Skit it då

Har försökt att uppdatera flera gånger den närmsta tiden från mobilen då jag tar bilder med den, men det fungerar inte. Så tro inte att jag inte försöker! Ville bara säga det. 

Sommar och sol?

Sommar är det inte, men värme och sol har vi fortfarande här i Alanya! Går fortfarande runt i jeans och tshirt om dagarna, helt underbart. 

Ser ut att bli en fin vecka! 


Ett och ett halvt år

Idag har vi varit tillsammans i 1,5 år! Tänk vad tiden går fort egentligen.. Här är lite bilder på oss från början till idag :) 
 
Juli/Augusti 2012
 
Juli/Augusti 2012
 
Juli/Augusti 2012
 
Juni 2013
 
Februari 2013
 
Juni 2013
 
Oktober 2013

Indisk musik

Lyssnar mycket på dessa två låtarna just nu, speciellt den med en kille som sjunger. 
 
 

Beyonce

Hur tycker ni att den "perfekta kändisen" ska vara? Jag tycker att den ska ha båda fötterna på jorden, vara drogfri, naturlig, ha äkta talang, vara varm som person och dessutom kunna behålla allt detta medans den utvecklas. 
 
Jag lyssnar inte jättemycket på Beyonce men fan så imponerad jag är av henne. Hon har allt det jag nämnde ovan! Hon är den perfekta kändisen, om man nu kan säga så..? Och dessutom verkar hon vara en bra "normal" människa. Grattis Beyonce, du har lyckats!
 
Vi fyller år på samma dag också, hehe, den fjärde september. 
  

Flygdillemma, hjälp

Har hållt på att leta flyg i flera dagar nu. har suttit o jämfört priser, tider osv. Har hittat tre resor som jag ska välja mellan nu. Och vet inte hur vi ska boka biljetterna än.. Tillsammans eller separat då alltså. Så jag ber dig, snälla läs igenom detta och hjälp en förvirrad själ i nöd!
 
- Alternativ nummer ett
Transfer till Antalya; 2 timmar, 100 kr
Flyg till Göteborg med mellanlandning i Istanbul; 2100 kr, väntetid 2-4 timmar
 
Totala kostnader: 2200 kr
Total resetid: Ungefär 8-10 timmar
 
+
Relativt snabb
Landar på slutdestionationen
-
Dyr
Transfern till Alanya
 
- Alternativ nummer två
Transfer till Gazipasa; 30 minuter, 100 kr
Flyg till Köpenhamn med mellanlandning i Istanbul; 900 kr, väntetid 2 timmar
Tåg från Köpenhamn till Göteborg; 4,5 timmar, 900 kr
 
Totala kostnader: 1900 kr
Total resetid: 10,5 timmar
 
+
Transfern till flygplatsen tar endast 30 minuter
Kort väntetid
-
Måste åka tåg från Köpenhamn vilket tar 4,5 timmar. 
 
- Alternativ nummer tre
Transfer till Antalya; 2 timmar, 100 kr
Flyg till Oslo; 550 kr, 4 timmar
Tåg till Oslo centrum; 20 minuter (vet inte priset)
Buss till Göteborg; 160 kr, 4 timmar, väntetid 8 timmar
ELLER
Flyg till Göteborg; 600 kr, 1 timme, väntetid 6 timmar
 
Totala kostnader: ca 760 kr ELLER ca 1200 kr (beroende på flyg eller buss från Oslo)
Total resetid: ca 18 timmar ELLER 13,5 timmar (beroende på flyg eller buss från Oslo)
 
Billigaste alternativet: Nr 3. Skiljer 700-1100 kr från det näst billigaste alternativet (nr 2). 
Snabbaste alternativet: Nr 1. Skiljer sig 30 min-2,5 timmar från det näst snabbaste alternativet (nr 2).
Bekvämaste alternativet: Nr 1 eller nr 2. Spelar inte jättestor roll på denna punkten.
 
+
Priset! Billigt som fan..
Ingen mellanlandning
-
Måste vänta i Oslo minst 6 timmar innan vi kommer där ifrån, det är dessurom mellan tolv och sex på natten, så ja, hela natten..
 
 
MEN (!!), alla dessa biljetter är enkelbiljetter. Jag ska åka enkel resa och Hasan ska åka tur och retur. Jag tänker inte skicka iväg honom till Oslo eller Köpenhamn själv när han ska till Turkiet igen och vi vill ju såklart åka tillsammans till Sverige. Då finns det två alternativ; Boka en enkelbiljett tillsammans till Sverige och sedan boka en enkelbiljett till Turkiet till honom (1900 kr kostar den). Eller så bokar han tor direkt (2500 kr) och jag bokar min enkelbiljett själv, och självklart försöker vi hamna på samma plan! Det är såklart billigare om han bokar tor men då måste vi flyga till Göteborg och då går min biljett på 2100 kr. 

Har tänkt att ge honom typ 1000 kr i bidrag till biljetten i födelsedagspresent. 
 
Behöver hjälp så SNÄLLA, vad ska vi göra!?

Söndag

Idag är det faktiskt en lite speciell dag.
 
1. Sista dagen innan jag ska börja "ta tag" i mitt liv lite mer. Ska försöka plugga minst en timme om dagen tills turkiskakursen är över. Ska även försöka att ta mig ut på en promenad varje dag, räcker med en liten på 20 minuter, bara jag tar mig ut! 
 
2. Killarnas tentavecka är över och det ska nog firas på Harry's ikväll! 
 
3. Om två dagar har vi varit tillsammans i ett och ett halvt år! 
 
Bild från min kvällspromenad på stranden här om dagen.
 
 

Fredagskväll vid Medelhavet

Vaknade av att regnet smattrade på rätt rejält och åskan som mullrade. Så mysigt! Jag gillar när det åskar och blixtrar, tycker det är häftigt. Och regn någon gång då och då skadar inte heller, speciellt inte efter ca fem månader utan en enda rejäl regnskur. 
 
Tog även idag med mig kameran ut på en kvällspromenad på standen. Eftersom att det var moln kvar efter regnet så var jag lite extra exhalterad ;) Här kommer det några bilder! R.I.P fisken och modellkontrakt till hunden tack?
 
 

Dona

Vaknade, städade, diskade, åt frukost och nu sitter jag här och tar en välförtjänt paus. Ska snart ge mig ut o handla lite mat och andra nödvändigheter så som soppåsar, tändstickor, sköljmedel etc. efter det blir det nog ytterligare en paus och sen mina vänner, då ska jag plugga så det står härliga till! Får väl se hur bra det går.. Tentamen i delkurs två den 5 december och har väldigt, väldigt mycket att ta igen. Säkert 200 glosor minst och 8 kapitel. Jesus. 
 
Sitter just nu på balkongen med datorn så passade på att ta en bild på det fina vädret! 23 gradet och klarblå himmel. Temperaturen håller sig stadigt fast på 23, får se när den sjunker. Hoppas på aldrig haha :)
 
 

Fika på stan

Tog mig en sväng in till centrum idag för att möta upp Cassandra! Vi fikade och tittade oss omkring lite innan vi åkte hem igen. Har turkiskalektion om sju minuter, så får bli ett snabbt inlägg! Tänkte bara lägga upp lite bilder från idag, som till 90% består av turkish delight (turkiskt godis). Titta och njut!
 
 

Drömmer mig bort

Denna låten vill jag ha på mitt bröllop.. Tänk er själva att dansa första dansen till denna, dör.
 

Är tillbaka...

...från Sverige! Kom tillbaka till Alanya och Turkiet i onsdagskväll. Känns skönt att få komma tillbaka till min lilla Hasse (Hasans nya smeknamn haha), sol och värme. Nu är vi i full gång med att fixa inför turistvisat. Pass, papper och allt vad det innebär.. En del att göra men det ska vi nog fixa serni! 
 
Första dagen jag var här (i torsdags alltså) så gick jag ut i jeans o t-shirt och höll på att svettas ihjäl!? Märks att kroppen ställt om sig till ett kallare klimat under vistelsen i Sverige. Uppskattar verkligen klimatet här i Alanya såhär års. Hur skönt är det inte med runt 23 grader och sol mitt i november? Fett nice om ni frågar mig! Känns lite smålyxigt att gå omkring bland palmer och blommor.. Och det luktar så gott här, hav, jord, blommor och klippt gräs. Svensk sommar här nu ju!
 
Bestämde mig för att ta mig en kvällspromenad med systemkameran. Fick lite insperation igår när jag tittade ut över havet och såg bland det finaste jag vet, när solens strålar går igenom moln (Jesusstrålar som jag kallar det för). Så sjukt vackert! Men såklart var det inga moln idag... Men några bilder tänker jag allt lägga upp.

Vad har jag gjort sen jag kom hit då? 
Har tagit det lugnt och varit med min älskling såklart! Igår på dagen så åkte jag hem till Cassandra och var hemma 21:30 för arr duscha o göra mig klar för Alanya harbour, haha.
Jo, som sagt, igår var det utgång på schemat, Janine fyllde 25 så jag mötte upp Cassie, Hüseyin, Janine, Jonanna och Ali på Istanbul. Det blev en väldigt lugn utgång med endast en drink men lika tevligt för det. Ikväll ska jag o Hasan till centrum för att ta ut pengar, betala min drink som jag glömde betala igår (hehe) och äta. Får se om han orkar kolla i lite affärer också ;)
 
Detta blev ett väldigt osammanhängade inlägg, men ganska informativt (?)... Det blev i alla fall en liten update. Här kommer det lite bilder från kvällens äventyr. 
 
Molnen färgades rosaorange av solnedgången.
 
Tog mig en tur på stranden.
 
Kan till och med skymta Red Tower i bakgrunden :)
 
Närbild på vattnet som ser lite guldaktigt ut!
 
Här fiskas det!
 

Konstigt att det ser ut som att det är dag på denna bilden..

Godnatt solen, ses imorgon ;)
 

På Sverigebesök!

Som ni kanske har märkt så är jag i Sverige för tillfället. Jag åkte hit den 28 november och jag åker hem den 13 november, så har tre dagar kvar! Jag är här för att hälsa på familj och vänner samt äta lite svensk mat (låt oss inte glömma kebabpizza).
 
Det har varit väldigt trevligt att få komma hem och mysa med mina nära o kära, kommer att sakna dem.. Men åkter tillbaka hit till Sverige någon gång i januari och då kommer jag att ha med mig killen min, hoppas han överlever kylan hahah ;)
 
Ville bara förklara vad som händer så ni inte blir alltför förvirrade. Hoppas att ni har det bra i höstrusket, själv räcker detta alldeles utmärkt för mig och jag tycker det ska bli hur skönt som helst att få åka till varmare breddgrader. 

Let me show you

Denna novemberdag spenderades med min fina vän Emma. Det var väldigt kul att se henne igen. Vi lagade asgod mat, fotade och kollade film. Här kommer det några bilder från dagen (som Emma fotat).
 
Vill ne se mer av hennes verk klicka här.
 
 

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof