 
Jag packar för fulla muggar och väskan är redan knökfull trots att jag inte är klar. Får köra med en gammal klassiker och sätta mig på den. Ska bli spännande att se vad den väger sen, hehe. Jag räknar nästan med att få betala övervikt.
 
Det finns ett ord som sammanfattar situationen här just nu; herregud.
 
Återkommer senare i ett säkert mycket mer stissigt, osammanhängande och konstigt inlägg!

Saturday evening

Spending some time with my friends before I go to Turkey. On tonights sceduale is pancakes, chips, movie and talking :)

The men are in the kitchen making food to me, Nelly and Josefin now, feels good hahah ;)

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof