valborg

Idag är det valborg och solen skiner! Klantig som man är så tpg man tåget till skolan en timme för tidigt så nu sitter man här. får väl göra något vettigt medans jag väntar på att vi ska börja vilket vi gör om lite mer än en timme. Naturen kanske? Fast har ingen bok.

Efter skolan hinner jag typ bara åka hem och fixa mig inför ikväll för att sedan åka med Filip, Anton, Oscar(?) och Pekko till Coop för att handla. Det blir nämligen grillning innan förfestandet drar igång! Senare på kvällen drar vi till Chalmers där Den Svenska Björnstammen spelar. Ska bli roligt :)

Bild från förra gången jag var där, fullt ös medvetslös! (bild från cffc.se)

 

42

Tchê tcherere tchê tchê!

Idag har det varit varmt och soligt, me likey! Jag vill verkligen att detta vädret ska stanna kvar, jag blir så mycket gladare när det är såhär. Var ute i en och en halv timme och gick, hur skönt som helst (i solen och i lä). Jag har väl inte så mycket mer att dela med mig av egentligen.. Inget som är intressant för er i alla fall. Inte för att det jag skrev va intressant men ändå.


43

två bra låtar från Brazil



 

44

äntligen fredag

Trots stress under morgonen är jag glad idag, solen lyser ju för en gångs skull! Nu börjar religionskunskapen, återkommer senare.

45

alla visslar me mig ba/deja vú

Kom så ger vi oss av, lämnar allt kvar och styr mot himmel och hav. Bort från klockor och krav, inga måsten som drar, bara himmel och hav. Månader, veckor, dagar, sekunder. Jag har väntat så länge, allting känns som ett under nu när jag äntligen kan lätta ankar, sätta vind i seglet och släppa alla tankar. Så underbart att känna sig så fri, allting ligger öppet och det är man själv som styr. Sätter kursen mot mitt livs äventyr. Mot sol och vita stränder, där man tar en dag i sänder. Inga trista rutiner bara glada miner, inget krångel och tvång bara ett jävla håll igång! Det är dags att släppa alla trista gamla normer och hänga på när allt tar nya former. Äntligen står man åter där på stranden utan strumpor och skor barfota i sanden. Det är knappt man tror det, man gör det man borde, allt det där man annars ångrar att man aldrig gjorde.

(Allt det där kommer jag känna och säkerligen lägga upp här på bloggen igen den 12 juni. Tror det kan komma att vara den mest befriande känsla jag har känt i hela mitt liv.)






fashion against aids

En snygg bikini från H&M's kollektion "Fashion against aids" som släpptes idag!

 

 

46

hade tråkigt

Ja, vad ska jag säga. Jag hade tråkigt och kände för att göra något nytt. Jag tycker det är himla fint med sånna här bilder så försökte göra egna, dock blev de inte alls så fina som jag hade hoppats på. Hittade inte något passande och fint typsnitt osv. Men jag hoppas ni finner dem något inspirerande eller något i den stilen!









47

kul man kan ha

Hade lite tråkigt förut så sminkade mig på ett nytt sätt, det blev inte speciellt vackert.. Det hela slutade i alla fall med att jag tog lite cambilder! En utan sunglasses och två med (you don't say). Redo för all sol i sommar ;)

ännu en grå, kall dag

Denna dag är precis lika grå och trist som gårdagen. En vanlig tisdag med skola, hem och kanske lite träning? Får se vad jag hittar på. Kan ju få något konstigt ryck! Förutom att dagen är tråkig och vanlig så är det inte något annat jag har att skriva om. Förjävla roligt att läsa, eller hur? Kan tänka mig det. Får se om jag kommer med något roligare ikväll, hoppas på det.

48

shopping i Göteborg

Åkte som sagt in till stan efter skolan och letade klänning. Guess what? Jag har nu ÄNTLIGEN köpt en. Det blev en svart efter många om och men. Jag har ju ratat svart innan för att jag ville ha en lite roligare färg men jag skulle aldrig hittat någon jag tyckte om i någon fin färg.. Så nu blev det en svart. Lite trist men bättre än inget! Nu är det bara skor och sådär kvar till balen och eventuellt en klänning till till studentfesten. Det blev en del annat smått och gott också såklart, trots att jag inte har råd egentligen.

Här är bilder på det jag köpt:

Balklänningen hittade jag på Bling (?) och den kostade 399 kr.



Blus från Indiska, 249 kr.


Vanlig vit t-shirt från Indiska, 129 kr.




Kjol från nån secondhandbutik, 169 kr.


Väska från H&M, 50 kr.


Keps från Team Sportia/Inter Sport, 199 kr.


Det var allt för idag! Tycker att bilderna gör kläderna orättvisa. Kan ju bero på att jag inte är någon mästerfotograf precis.. Men man får ju i alla fall en uppfattning om hur sakerna ser ut! :)

måndag

Hittills har detta varit en helt vanlig måndag. Jobbigt att gå upp, kallt och regningt och skola. Mina planer för dagen är att jag ska in till stan och kolla efter klänning(för typ 100:de gången), träna och sedan handla mat med mamma. Hoppas verkligen att jag hittar en klänning idag, är lite desperat. Just nu sitter jag och Dagge och jobbar på vår historiauppgift, efter denna lektionen är det naturkunskap. Kort dag idag i alla fall, skönt!

49

Alanya countdown starts today!

Idag är det 50 dagar kvar tills vi åker ner till Alanya! Sa ju tidigare att jag skulle börja räkna ner när det var 50 dagar kvar, sagt och gjort. Idag börjar nedräkningen!

Nu är det inte långt kvar och eftersom att jag tar studenten den 5:e så har jag mycket att stå i nu innan det. Det är skolarbete, klänningar, skor, balbiljett, studentfest och allt såntdär som jag måste fixa inför och sen ska det ju genomföras. Tiden kommer att gå fort som fan..

Bara för att det är 50 dagar kvar nu tänkte jag gå igenom vad det är som gäller i sommar lite snabbt för er som inte vet och för er som vill läsa igen. Kommer skriva ganska detaljerat så varnar för tråkig läsning om man inte är så insatt.

Till Alanya (flyg och transfer);
Den 12 juni klockan 10:45 lyfter planet från Landvetter med Berlin i sikte. Jag och Cassandra är framme i Berlin en timme senare och sedan ska vi vara på flygplatsen i sju timmar innan nästan plan lyfter 19:30 och tar oss till Antalya. Vi är framme där 23:40 och kommer att ta oss med en liten transferbuss till Alanya, gissar på att vi är framme ca två på natten i Alanya. (Inte bokat transfer än kom jag på, men det kommer vi att göra via 724transfer.com)

Flygbiljetten kostade 1423 kr och transfern kommer att kosta 100 kr/pers. Tar mig alltså till Alanya för lite drygt 1500 kr. Not bad!

Lägenheten;
Lägenheten består av tre sovrum, ett vardagsrum, ett kök och två toaletter. Jag och Cassandra kommer att få varsin dubbelsäng medans de som hyr det tredje rummet kommer att få varsin enkelsäng. Vi bor på första våningen fast ändå en bit upp (det ligger säkert restauranger och affärer längst ner). Lägenheten ligger 1 km från hamnen och 100 m från stranden på en gata som heter Yenilmez Caddesi (Yenilmez Cd.), här är en karta:

Hyran ligger på 4000/mån + el och vatten. Det innebär att hyran per person kommer att vara 1000/mån. Sen tillkommer det en el+vatten-räkning. Vad jag har läst så varierar den såklart mycket från person till person (familj till familj). Det är vanligt att den ligger på 300-700 kr/mån. Får se hur mycket vi kommer att få betala, men vi är ju flera som kommer att dela på den så det blir nog inte speviellt mycket. Vi har den från och med den 11 juni till och med den 2 spetember, dvs 82 dagar (12 veckor).

Bilder på lägenheten kommer upp så fort jag har fått dem av ägaren. Han är i Alanya nu och fixar lite så det ska nog inte dröja alltför lång tid innan jag får dem!

Sällskap (de jag vet kommer att finnas vid min sida haha);
Det är ju jag och Cassandra som kommer att dela lägenhet hela tiden (nästan) och det är vi som kommer att åka ner tillsammans! Så hon kommer att få dras med mig en jävla massa, det ska bli så sjukt kul ♥
Sen ska ju Sandra (som skulle bott med oss) att befinna sig i Alanya hela sommaren också, så  hon får räkna med att jag och Cassie kommer att hänga en hel del med henne också! Muhaha. Här nedan kommer det en bild på Cassie och en bild på Sandra bara för att alla ska se hur snygga de är ;)


Sen får jag besök av Dagge och hennes galna vän Olivia den 19-28 juni. De ska bo i "extrarummet". Det kommer bli skitkul verkligen :D Ser ut som att två vänner till kommer ner runt samma tidpunkt men de ska bo på hotell, hoppas de pallrar sig ner!

Under augusti månad kommer Magnus och Celina att bo i "extrarummet". Har inte snackat med dem jättemycket men de verkar väldigt trevliga båda två så det blir säkerligen awesome det med :)

Jag antar att det var typ allt. Är det något ni undrar över är det bara att maila eller slänga iväg en kommentar!



50




myslördag!

Idag vaknade jag upp utvilad och på gott humör. Tränade, åt, duschade och gjorde mig i ordning. Jag och Nelly har fått i uppgift att passa vår lilla ögonsten Felix, saknat honom den lille rackarn. Så vi ska snart ge oss av till ica för att köpa ingeidienser till kvällens middag som blir biff teriyaki med basmatiris, så sjukt gott! vi får även sällskap ikväll av Filip, Anton och Oscar. Får en liten snabbvisit av Michan och hennes kille också. Ska bli mysigt!

Om väderprognoserna stämmer så ser det ut att bli 23 grader och strålande sol någon gång nästa helg! Hur nice är inte det? Hoppas det är sant nu bara så man inte går och hoppas i onödan.

nyss hemkommen

Kom nyss hem från en mycket trevlig kväll hos Maria! Tjejerna från klassen (nästan alla) var äntligen samlade för lite mat och skitsnack, alltid kul haha. Får göras som, fast med lite mer krut i (if you know what I mean) (; Tack allihop för ikväll, det var allt jag ville säga nu! Sleep tight.

grått och regn, mys

Idag vaknar man upp till en svinkall lägenhet, grått och regning väder är det också. Fyfan, är så sjukt trött på pissvädret här i Sverige. Baiz! Det är i alla fall fredag idag, det enda bra med denna dagen. Ska till en tjej i klassen och förhoppningsvis närvarar nästan alla tjejerna från klassen (fin mening). Bara lite mer än en månad kvar nu ju.. Tiden går ganska fort ändå, bara 44 dagar kvar till studenten nu och 52 dagar kvar tills planet lyfter till Alanya!

Jag funderar på att börja räkna ner dagarna till Alanya när det är 50 dagar kvar, om två dagar då alltså! Så om ni undrar vad det är för siffror som står under det första inlägget varje dag elelr i ett eget inlägg (inte bestämt mig än) så är det alltså antal dagar kvar till Alanya.

det här inlägget vaccinerar 95 barn

Foto: © UNICEF/Asselin


Genom att publicera den här bloggposten så vaccinerar jag 95 barn runtom i världen mot stelkramp, polio och mässling, tillsammans med Apotek Hjärtat!

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på Unicef's hemsida.

Rötter och ursprung

Alla har vi förfäder (you don't say?) och det från lite var stans i världen (eller inte, men de flesta). Min farmor har släktforskat en del och säger att vi härstammar från en släkt som heter Quarfordt. Quarfordt var tydligen glasblåsare i Frankrike/Belgien någonstans där i trakterna. Visar sig även att de är valloner! Jag har ett "vallon-streck" på armen, vet inte om det är sant men det sägs att valloner ska/kan ha ett sådant.

Lite spännande är det allt med släktforskning! :>


jahaja

Jag sitter och Alanya-nördar mig igen och kollar lite hamampriser och hur mycket bagaget får väga och sånt. Är helt galen jag vet. Har även "tittat" på mammas feta resväska som jag förmodligen kommer att sno för den är större än min hehe.

Flyg;
Jag och Cassie ska flyga med Air Berlin och då får bagaget väga 23 kg/person + 8 kg handbagage (om man har laptop, annars 6 kg).

Hamam;
Hittade två hamam som jag hört talas om innan och har gott rykte, Delfino och Mimosa. Det lutar åt Delfino i alla fall! Vet vart det ligger också.. De har i alla fall pick up service och ett "paket" kostar 25 euro, dvs typ 220 kr. Då ingår peeling, skumbad och en halvtimmes helkroppsmassage! För er som inte vet vad hamam är eller bara är intresserade kan ju kika på deras hemsida genom att klicka här.

Hoppas att någon fick lite nytta av infon (Dagge?).

got to learn livin' life, go ahead n put em in the air!

sommarkänsla!

Är ganska säker på att jag kommer lyssna på dessa låtarna i Alanya när jag ligger och steker på playan!

 

Don Omar - Taboo

 

Don Omar - Hasta Que Salga El Sol


Kato ft. U$O & Johnson - Hey Shorty (älskar det som börjar 2:30)


Flo Rida - Come With Me


Pittbull ft Havana Brown - We Run The Night



Sen såklart massa andra låtar varav några jag har lagt upp på bloggen redan! :)

Fridas kommentar

Fridas lista på när jag kan tvinga migsjälv att ringa ett samtal eller två (så jävla true);

Emmys lista över när det är okej att prata i telefon:
1. Om det handlar om Alanya.
2.
3.
4. Fråga om skjuts.
5. Om man det inte gick att boka körlektion via dator.

 

lazy day

Har dåligt samvete för att jag har suttit inne hela dagen trots att himlen är klarblå.. Och istället för att plugga har jag läst massor om Turkiet och kollat massa grejer kring Alanya och sådär (ska inte gå in på detaljer för er skull). Och inte är naturen klar, inte projektrapporten heller.. Jag är nog sämst i världen på att plugga!

I torsdags var det exakt två månader kvar tills jag och Cassandra åker iväg till Alanya (och till Fridas födelsedag)! Jag fattar inte att det är såpass kort tid kvar.. Minns det som igår när det va typ 7-8 månader kvar. Dessa två månader kommer flyga förbi in full speed.

Jag är väldigt hungrig nu så ska gå och göra lite couscous grejs och kyckling, gottis!

projektrapport

Nu ska jag försöka att skriva en del på min projektrapport. Det tar verkligen emot men what to do? Det ska ju vara klar på söndag så det är väl bara att pina sig igenom det. Feel my pain. Sen när jag är klar emd den kanske det är dags att börja med naturen? Herregud säger jag bara, den där uppgiften känns så långt bort nu (men den är so close)..

Ikväll blir det party hos the Johansson brothers och det ser jag verkligen fram emot! Kommer bli fett!

göteborg all day long

Idag har jag varit i stan med Elin och shoppat! Var där närmre 6 timmar och härjade. Jag hittade en perfekt klänning till balen, verkligen perfekt färg och allt + att den kostade endast 89 kr! Men den fanns bara i storlek 34 så den va ju på tok för liten, jag blev så jävla ledsen :< FML! Men jag hittade lite annat smått och gott i alla fall.. Men inget som fyllde upp tomheten efter balklänningen :( Sad Emmy.

intressant läsning

...för er som vill veta massa onödigt om mig och har tråkigt.

ALLMÄNT;
Namn: Emmy
Piercingar: Nej, tagit ut min.
Tatueringar: Ja, en.
Längd: 171 cm
Skostorlek: 39 för det mesta.
Hårfärg: Mörkblond/blond.
Är du kär i någon: Njet
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, verkligen.
Tycker andra att du är attraktiv: Många säger det ja..
Vilket shampoo använder du: Massa olika.
Vilken parfym använder du: Alyssa Ashley - Vanilla, Escada - Rockin Rio (den orangea), Nina Ricci - Ricci Ricci (fejk från Turkiet).
Vad är du rädd för: Oj, en del ;o
Gillar du att tvätta: Nej inte direkt.
Gillar du berg-och-dalbana: Yes! Balder in my ♥.


SENASTE;

Film du hyrde: Hyrde... Oj, det kommer jag inte ihåg.
Film du köpte: Vet inte.
Låten du lyssnade på: Don Omar - Taboo
Låten du hade på hjärnan: En Kötü Günümüz Böyle Olsun med Gökhan Keser
Låten du laddade ner: Taboo
Personen du ringde: Nån brud som jobbar på Travellink!
TV-program du tittade på: AFV kanske?
Personen du tänkte på: Heheh
Bok du läste: Fallen ängel (Hush Hush)
Personen du fick mail av: Han vi ska hyra lägenheten av.
Personen du fick brev av: Nima?
Personen du fick sms av: Elin
Gången hela din familj åt middag tillsammans: När jag fyllde år (4 september 2011).


FAVORIT;

Mat: Kan inte välja en rätt.. Men biff-teriyaki med basmatiris e nice, och turkisk mat, nomnom.
Låt: Går inte att välja bara en.
Sak att göra: Resa!
Sport: Ridning
Dryck: Ananasjuice eller vatten tror jag.
Kläder: Jeansshorts och ett linne!
Film: Gillar så otroligt många, kan inte välja en här heller.
Bil: Ferraribilar är goda (nu var jag rolig va?).


ANTAL;

Gånger du varit kär: 3
Gånger ditt hjärta brustit: Det är ingen utom jag själv som krossat mitt hjärta (det lät wierd).
Hjärtan brustit på grund av dig: Två gånger tror jag.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: En gång haha.
Ärr du har på kroppen: Ganska många små typ, inget sådär stort.


ÖVRIGT;

Vad har du gjort idag: Vaknade, åt, hade körlektion, åt, solade, kollade film, duschade och sitter nu vid datorn.
Var det kul: Nja, kul va väl o ta i.
Hur tidigt stiger du upp: Beror på vad jag ska göra och när jag la mig.
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra ikväll: Läsa lite och surfa runt.
Är du seriös:
Am I?
Vad är du allergisk mot: Idioter
Var har du ont: För det mesta i magen.
Använder du hårspray: Nästan aldrig.
Kan du stå på händer: Nej, så dålig är jag.
Favoritserie: Supernational
Salt eller sött: Salt
Gillar du ketchup: Jadå
Är du glad nu: Lite
Var du glad igår: Ja, är nästan alltid happyface!
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Känner o känner
Vad dansar du till: Partymusic!
Stockholm är: Fint
Göteborg är: My hometown!
Kan du sjunga: Nja
Mer värt än guld: Tid, kärlek, upplevelser osv.
Spaghetti eller makaroner: Makaroner
Ett land jag helst vill besöka: Sjukt många, bland annat Brasilien, Thailand, Maldiverna, Grekland, Spanien, Portugal, USA, Indien.. I wanna go everywhere!
Ska bli skoj: Att ta studenten och sedan åka till Alanya!
Ska inte bli skoj: Att skriva naturkunskapen och projektrapporten samt betala allt inför studenten.
Sparar till: Alanya.
Väntar på: Den 12 juni..
Pålägg som gäller: Cheese!
Dagens dryck: Vatten and Proviva!

till er som oroar er

Såhär ser läget ut nu; "Alanyapolisen är nöjda med sitt levererade resultat med att hålla den organiserade brottsligheten under kontroll och även minskat den i samband med att invånarna och besökarna blir fler och fler. Alanya är nu en av de städer som räknas som säkrast inte bara i Europa utan i hela världen." Så ni som kommer att oroa er för mig när jag är i Alanya, take a chillpill! (pappa, mamma, mormor, farmor)

I morse fick jag ett sms från travellink (där jag bokade flygbiljetterna) att det skett ändringar i flygtiderna.. Så jag var tvungen att ringa upp dem och tjöta två gånger och det slutade med att vi nu kommer att få vara i Berlin 7 timmar istället för 3, kul! Men men, det var meant to be så jag är glad ändå :> Kommer fram till Antalya 23.40 vilket betyder att vi kommer vara i Alanya typ 2 på natten, snark (däckmode i sängen dirr?).

hemma i Lindome igen

Nu är jag hemma i ett regnigt och kallt Lindome igen. Har en veckas ledighet framför mig och ganska mycket att göra.. Och jag ber dig pappa; kan du sluta att skriva i mitt namn? Det är irriterande som faen. Alla mina vänner tror att jag är totalt wierd eller drar ett superduperdåligt skämt. Det är inte roligt :(

Hällefors

Jag har snott mammas iPad för att kunna uppdatera (för att kunna säga att jag inte kan blogga förrän på typ tisdag). Jag är alltså hos mormor i Hällefors som ligger i närheten av Örebro, är ca 35 mil hemifrån. Jag övningskörde en bra bit igår på väg hit. Körde i 90, lite fortare men det var 90-väg, som snabbast. Ett motorstopp blev det, som vanligt. Men för övrigt gick det bra! Om ni vill mig något så får ni alltså smsa för har ju inget internet. Ciao.

dagens fortune cookie


"You will travel far and wide, both for pleasure and business."

aiiiiight

Har suttit och sorterat, rensat och döpt om all musik på hela datorn i flera timmar nu och det är ÄNTLIGEN klart! Så nu har jag all min musik på en hårddisk tillsammans med alla mina bilder, känns bra.

Jag försov mig idag - inte bra.
Jag fick MVG på historiaprovet - bra.
Rapporten ska vara klar om ca en vecka - inte bra.
Jag åt god lunch idag - bra.
Det är lov om 2 dagar - jävligt bra.
Missar massa roligt i helgen - skitdåligt.

Hejdå (:

nära skjuter ingen hare

Nu har reseguide-tävlingen avgjorts. Jag kom på 4:de plats av 50 tävlande så är nöjd med min insats. Dock kändes det lite surt att vara 1-2 placeringar från 2000-10 000 kr... Den sved ju. Aja, bättre lycka nästa gång? Hioppas på det. Funderar att ställa upp i nästa reseguide-tävling som kommer ha temat "Weekend i Europa". Då hoppas jag verkligen att jag lyckas kamma hem något annat än äran (the price is äran).. Hehe. Får se om jag orkar vara med.

Idag har jag bara slöat och kollat film typ, snart blir det en film till. Och jusste, på torsdag får vi påsklov. Då ska jag åka upp till mormor i Hällefors (Örebro typ). Lite surt att man ska åka iväg samma helg som ALLT händer! Jag ska då inte ha så mycket tur här i livet känns det som... Hoppas jag får igen det snart.

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof