Updates angående Alanya!

Saker och ting har ändrats en del från ruta ett och kommer säkert ändras lite till under den period som är kvar innan vi åker. Först och främst så har jag och Cassandra betalat handpenningen till han som vi hyr lägenheten av, vi delade på det såklart så nu är jag 2000 kr fattigare och en lägenhet rikare. Känns grymt! Och ja, som ni märkte sa jag "jag och Cassandra". Vår kära kompanjon Sandra ska bo med sin kärlek istället! Men vi kommer att träffas hela tiden i och med att vi jobbar tillsammans vilket känns bra. Så är det med det alltså.

Jag och Cassandra är alltså "bosses" över lägenheten. Under hela juli månad kommer vi att dela den med två killar, Hasse och Simon. Under hela augusti finns det alltså ett ledigt rum med två enkelsängar ledigt. Vill du och en kompis hyra det eller vet någon som vill så maila mig ([email protected]) eller Cassandra ([email protected]) för mer info :)

Turkiets lagar angående turistvisum osv har ändrats också.. Nu får man ju bara stanna i 90 dagar av en period på 180 dagar. Har skrivit det i bloggen förut. I och med detta så blir ju kostnaderna bra mycket mindre vilket betyder att jag kan götta mig mer när jag är i Alanya! Har gjort en ny budget som nu är för 3 månader istället för 4. Den är ungefärlig.

* Inkomster innan jag åker:
Studiebidrag; 4000 kr
Gåvor; 2000 kr
Övrigt; Har sparat ca 20 000 kr som jag har nu.

Summa; 28 000 kr

* Utgifter innan jag åker:
Vaccin (Hepatit A+B); ca 1400 kr
Handpenning; 2000 kr

Summa; 3400 kr

* Utgifter i Alanya:

Hyra; 2500 kr
El + vatten; Absolut max 1000 kr
Mat; ca 6000 kr
Flygbiljett dit; ca 1500 kr
Transfer; ca 200 kr
Nöjen; ca 5000 kr
Slutstädning; ?
Övrigt; 1500 kr

Summa; 18 500 kr

The worst part is always heading home.

Vill stå på den där klippan många gånger till
Vill se ut över en glittrande vy var kväll
Vill kämpa emot i den slingrande nerförsbacke som tryggt följer mig ner igen
Ner till en stad full av färgglada gator och vackra toner i alla dess slag
Tänk att få segla ut på ett hav när allt man vill är att stå i en hamn
Snart, snart ska jag få leva i din famn


Daggidagg.

Hej Dagge, du sitter bredvid mig nu :)

Vad hände där?

Jag har druckit massa cola och ätit massa choklad. Har inte tränat på hela året men idag ska jag gå på två pass som är efter varandra. Först "get fit" och sen "zumba". Jag har ont som fan i ryggen för ramlade pladask igår på isen haha. Den här dagen är bara random.

Tänk på det ni.

If you want the rainbow, you must to put up with the rain.

En vanlig fredag!

Idag har det varit en helt vanlig fredag och kommer nog bli det också. Mamma hämtade mig efter skolan sedan åkte vi till ica maxi och handlade. Sen när vi kom hem städade jag lägenheten och snart ska vi väl börja med maten. På menyn står det marinerade kycklingspett med någon potatissallad från GI-boken. Sen lyxade jag till det lite med en marabou med daim, yumyum. Kanske blir något inlägg senare ikväll? Måste börja lägga upp bilder till det jag skriver lite oftare, blir så mycket roligare då!

Deja vu..

Får lite sommar/alanyafeelings när jag hör den här låten. Vet inte varför.

Location.

Här får de som är intresserade och fattar något av kartan ta del av vart lägenheten ligger. Den röda pricken för er som inte förstår det, haha!

Vill ha!

Jag vill tatuera mig.. Vill typ skriva "everything happens for a reason" någonstans, göra två små stjärnor någonstans och göra en måne+stjärna (tillsammans) någonstans (NÅGONSTANS, glöm inte det)..  Jag vill inte göra alla tror jag men en eller två av dem. Gillar handleden, ryggen, bakom örat och kanske på fotleden där någonstans. Det e svårt att bestämma sig, ha! Den jag vill ha mest är "everything happens for a reason" iaf för det är mitt livsmotto, och follow your heart då. Men ja. Intressant information för er, verkligen :>


I know he's not perfect in your eyes

But somehow he's flawless in mine
And you may tell me to run, run now
But I can't do that
We're too far down the hole
He's got a hold on my soul

Projektarbete/Rapport.

Skojar du eller? Denna rapporten är inte av dess like (notera dess like = deslike). Jag orkar fanimej inte haha, detta är ett skämt, man skrattar ju nästan. Ni som vill se mig i livet kan ju tacka studenten och Alanya för att jag fortfarande andas! Peace.

Gün/Days/Dagar?

Asså I'm crazy! Längtar till Alanya så obeskrivligt mycket! Ska börja räkna dagar.. Nu vet jag ju inte exakt vilken dag jag åker ner, men det blir typ den 13, så vi säger den 13 juni sålänge för att nummer 13 är mitt favoritnummer!

Då är det 141 dagar kvar tills jag åker. Hoppas dagarna rinner iväg fort.

Lägga upp projektarbetet här?

Jag vill lägga upp mitt projektarbete här på bloggen men vet inte hur jag ska göra det på bästa sätt haha. Funderar på att göra hela skiten till en pdf? Elelr ska jag göra varje uppslag till en pdf så kan man kolla två sidor i taget? Det är inte lätt när det är svårt.. Någon som har någon bra ide?

Wise words that I want to share with you.


“The world is a book, and those who do not travel read only a page.”
- Saint Augustine

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you have travelled.”
- The Prophet Mohammed

“Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.”
- Miriam Beard

“The world is a country which nobody ever yet knew by description; one must travel through it one’s self to be acquainted with it.”
– Lord Chesterfield

Ny lägenhet!

Det har varit ett jävla tjöt om lägenheter fram och tillbaka osv, men nu har vi en vi är nöjda med och ska ha (äntligen).

Size: 140 kvm
Bedrooms: 3
Livingrooms: 1
Bathrooms: 2
Max. occupancy: 7
Area: Centrum, 7-10 minuters gång till mitten av centrum.
Distance to shops: 0
Distance to centre: 800 m
Distance to beach: 100 m

Det är dubbelsängar i två av sovrummen och två enkelsängar (som kan göras till en dubblsäng) i ett av rummen. Tvättmaskin finns. Hyran är 4000 kr/månad, el+vatten ingår inte (det kostar ca 300-500 kr/månad). Bilder kommer först i april då han som äger lägenheten ska ner till Alanya och köpa lite nya grejer till den och fixa lite innan vi kommer. Vi har lägenheten från och med den 11 juni till och med den 2 september och vi får stanna längre om vi vill men det behöver vi inte bestämma förrän när det är dags. Supernice enligt mig!
Jag är väldigt glad att vi får varsitt sovrum och med dubbelsäng dessutom, GAH. Bilder kommer någon gång i april då haha, bara att hålla ut mina vänner!

Mutlu gün!/Glada dagar!

Idag är jag glad och positiv, men väldigt trött.

1. Det är fredag.
2. Solen sken idag.
3. Haffat goase lägenheten i Alanya hehe (nyfikna?)
4. Nästan målat klart "3"-uppgiften.
5. En dag närmare vår och Alanya.
6. Ska ut med Dagge imorgon gratis (score)
7. Jag har inget jävla jobb att ta mig till.
8. Jag har bytt lakan i sängen.
9. Känner mig allmänt glad bara :>
10. Ätit chokladglass, yum.

Där hade ni 10 reasons why I'm happy today! Stay positive arkadaşim (y)

Pluggstrejk!

Idag tänker jag pluggstrejka. Jag ska inte plugga en enda sekund när jag har kommit hem idag fastän jag borde.. Men jag måste få en paus nu fär min hjärna känns som en ballong någon har stuckit hål på, så nu ligger den bara där som en ihopskrumpen liten korv i bottnen innanför kraniet, haha. en pluggfridag, känns redan som att den kommer att bli fin, ser migsjälv liggandes i soffan med min gosiga filt! N-A-J-S :)

Projektarbete = mitt liv..

De senaste dagarna har mitt projektarbete varit mitt liv, bokstavligen. Jag har jobbat 16 timmar med det på tre dagar. Det gör ont både psykiskt och fysiskt. nu bestämde jag mig för att det fick vara nog för idag! Nu ska jag gosa ner mig i sängen och läsa feber. Godnatt ses imon på svenskan ni som går i journalistgruppen haha!

Touch your face while the rain is pouring down.

Godmorgon (middag?)! Vaknade upp hos Filip idag och herrejääävlar vad kallt det var i huset, typ 12-13 grader.. Det var iaf 16 grader på kvällen och kändes bra mycket kallare på morgonen haha fyfan alltså. Hatar att frysa :(

Aja, idag, asap, ska jag börja fixa med projektarbetet. The secret of getting ahead is getting started, hehe. Ciao, projektarbetet kallar!

I'm bulletproof, nothing to lose!

Då var det dags, sista dagen på donken sen är jag fri! Det känns sjukt skönt att komma där ifrån och inte behöva tänka på det längre, men samtidigt vill jag ha pengar.. Jaja. Antingen får jag hitta ett nytt jobb elelr så får jag väl hoppas på det bästa :>

Det är nu den 14 januari och bara 5 månader kvar tills jag befinner mig i Alanya, jag cnmiwoghoqw när jag tänker på det! OMFG! Asså gud, finner inga ord ♥ Ska bli så otroligt jävla underbart att få komma härifrån, åka till en evig sommar och träffa alla goingar igen. Saknar dem faktiskt mycket :( Ne nu ska jag inte lipa över det, inte till er som förmodligen inte bryr sig iaf haha. Men till er som läsar min blogg, ni får ursäkta mitt tjöt om Alanya och allt mitt tjöt som kommer att dyka upp här, jag kan inte styra över det ;)

Pens Apartment.

Size: 220 kvm
Bedrooms: 4
Living rooms: 1
Bathrooms: 2
Balconies: 3
Equipment: Airconditioning, heater, hob, oven, microwaveoven, refrigerator, coffeemachine, colour TV, satellite TV, DVD player, CD player, radio, washing machine, seperate fridge and freezer.
Max occupancy: 8 people
Facilities: Lift
Area: Alanya Centre
Distance to town centre: 0 m
Distance to shops: 0 m
Distance to beach: 80 m

Lägenheten ligger centralt och är väldigt stor, vilket är skönt. Vi är 4 pers som ska dela och då får alla varsitt sovrum med en egen dubbelsäng (NICE). I hyran ingår el och vatten. Det är en takvåning också, så fin utsikt haha. Om jag inte minns fel blir hyran ca 5500 för var och en av oss i 82 dagar (lite mindre än 3 månader). Det har ju kommit nya regler i Turkiet nu angående visum och sånt. Man får bara stanna 90 dagar under en period på 180 dagar..  Jag vill bara ha denhär lägenheten NU! Waaah, blir galen. Hoppas vi får den. Jag lägger upp en karta när jag får det och annan info om det kommer. Här kommer lite bilder;

 


@ School

Goddag mina vänner! Nu sitter jag i skolan och har gjort det sedan 08:30 i morse. Har Samhäll B och skriver reportage, det går lite framåt. Fy så segt det var att gå upp i morse, försov mig också haha. Första dagen i skolan och hjärnan är inte på topp så att säga, men vad ska man göra åt saken? Jag satsar på något gott att äta när jag kommer hem och sen ska jag måla lite på min tavla. Lägger upp den här när jag är klar!

En stor sak, en viktig sak, inträffar idag. Idag börjar nämligen "mitt nya sunda liv" kan man säga. Ska försöka att träna tre gånger i veckan och bara äta typ chips/godis/läsk en gång i veckan. Yesyes, det klarar jag för det har jag gjort förut. Måste ju vara fit till sommaren 2012 ;)
På tal om sommaren 2012, eftersom att vi inte skrivit på papper på vår lägenhet än (bygget är försenat) så kollar vi (inte jag, men de andra haha) på andra lägenheter under tiden. Och guess what? Cassandra hittade en fetinglägenhet som jag vill haaaa! Lägger upp massa bilder och lite info i ett inlägg lite senare för er som är intresserade. Hoppas vi får den, hihi.

BTW: Min blogg är ju astråkig, lägger ju inte upp bilder alls typ. Får ta o skärpa mig på den fronten.

Güneşin doğuşunu izlemek / Se på soluppgången ♥

Redigerade lite gamla bilder igår. Gör det lite då och då, det e kul haha. En blev ganska bra;

2012.

Jag vill tacka alla som gjorde min nyår grym! Sen vill jag bara säga att det känns megasuerduperbra att 2012 är här.

Jag "öppnade" en fortunecookie idag och innehållet gjorde mig väldigt glad. Det stod; You are one of the people who will go places.

I hope so!

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof