studentbal för hela slanten!

Igår var det bal på Valand. Det var så jäääävla kul, helt galen kväll! Jag har snott bilder från massa hehe. Skriver inte mer nu utan låter bilderna tala för sig själva ;)


























11

imorgon smäller det, lite

Jag har shoppat inlägg till skorna och nagellack idag. Någon väska eller bhgrejs blev det icke. Får klara mig utan! imorgon blir det uppstidning vid typ 10, ta tåget till Kungsbacka 11.30 för att fixa frillan och sen hem. Jävligt sämst att jag måste ha på mig klänningen hela dagen.. Men aja, ska man vara fin får man lida pin! 17.30 är det samling och massor av fotografering om vädret tillåter, hoppas verkligen att det är sol och hyfsat varmt. Sedan bär det av mot Avenyn och Valand för PROM. Fullt ös för fan haha! Massa bilder kommer förhoppningsvis upp här på bloggen :)

nedräkning

0 dagar kvar till balen

6 dagar kvar till studenten

13 dagar kvar till Alanya

Fatta vad tiden går fort, shit asså! Nu är det inte långt kvar alls tills jag lämnar Sverige för ett tag och det är bara sex dagar kvar tills jag gått ut gymnasiet. Helt sjukt. Jag ska inte ens vara i skolan något mer förrän på studenten.. Vay vay.. HETSA!

ledig måndag

Idag är jag inte i skolan utan är hemma och glassar. Ska dock göra lite nytta idag tänkte jag. En del som ska göras nu innan bal, student och Alanya.. Min helg har varit grym i alla fall, mycket fläng men det är bara roligt! Snodde en bild från Emma tror jag, den är från fredagskvällen!

 

14
Exakt två veckor to go!

calor y sol, me gusta mucho haha

Igår blev det grillning och sådär hemma hos mig med Emma, Thilda och Nelly. Lite senare kom Oscar och ännu senare kom Anton och Filip. Det var riktigt trevligt och kvällen slutade med att alla somnade gott i diverse sängar haha. Vaknade vid nio i morse och har vart i full gång sen dess, är något slut nu kan man säga. Kom nyss hem från frölunda torg och ska städa och börja planera packningen lite smått nu. Bilder från igår kommer senare när Thilda och Emma har lagt upp dem (jag tänkte sno några hehe).


16

fredag och sol

Sista skoldagen i mitt liv (om jag inte läser vidare någon gång). Det känns helt amazing men har inte fattat det än. Känns bara som man ska ha sommarlov. Allt är så nära nu att jag inte inser vad som väntar typ.. Vet ju att jag går ut gymnasiet och ska ut på mitt livs äventyr i sommar men är ganska lugn för tillfället, men ändå inte. En väldigt konstig och lite pirrig känsla. Jag kan knappt vänta tills jag får åka, vill åka nuuuu! Vet att den sista tiden som är kvar nu kommer gå i räserfart och det känns bra.

Ikväll blir det grillning at my place med några kära vänner. Ska bli mysigt, och gott hehe.


17

lite intressant, mindfuck

"Gud skapade inte människan, människan skapade Gud."

"På alla avbildningar av Adam och Eva har de navlar.
Om Adam och Eva var de första människorna, varför hade de då navlar?"

Det första citatet är seriöst men det andra är väl ganska barnsligt samtidigt som det ändå ligger lite "sanning" i det. Jag orkar aldrig diskutera religion och är ändå lite rädd för att göra det i och med att det är ett känsligt ämne. Jag tror inte på Gud men respekterar religion i sig. Dock är det väldigt synd att religion missbrukas och skapar så mycket lidande och hat. Alla religioner vill ju gott egentligen men sen finns det så många pappskallar till människor som ställer till allt. Blir så JÄVLA less. Ville bara släppa på mina aggressioner lite grann, blir bäst så!


fin torsdag

Idag är vädret lika fint som det har varit de senaste tre dagarna och det glädjer mig. Slutar snart och efter det blir det chokladpudding, kan det bli bättre? ;) Jag är i alla fall nöjd. Hem och sola idag med kanske? Fast jag vill hällre hitta på något, men vet inte vad. Får se vad som faller mig in! Skrev nyss ut flygbiljetten (bokningsbekräftelse är väl same thing eller?)


18

vädret ♥

ÄLSKAR VÄDRET! Får mig bara att lämgta till Alanya ännu mer, vet inte varför.. Solat en del idag med, jag jobbar hårt på brännan. Kan ju inte vara blek när jag kommer ner till Alanya för då lär jag ju se ut som en kokt kräfta efter typ andra dagen där. Inte så kul. Det var 27-28 grader förut, så jävla nice. Jag är så tråkig här på bloggen känner jag.. Ber om ursäkt för det.


19

I wanna reach the stars, I'm ready for the universe

Idag strålar solen för fullt och vid 9 i morse var det 20 grader i skuggan! Dör, jävlar vad härligt det är. Har bara på mig kjol och linne idag, ingen jacka eller tröja alls. Love it. Mår mycket bättre idag också, förutom att jag inte kan andas med näsan typ. Har lagt till massa nya sköna sommarlåtar på min lista också, niiice äre!

Tjingeling badring! See you later :>


20

(Fatta bara 20 dagar kvar..)

26 +, me gusta

Måndag och superväder! Eller i alla fall supervärme. Blir så jävla glad, nu hoppas jag att värmen har kommit för att stanna! Synd bara att man har åkt på en fet förkylning, så graciöst av mig.. Men men, what to do? Bara att vänta ut skiten. Jag är stressad, mest inför balen.. Måste ju ha nån som fixar håret, köpa inlägg till skorna och en såndär bh. Nu har detta inlägget stått bortglömt och orört så länge att jag inte ens minns vad det var jag skulle lägga upp/skriva. Kanske kommer på det sen? Well, om inte så hörs vi imorgon!


21

jag lever fortfarande, nästan i alla fall

Har inte bloggat på ett tag nu mest för att jag har haft fullt upp under min ledighet! Det är kul att flänga omkring men ack så trött man blir.. Idag ska jag bara slappa, tack och lov. Jag har åkt på en rejäl förkylning också, ögat och näsan rinner osv, lovely. Hoppas det går över snart.

Förresten, det ser ut att bli varmt och hyffsat fint väder framöver vilket glädjer mig! Hoppas väderprognosen stämmer bara..


SEN MINA VÄNNER! Är det bara 22 dagar kvar här i Sverige! Det är endå en del saker jag måste fixa innan jag åker. Typ småsaker. I'm so excited! :D

22

Disneyprinsessorna "irl"


Jasmine


Meg


Belle


Jane


Pocahontas


Esmeralda


Mulan


Snövit


Askungen


Ariel


26

paket från USA!

Idag fick jag mitt paket från USA! Det var från en tjej i Minnesota.

molnigt och tisdag

Denna tråkiga tisdag skiljer sig inte så mycket från de andra veckodagarna. Skola, tråkigt väder och sen hem. Jag väntar bara ut helgen som börjar redan imorgon (det är som en fredag imorgon)! Ska blå så skönt med ledigt, trots att jag egentligen måste plugga.. Nu är det dags att börja pilla med expot tills imorgon igen, orkar inte. Iyi geceler, görusuruz.


27

skitväder och måndag

För det första är det måndag och för det andra blåser det som fan och regnar ute! Underbart! Eller inte. Blir så trött på Sveriges pissväder HELA JÄVLA TIDEN! Det är maj maj maj INTE november. GAH. Ska bli så skönt att slippa dig och ditt klimat Sverige. Det är med ett fett jävla smile jag sätter mig på planet bort här ifrån :)

Och det är faktiskt bara 28 dagar kvar tills jag gör det, love.


28

söndag 13 maj

Om exakt en månad har jag sovit min första natt i Alanya detta året, vaknat och strosat omkring på gatorna. Känslan är fan obeskrivlig.

Men ja! Nu ska jag inte babbla mer om Alanya utan tala om för er vad jag har gjort idag. Håll i er (elelr inte)!
Jag vaknade halv två, hoppsan, och åt frukost. Sen solade jag och mamma i drygt en timme innan vi drog ut på ebn springtur. Nu sitter jag och för över och sortetar allt jag har på datorerna till en hårddisk osv, det går framåt. Snart blir det nog mat vilket ska bli sjukt gott för är väldigt hungrig! Får väl gå och hjälpa mami lite.

Jag vet att jag är sämst på att lägga upp bilder på bloggen. Kanske för att jag inte har en iPhone men ändå. Jag är för lat, men jag ska försöka att ändra på det!


29

sábado balada!

Kom nyss hem från en timme på gymmet, snart blir det ägg och kesomacka! Idag tänkte jag att jag skulle fixa massa med datorn och lägga över massa grejer på min nya laptop som jag fick i studentpresent. Ikväll däremot blir det andra bullar! Party som gäller. Jag kanske kommer att uppdatera en gång till idag, får se.


30

the sky is falling down

Himlen gråter och det är grått ute. Sveriges väder in my heart!

Det är i alla fall fredag och helgen är inte långt bort. Dessutom går vi bara i skolan måndag, tisdag och onsdag nästa vecka. Långhelg gillas.


31

gammal, bra och sann

 

Måste bara tillägga att Oskar Linnros är jävligt snygg i denna videon, hehe.

var bara tvungen

Jag är så imponerad av denna killen alltså. Var bara tvungen att lägga upp denna Disney-medleyn. Vet att den är över ett år gammal och att  alla säkert (inklusive jag) har sett den 100 gånger redan.

jag är ju för dålig alltså (HAHA)

Jag skrev just prov och failade grovt. Garvade åt mig själv när jag gick ut från klassrummet. Kul man kan ha! Aja, får la G i alla fall. Nu ska jag, Frida, Thilda och Emma fota speleleverna i studion till något grejs (läs Thilda och Frida). Jag och Emma sitter bara och är med som moraliskt stöd. Vilket behövs hehe. Efter skolan drar jag med Frida hem för att kolla på Across The Universe! Nice.


32

Varning; en text om Breivik för er som är allergiska

”Anders Behring Breivik”. Hans namn står överallt. Jag vill varken se eller höra det mer. Dels för att det är precis det han vill och dels för att jag blir så fruktansvärt rädd, arg och ledsen så fort jag tänker på vad som hände den 22 juli på Utöya. Jag tänker på alla de som dött, deras anhöriga och de som befann sig på ön och klarade sig. Jag tänker också på alla de människor som sitter på internet och hyllar Breivik för hans ”hjältedåd”. Det känns som att en stor, tung, sorgfylld klump träder fram i mitt bröst varje gång jag tänker på vad som hänt.

Inte nog med att den hemska idiotens namn står vart man än vänder sig, utan hans ansikte dyker upp titt som tätt det med. Vem i hela världen skulle vilja se hans ansikte? Inte vill jag det i alla fall. När jag slog upp tidningen en morgon fick jag syn på en stor närbild på honom där han dessutom ler äckligt mot kameran. Jag blev till och med fysiskt påverkad av detta, jag blev illamående. Jag har aldrig mått illa av att se någon på bild förut, inte ens i verkligheten. Han är den första som lyckas. Grattis Breivik. Du har lyckats att komma åt mig också, vilket jag mår så dåligt över. Det är det värsta, att han får precis som han vill. Han får så otroligt mycket uppmärksamhet och folk lägger så otroligt mycket energi på honom. Jag är inte längre ett undantag och jag skäms nästan.

Jag har undvikit att läsa om honom och att ens sätta mig in i vad som hänt bara för att jag inte vill veta mer och att jag inte vill ge honom det han vill ha. Men så fick jag en uppgift i skolan som löd ”gör ett uppslag om Anders Behring Breivik”. Det ska innehålla en nyhetsartikel om vad som hänt, en faktaruta om honom, en tidslinje över vad som hänt, foton, en illustration och en krönika. Tack för den. Jag har alltså suttit och tittat på dokumentärer, läst på om hemskheten själv, satt mig in i vad som hänt och detta för att jag varit tvungen att göra en viktigt uppgift i skolan. Jag vill inte påstå att jag förstår mig på fallet bättre nu än innan jag satte mig in i det, snarare tvärt om. Jag mår inte bättre av att veta mer, utan sämre. Min frustration stiger och mitt hat gentemot Breivik blir bara större. Detta var inte vad jag önskade. Nu sitter jag själv och skriver om honom. Jag har nämnt hans namn hela fem gånger hittills i bara den här krönikan. Fullkomlig skandal kan jag tycka. Jag mår faktiskt lite illa nu och jag har inte ens sett hans groteska leende eller hans ansikte idag.

Jag har full förståelse för att media uppmärksammar fallet. Jag tycker ändå att det är bra att vi får reda på vad som hänt och hur rättegången går. Dock tycker jag att det sker på fel sätt i många lägen. Detta fall ska hållas formellt i media och inte skapa stora, okänsliga rubriker på kvällstidningarnas framsidor där de dessutom gärna har en äcklig bild på honom också. Där går gränsen. Snälla, låt oss som inte vill se honom få slippa detta. Det är jobbigt, väldigt jobbigt. Och sätt gärna varningstexter på tidningar som innehåller något, speciellt bilder, på honom. Jag är allergisk, jag förtjänar att bli varnad. En annan sak som jag är väldigt rädd för är att andra idioter som delar samma värderingar och tankesätt som Breivik ska få för sig att göra något liknande det han gjorde. Men tanke på hur många farliga idioter det finns där ute borde vi vara försiktiga. Min önskan är att media ska hejda sig lite samt sätta varningstexter på allt som innehåller odågan Anders Behring Breiviks onda ansikte. Jag och många andra kanske hade mått lite bättre av att slippa se ansiktet på den som sköt ihjäl runt sjuttio ungdomar under loppet av drygt en timme bara för att de var för mångkultur. Jag mår illa.

 

33

we'll be allright

Jag har egentligen inget roligt att dela med mig av idag. Jag bloggar emst för att hålla räkningen till Alanya (haha). Kan ju skriva lite onödiga saker som att solen skiner idag, jag ska klippa mig och slinga håret vid 15.00, har jävligt mycket i skolan som jag inte gör men måste göra och att det är tisdagen den 8 maj. Roligt va? OH YES WERI FANNI!

Har hittat en liten dansk guldklimp vid namn Christopher som gör juvlig musik. Sök på spotify och listen to any song (om du orkar). För er som vet vad Daggemusik är så kan jag ju tala om att det är lite sådan style på denna killen, men han e grym, promise. Favoritlåtarna är; Against All Odds, Colours, Mine Mine Mine och Morning Light!


34

edit (Viktors inlägg)

Eftersom att jag bara tog ett utdrag ur hans inlägg och tydligen missade en viktig del så lägger jag upp "resten" av det här och nu.

"Edit: Sjävklart så förstår jag tjejer som inte kan gå upp i vikt men syftet med det här inlägget är inte att det är fult med tjejer som är smala snarare att alla ska vara nöjda med sig själva!"

Jag understryker syftet med det här inlägget är inte att det är fult med tjejer som är smala snarare att alla ska vara nöjda med sig själva!
Det var ju det som var HELA poängen med inlägget :)


35

vettig kille

Trillade in på en killes blogg nyss och började läsa lite. Han heter Viktor Frisk och har skrivit ett väldigt bra inlägg som jag tyckte att så många som möjligt ska läsa, därför publicerar jag det här på min blogg!

"Budar, tjejer, flickor och kvinnor! Vem har skapat era sjuka ideal? Vem har sagt till er hur ni ska se ut, vem hetsar er till att vara lika smala som skyltdockorna man ser i skyltfönster, igår satt jag med några av mina killpolare och diskuterade hur ni tjejer tänker. Kurvor är snyggt, det är ett tecken på en bra hälsa och framförallt att man mår bra!

Ni Har skapat er egna uppfattningar och vad som är snyggt och inte? En tjej som är nöjd med sig själv och mår bra är en tjej iallafall jag skulle vilja bygga upp en framtid med.

Var nöjda med er själva istället, låt ingen trycka ner er de är oftast de som trycker ned er som mår sämst själv. Det gäller att bygga en bra självkänsla och våga lita på sig själv, självsäkerhet. Vi är alla olika och det är det som gör oss speciella. Tro på dig själv och fatta greppet om din kropp, och glöm inte kurvor är sexigt! Eller vad säger ni andra?"

windy saturday in may

Idag vaknade jag lite innan 10 helt av mig själv. Åt frukost, duschade och gjorde mig i ordning för att sedan gå ut på en 2 timmars promenad med vovven. Jag har bara tagit det lungt sen jag kom hem och Nelly kom nyss hit. Hon hade good news att dela med sig av! Mamma och hon beställde en resa till Alanya igårkväll. Så de komemr o hälsar på mig, awesome! Förgyllde min dag faktiskt. Ska bli kul att visa dem hur jag bor och allt sånt.

Resten av dagen är oklar, får se vad som dyker upp. Ser ut att bli en lugn helg i alla fall. Skönt.


37

kvällen gjorde en liten vändning

Mitt dåliga humör har gått över nu. Jag hittade kycklingfilé i frysen, gjorde egna potatisklyftor och bearnaisesås så middagen är säkrad nu! Ska snart sätta in potatisen i ugnen. Jag missar Maskinen men vad fan ska man göra åt det? Får vara hemma o kolla film istället, eller plugga lite kanske. Får göra det bästa av situationen.. Hoppas att det händer något roligt imorgon för annars får jag flippelilipp!

Och varför gjorde jag detta inlägg? Jo för att ingen ska gå runt och behöva vara rädd för mig (och för att jag inte har något liv typ) haha!

baiz

Är ashungrig och sett fram emot en god middag hela dagen men vad ska vi äta då om inte fisksoppa. Jag gillat inte fisksoppa. Day ruined. Sen vill jag väldigt gärna åka in till Liseberg för att se Maskinen men ne, då är det inte någon som kan följa med, kul liv. Så här sitter jag, smått missnöjd över denna äckliga fredag. Är inte på så jättebra humör nu direkt, kan bero på att jag inte har ätit något men ja. Fml. Ursäktar detta negativa inlägg!

ändrade flygtider

Flygtiderna har ändrats ännu en gång och nu ser resan från Göteborg till Antalya ut såhär:

Från Göteborg 10.45 - Framme i Berlin 11.55
Från Berlin 12.55 - Framme i Stuttgart 14.10
Från Stuttgart 14.55 - Framme i Antalya 19.05

Det är alltså två mellanlandningar. Den ena är exakt 1h lång och den andra är 45 minuter. Blir lite tight, får hoppas på att ingen av flygen är sena. Från det att vi sitter på det första planet tills det att vi landat i Antalya så har det alltså gått 9h och 20 min. Vi är nog framme i Alanya runt 10 i alla fall.

4 maj

Dagens spåkula får mig återigen att lyfta på ögonbrynen. Att den alltid stämmer, vad är detta? Vem spionerar på mig haha? Sähår löd den på ett ungefär;

"Den tilltänkte är för blyg för att visa vad han tänker och det skulle underlätta om du tog intiativet."


38

altan + bikini = underbart

Bloggar just nu från altanen. Sitter och steker iklädd enast bikini, så sjukt skönt. Vill ju ha lkite färg till studenten. hoppas på att detta vädret håller i sig över helgen i alla fall.. Jag känner hur värmen och ljuset sugs upp av min kropp och förvandlas till lycka och energi. Underbar känsla. Detta är precis vad jag behöver för att vara glad och pigg! Jag är fanimej gjord för att leva i värme och sol. Ville bara säga det!

tomar el sol, happy

Har lång lunch nu och sitter och solar med några från klassen! Hur skönt som helst, förutom att det blåser lite.. Men ska väl inte klaga.

Igår skrev jag att jag skulle "återkomma senare", så gjorde jag inte det, muhahaha! Men idag lovar jag att göra det jag hade tänkt göra igår, nämligen lägga upp bilder på mina balskor. Spännande va? Eller inte. Får se om jag kan gå i dem, öppet köp i tre veckor så det e ju nice.

40

årets varmaste dag

Den 1 maj blev årets varmaste dag. Fy fan så härligt! Varit strax över 20 grader i skuggan idag. Love. Sjukt bra dag. Återkommer senare!

41

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof