Mot Stockholm

Vi är nu på väg upp till Stockholm! Ska hälsa på farmor och gå på stan. Nått hett turisttips? Något som är värt att se? Är tillbaka i Göteborg på fredag igen :) 

Livefoto från tåget ;)


Hemmafest!

Hade en fet hemmafest hemma hos moi. Själv tog jag inga bilder men snodde några från Hasans telefon. 







Januari i Göteborg

Idag har vi varit i staden! Systemkameran fick följa med idag så lite bilder blir det allt. Vi har varit i nordstan, på 4Gott och på Tingeling. Fick träffa lilla Dagge äntligen! Var ute från elva till fem så det blev en lång dag.. Nu låter jag bilderna tala för sig själva, är för trött för att skriva mer haha...
 
 

Göteborg

Idag ska jag och Nelly gå o titta i affärer medans Hasan går lös med systemkameran på egen hand. Han ville inte förlja med oss i affärer vilket jag kan förstår (hahah), så han ville gå runt själv o ta kort o sådär. Hoppas att han inte tappar bort sig. vi får hoppas på några fina bilder ikväll här på bloggen då!

Typical swedish

Denna dagen började på gymmet! Sen blev det stor frukost och en dusch på det. Ska snart klippa mig och sen ska jag och Hasan till Ikea för att gå omkring o kolla och för mat. Vill att han ska få uppleva så mycket "typiskt svenskt" som möjligt och då passar väl en halvdag på Ikea väldigt bra!? ;) 

Hästhuvud

Hahaha, ja, vad ska man säga? Hasan köpte ett hästhuvud till sin kompis som beställt ett. Min vovve blev lite rädd :(



Dolma

Igår stod Hasan för middagen här hemma! Dolma blev det. Jag agerade lite assistent. Det blev lyckat och uppskattat med något nytt. Mamma och syster verkade mätta o nöjda i alla fall. 



Brrrr!

Hej! Ursäkta min dåliga uppdatering de senaste två dagarna.. Sista dagen i Turkiet var det fullt upp och vi kom ju till Sverige igår vid femtiden (eftermiddagen) eller en lång dag av resande. Resan gick bra, inga försenade flyg och inga långa väntetider. Vi somnade tidigt igårkväll, vid elva, haha. Så vi vaknade pigga och glada i en varm, mjuk (!) säng! Oh så underbart att inte frysa 24/7. Dock fryser han typ ihäl utomhus, hahaha. Denna dagen har varit jättebra hittills. Vi åkte och handlade mat och lite annat nödvändigt vid elva, sen har vi gått promenad i vintersolen (och kylan), varit inne i Lindome kyrka och tittat. Hasan ville gärna se hur en kyrka såg ut inuti. Jag har inte varit i den på måååånga år. Vi får väl 

Näst sista dagen

Träffade Cassie, Janine och Angelica idag. Vi fikade på Hanci som vanligt. Lite sorgligt att behöva ta farväl dock :( 




Vårkänslor

Det har varit så himla fint idag! Såg folk som låg o solade i bikini på stranden, folk gick i tshirt och satt och njöt i solen.  Själv höll jag på att svettas ihjäl på min promenad, gick i långärmad tshirt och jeans.. Såg också att många var ute och fixade i trädgården, så mysigt. 
 
Jag gick in till centrum och till Cassie. Vi tog Luna till veterinären och efter det gick vi till en djuraffär och sen åt vi toast i hamnen. Bra dag! 
 
Parken nedanför vårt hus. 
Här jobbas det på brännan!



Skum himmel. Brukar vara helt mörkblå men inte idag inte. 

Tre dagar kvar

Tiden går och den går fort. Har tre dagar kvar här i Turkiet innan vi tar vårt pick och pack och flyger till Sverige. Jag har verkligen blandade känslor angående att flytta tillbaka till Sverige igen. 
 
Jag har ju liksom två ställen som känns som hem nu. Det är lite jobbigt i och med att vart man än är så kommer det kännas som att något saknas. Jag kommer att sakna vädret och havet här framförallt. Kommer faktiskt att sakna lägenheten och mina roomies också. Och kommer självklart att sakna de vänner jag har fått här. Kommer inte att sakna hur jag är här. Är så orklös och omotiverad, vi tjejer som bor här kallar det för "Alanyacurse". Kommer heller inte att sakna all disk och allt skräp (städa och diska heeela tiden), och nu ska jag inte glömma att nämna 15 grader inomhus och en hård säng! 
 
Ska bli skönt att komma till Sverige och träffa vänner och familj, söka jobb, ha 20 grader inomhus, prata svenska dagligen, äta svensk mat och börja äta bättre. Ta tag i livet lite helt enkelt. Dock vet jag att jag mår väldigt dåligt av mörker, regn och kyla.. Men jag hoppas på en tidig vår och en lång varm sommar. 
 
Vad saknar ni när ni är i Turkiet/Sverige? 

Bilder från 2010, 2011, 2012 och 2013.
 
 

Strandpromenad

Har varit riktigt härligt ute idag, sol och arton grader. Var i centrum med Hasan för lite ärenden och sen fick jag ta mig hemåt när han skulle klippa sig för han gillar inte när jag tittar på haha! Så jag valde att gå hem. Här är lite bilder från min strandpromenad! 







That's.. interesting

Jag brukar inte kolla vad youtube rekommenderar för mig, men idag gjorde jag det. Och ja, vad ska man säga? Varenda video där är liksom spot on. 
 
Jag tittar mycket på övernaturligt så som ufos, sjöjungfrur, andar, änglar och mysteriska varelser som hittats osv, men även vetenskapliga klipp. Tittar/lyssnar mycket på indisk musik, och sen har vi ju Leroy också. Så ja, detta summerar ju vad jag gjort på youtube den senaste tiden. Dock tycker jag att någon kattungevideo fattas, för på den delen av youtube hänger jag ockås en del på, hehe. Vad brukar ni spana in på youtube?
 
 

Sömlös natt

Okej, hur fan ska det gå för mig i Sverige? Hasan dygnade inatt för att han skulle ha prov tidigt på morgonen och skulle plugga hela natten = jag fick sova själv. Vilket visade sig vara ett rent helvete.. Gick o la mig vid tolvtiden tror jag, och hade datorn upp till halv tre kanske? Sen släckte jag och försökte sova. Ja, jag var trött också, men det tog mig ungefär tre timmar om inte mer. Usch vad töntig man känner sig. 

Good old days

Idag gjorde jag det! Jag googlade på mitt namn. Det var väldigt intressant kan jag ju meddela. Hittade både det ena och det andra från högstadietiden, HAHAH. Jag har nog förtängt hur ful jag var. Tur att man har blivit snyggare med åren i alla fall, tack och lov! Tänkte dela med mig av fyra bilder jag hittade idag, sjukt roligt att se tillbaka flera år. Dessa bilderna är från 2008 allihop tror jag, det var samma år som jag fyllde 15. 
 
Jag med vit tröja på bild ett. Tjejen med rosa strumpbyxor oxh rutig skjorta var my #1 companion under några år! Emo Elin och Emo Emmy! The quarter E's.. 
 

Vill göra 2014

Tänkte skriva upp några saker som jag skulle vilja göra 2014! Utan inbördes ordning. 
 
- Jag skulle vilja åka på en två veckors charterresa med familjen till ett land som jag inte har varit i tidigare. 
 
- Skulle hemskt gärna vilja jobba på båt. Om inte det går vägen vill jag hitta ett jobb som jag trivs med.
 
- Få träffa Hasans familj igen. 

 
 Det är Emma Grann som tagit denna bilden på mig i nocember 2013.
 
 

Vinterpromenader

Här kommer lite bilder som jag tagit när jag har varit ute och promenerat. 








Nytt ansikte

Som ni ser så har jag ändrat om helt här på bloggen. Har gått tillbaka till min gamla, men gjort om den lite bara. Är inte helt nöjd med denna, så får se om det sker några ändringar. Tycker du jag ska ändra något? Låt mig vet vad i så fall!
 
Nu är det läggdags för min del. Hörs imorgon!

Kommentarsvar

 
 
Svar: Våra planer.. Jadu. Som det ser ut nu så kommer han att stanna i Sverige tre veckor på turistvisum. Han har lov dessa tre veckor, sen måste han tillbaka till skolan. 
 
Jag hoppas på att få jobb så snabbt som möjligt. Jag planerar att jobba i Sverige hela 2014, så det blir inget Turkiet för mig i sommar. Jag ska inte plugga något detta året tror jag. Tanken var först att Hasan skulle komma till Sverige i ca tre månader i sommar, på turistvisa, men så blir det nog inte då han troligtvis ska jobba på ett hotell i Erdek. 
 
Han har ett läsår kvar, han tar alltså examen i juni 2015. Direkt efter det ska han in i militären i sex månader. Efter militären är han fri! Så då kan vi börja processen med UT och allt sånt. Då ska han flytta till Sverige och vi ska bo där så länge vi känner för det. Och vi kommer antagligen att (när vi kan) skaffa lägenhet i Turkiet också någon gång i framtiden, men när har jag ingen aning om. Jag hoppas att du fått svar på dina frågor.
 
Tack för kommentaren, så roligt med frågor! :D

Kommer sakna detta

Om lite mer än en månad så skiljs vi åter igen ifrån varandra... Distansförhållande suger verkligen. Kommer sakna att vakna upp i armarna på min älskling :(


Vi intar alla dessa positioner under en natt kan jag lova, hahah 
 
 

Nyår!

Min nyår var väldigt lyckad! Tack till er som gjorde min kväll och början på 2014 unforgetable!
 
Jag, Hasan, Cassandra, Hüseyin, Rebecka, Burak, Janine och Ali sågs hemma hos Janine klockan sju för att börja med maten. Toast med svampstuvning till förrätt, potatisklyftor, kyckling och bearnaisesås till huvudrätt och chokladpudding till efterrätt! Det blev vi tjejer som stod för maten och god blev den kan jag lova. Det var lite trångt och lite saker som fattades men inte kunde det hindra oss, haha. Vi åt och pratade, drack och skrattade i fyra timmar innan det var dags att gå ner på stranden för att titta på fyverkerierna. efter tolvslaget åkte vi till hamnen. Rebecka och Burak vandrade hemåt och Cassandra och Hüseyin följde oss till Istanbul Club och drog sig sedan hemåt de med. Så det blev jag, Hasan, Janine och Ali som fortsatte firandet i hamnen. Det va helt sjukt hur mycket folk det var överallt! Kändes som att det var sommar. Knökfullt. Klockan två lämnade jag och Hasan hamnen och promenerade hem. 
 
Tack för en grym kväll allihop!
 
Här är två bilder jag har snott från Becka.
 
 
 

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof