Barnvakt

Såhär kul kan man ha när barnen sover och man inte orkar plugga!

Panorama

Jag försökte att göra en panoramabild.. Det gick väl sådär kan jag tycka. Men såhär ser ungefär halva Alanya ut iaf!
 
 
 

Sunset

Åkte upp till Teras igår för att se på solnedgången. Tog faktiskt med mig min kamera också för en gångs skull! Det blev nte direkt några bra bilder men lägger upp några ändå :)
 
          
 

Kommentarsvar

 
Svar: Hej Anonym! Jag ska stanna här till någon gång i januari. Tanken är att Hasan ska följa med mig till Sverige för att hälsa på i ca två veckor då i januari, så vi åker alltså tillsammans. Sen måste han tillbaka till Turkiet på grund av studier. Jag kommer att stanna i Sverige då och försöka att hitta ett jobb och börja jobba. Och under sommaren 2014 har vi pratat om att han ska komma o bo med mig i Sverige istället för att jag ska åka ner hit igen.. Blir så krångligt med jobb då + att jag tjänar ju mycket mer än vad han gör när han jobbar.
 
Efter sommaren 2014 måste han ju återigen tillbaka till Turkiet för studier. Mer än såhär har vi inte planerat, vi får ta det som det kommer helt enkelt, blir lättare. Så svårt att säga hur framtiden kommer att se ut flera år framöver! hoppas att du fick svar på din fråga :)
 

Plugg på balkongen

Har suttit och pluggat turkiska på balkongen ett tag nu och hjärnan börjar kräva en paus.. Att lära sig ett nytt språk är verkligen inte en dans på rosor, men det är ganska kul när man inser att man faktiskt lär sig sakta men säkert. blir säkert en aning lättare när jag får kursboken, haha.
 
Funderar på att städa lägenheten snart. Får se om det blir av idag eller ej. Kanske tar lite bilder på hur jag bor o lägger upp snart? Men då måste det vara städat ;)

Hösten är här!

Nu kan man äntligen njuta av en promenad mitt på dagen. Man badar inte i sitt egna svett så fort man sticker näsan utanför dörren och det har regnat till och från i två dagar nu. Så himla skönt. Luften är frisk och luktar blöt asfalt. Jag kan gå runt i jeans och långärmat igen, hallelujah (dock endast kvällstid)! Trodde aldrig att jag skulle sakna regn och jeans.. Man lär sig mycket om sig själv av att resa såhär, haha.
 
Ska snart ut o köpa en vattenkokare, hade inte sagt nej till en dammsugare heller.. Men har inte lust och kan inte lägga 130 lira på det nu. Vill ju ha en dammsugare :( Någon som säljer en eller har lust att låna ut en? *Desperat*
 
 

Good days

Igår satt jag inte vid datorn alls och idag har jag suttit i en timme hittills. Så himla skönt att vara ute i solen, bada, kolla lite i affärer och se sig omkring. Har hållt mig inne ganska mycket de senaste sex veckorna (förutom när jag var i Balikesir) på grund av hettan. Nu har det blivit mycket skönare temperaturer ute både dagtid och under nätterna. Jag måste till och med ha en tröja om jag ska ut sent på kvällen nu (trots att termometern visar på 25-27 grader).
 
Om två veckor får jag finbesök av mamma, syster, mormor med man, mormors syster med man och syrrans kompis. Ska bli riktigt kul att ha dem här! Så som jag saknar dem! Får se vad vi hittar på. Det är ju inte högsäsong då och temperaturen ligger väl runt 25 grader på dagarna. Någon som har några tips på vad man kan göra i Alanya i början av oktober som turist? Är borgen öppen, är det för kallt för att åka till Dimcayi?
 

Lycka från Svea

Jennies mamma kom hit igår med massa mat och godis.

Lyckodansen jag gjorde i morse när jag öppnade kylen var ju inte nådig.. Hasan undrade nog vad det var för fel på mig haha.

Kalajs!

Här kommer det några bilder från min födelsedag som firades på Bistro Mango!
 
 

Kursstart

Idag börjar turkiskakursen. Lektionen startar kl 18.00 (19.00 turkisk tid). Ska bli spännande, men fattar inget av alla dessa olika sidor osv.. Men jag lär mig nog.
 
Detta är även min sista dag som tonåring.. Hur wierd är inte det? 20 fucking år imorgon! De som vill kan komma till Bistro Mango vid 23-tiden imorgon och fira med oss! Tårta till de första ;)

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof