Kursstart

Idag börjar turkiskakursen. Lektionen startar kl 18.00 (19.00 turkisk tid). Ska bli spännande, men fattar inget av alla dessa olika sidor osv.. Men jag lär mig nog.
 
Detta är även min sista dag som tonåring.. Hur wierd är inte det? 20 fucking år imorgon! De som vill kan komma till Bistro Mango vid 23-tiden imorgon och fira med oss! Tårta till de första ;)
Kommentarer
Emmy säger:

Lycka till!!!!!!!!!!!! Älskling :)

2013-09-03 | 15:25:22
Frida säger:

Är de Hasan som kommenterade så dör jag lite.. Söt
Jag kommer till Mango!
Önskar jag kunde iallfall.. (Jobbar min sista dag på jobbet på torsdag, så fira lite för mig!(: )

Svar: Om det ändå vore så haha, han skriver aldrig nått på facebook eller här.. :/ Det är min käre far som kommenterat! Hade velat ha dig där :(( Och alla nissar från Sverige.
Emmy Thörnelöf

2013-09-03 | 17:01:16
Fanny säger:

Hej! har sökt lite på Alanya partyteam och hittade till din blogg. vad jag förstår så hade du jobba för dom? :) Är själv sugen på att jobba utomlands mest för upplevelsen och komma bort från Sverige!

Hur var det att jobba för dom? :)


Svar: Hej! Jag "jobbade" för dem i två veckor. Ville ha semester mina två första veckor i Alanya förra året så jag sa att jag kunde testa på att jobba på "halvtid". Jag tyckte inte att detta passade mig och det var därför jag inte fortsatte.. För mig var det väldigt svårt att sälja biljetter och det var en del skumma "regler". Sen är det ju inte lagligt att som utländsk komma o jobba i Turkiet utan tillståd, så du riskerar att bli utvisad om du åker fast. Väldigt svårt att vara diskret i detta jobb tycker jag. Men det är ju olika från person till person. Jag rekommenderar att du åker till ett EU-land där du kan jobba lagligt! :)
Emmy Thörnelöf

2013-09-05 | 15:02:47
Fanny säger:

Tack för svaret! Vad var det för skumma regler? Tänkte söka arbetstillstånd/ visum osv ( har inte kolla upp det riktigt) men tänkte inte jobba olagligt iaf :) vet du hur mycket man jobbade? Var det varje dag och hur långa timmer? :) tpf!

Svar: Alltså du får inte träffa några turkiska killar, du får inte visa att du säljer och du "måste" ljuga om vad du gör för de du säljer till. Du får inte heller gå till vissa ställen, t.ex Robin Hood. Du jobbar så mycket du vill men ska man tjäna nått på det är det nog nästan varje dag som gäller. På kvällarna satt vi alltid på ägarens bar.
Arbetstillstånd är näst intill omöjligt att få, men vill du försöka att få det så prata med den du ska jobba för o be dem söka för dig. Men kan ju säga att de kommer att säga 2ingen som jobbar i alanya har tillstånd o bla bla". Lycka till iaf och har du fler frågor är du välkommen att höra av dig igen! :)
Emmy Thörnelöf

2013-09-08 | 18:46:40
Fanny säger:

Okej tack så mycket för all information :) har en fråga till, har du något tips vars man kan hyra lägenhet i alanya? Med bra priser och seriös ägare! :)

Svar: Oj. Beror helt på vad du är ute efter. Jag har haft turkisk hyresvärd i två olika lägenheter och inte varit nöjd alls. Skiter i allt verkligen o det e liksom inga klara besked. Jag knaske har haft otur men nej, inte igen haha. Lägenheterna har varit till bra pris och så men ganska "turkiga". Alltså inte så hög standard. Jag rekommenderar starkt att du söker upp en skadinavisk/engelsk/tysk med lägenhet. Visst blir det dyrare men det är värt det. Ska du bo i centrum i en 1:a (som är fräsch) är ett normalt pris mellan 500-1000 lira beroende på hur fin den är och om du hyr av en turk eller en utlänning. Leta på sahibinden.com, emlakjet.com, blocket.se, finn.no osv. :)
Emmy Thörnelöf

2013-09-10 | 07:31:22
Fanny säger:

Tack :)

2013-09-10 | 15:05:51
Dagge säger:

Jaha! Haha men de va gulligt ändå^^
Känner igen det där.... Marcus gör inte det heller.. haha(;
Nissar<3 )): Saknar dig jätte mycket!

Svar: Saknar dig med Daggs :( Ska väcka Hasan nu för vi ska till stranden haha (wish me luck).
Emmy Thörnelöf

2013-09-10 | 18:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof