Valborg

Sista april. Imorgon är det maj. Första maj för sjutton! Jag hoppas att våren och värmen kommer på riktigt tidigt denna månaden. Det kommer även att bli min sista månad i Sverige i år, herregud. Känns konstigt att säga det, men ja, så är det! Jag ska fylla den med så mycket jobb, vänner, familj och förberedelser jag bara kan. Ska även äta massor med svensk mat, helst tills jag tröttnar haha.
 
// Last april. It's may tomorrrow. May for fuck sake! I hope that the spring ans some warm weather will come early this month. May will be my last month in Sweden this year, omg. It feels wierd to say that but yes, that's how it is! I will fill it with as much work, friends, family and prepairings as possible. I will eat a lot swedish food too, I want to be tired of it haha.

Dagdrömmer lite

Tänk att gå i het sand utan skor. Att bo i ett land gjort av sol. Palmer, klarblått vatten och solbränd hy. Doften av färsk frukt på markander. Sena nätter och tunna klänningar. 36 DAGAR!
 
 

Bokat och klart!

Då var min biljett till Turkiet bokad och klar! Känns skönt att få det ur världen. Nu är det bara lite småfix som ska göras innan jag åker. Funderar på att fixa papprena till visum innan jag åker så att man har det klart? Vad tror ni som har erfarenhet om det?
 
Biljetten gick på stax under 2000kr. Jag kommer att mellanlanda i Istanbul och där kommer jag att behöva sitta i hela fem timmar. Fml. Men ja, är det någon vänlig själ som kommer att befinna sig där så tackar jag ju inte nej till lite sällskap.
 
Jag åker i början av juni, mer säger jag inte för tillfället ;)

Värmebölja på hög nivå

Vad är det som händer i Antalya/Alanya? Herregud.

Faces mixed together

Hahaha, jag är ju för rolig ibland.. Jag mixade ihop mitt och Hasans ansikten. Jag lade dem alltså på varandra och drog ner opaciteten på det ena bara. Och för er som inte vet vad opacitet är; jag gjorde ett av ansiktena genomskinligt. Tyckte det va lite kul så delar med mig av resultatet! ;)
 
// Hahaha, I'm too funny sometimes.. I mixed my face togehter with Hasans. I putted one face over the other one and made it transparent. I thought it was a little bit funny so I share the result here! ;)
 
 

Flyg / Flight

Har under ca 2 månaders tid haft lite koll på flygbiljettspriser till Antalya. Har kollat från både Göteborg och Köpenhamn. Priserna verkar gå lite upp och ner men ökar succesivt. Frågan är om jag ska satsa på en sista minuten, försöka åka via resebolag eller boka nu? Någon som har något gott råd? Tror ni att priserna kommer stiga mer och mer eller kommer de att gå ner igen? Ska jag åka från Göteborg eller Köpenhamn?
 
Heeeeeeeeelp meeeeeeeee someone!

Äntligen lägenhet!

Idag fick vi vår lägenhet! Sjukt glad! För er som inte vet så ska jag bo med Hasan, Cassie och Hüseyin i sommar. Kommer bli awesome, omg. Jag ska inte tjata mer nu, här kommer bilder och info.
 

Storlek: 80 kvm
Sovrum: 2
Vardagsrum: 1
Badrum: 1
Område: Centrum, Çarşı Mah.
Avstånd till hamnen: ca 850 m
Avstånd till stranden: ca 800 m
Pris: 700 lira/månad (2500 kr)

Det går bra nu (ej ironi)

 Jobbar för fullt, våren är på g, ska till Frölunda torg idag med mamma och Nelly, ska äta donken och släpper förhoppningsvis en väldigt stor, positiv bomb här på bloggen imorgon. Sådana här dagar borde man ha fler av, oh happy day!
 
// I'm working alot, the spring will come soon, I'll go to Frölunda torg today with mom and Nelly, I'll eat McDonalds and hopefully I'll drop a big, positive bomb here on the blog tomorrow. This kind of days should come more often, oh happy day!
 
 
Jag är tydligen med på någon for av broschyr/flyer till Havana Beach Club i Alanya. Någon som sett den eller vet vad det är för något?

Ricinolja - Fyra veckor

Såhär ser håret ut efter fyra veckor med ricinolja. Kan inte påstå att jag tycker det växer jättesnabbt? Däremot blir det mjukare och fluffigare!

Läskigt / Creepy

En av mina största rädslor är djupa, svarta vatten. Vill inte ens veta vad som kan finnas där nere i djupet, usch.

// One of my biggest fears is deep, black depths. I don't even want to know what's hiding down there, ew.

Actionmode on

Alltså, förlåt mig för att jag är sämst på att uppdatera nu. Jag har haft fullt upp hela veckan med jobb. Ställt klockan på 50:00 varje dag och kommit hem mellan 4-6 alla dagar utom två. Eftersom att jag inte är van vid detta så har jag varit väldigt trött. Har i alla fall vänt tillbaka dygnet! Somnade runt 23-24 igår och vaknade av mig själv klockan 07.59! Not bad.
 
FYFAN VAD TRÅKIG JAG ÄR ON THE BLOG.

Förlåt / Sorry

Ursäktar min frånvaro. Har varken haft tid, lust eller något att skriva om direkt.
 
Jobbade min första dag på HomeMaid idag och jag trivdes verkligen. Passar mig perfekt! Lite trist att behöva sätta klockan på 05.00 varje dag denna veckan bara, men så är det väl att jobba eller? Skriver mer imorgon för nu ska jag sova, godnatt på er.

Död / Dead

Idag har jag fanimej vart igång hela dagen, tills nu. Först var jag en sväng i Göteborg på möte och efter det åkte jag tillbaka till Lindome. Sen satt jag i solen i kanske 20 minuter innan jag drog igång och storstädade huset (tog hela två timmar). Direkt efter det började jag laga mat, åt precis och nu sitter jag här. Gått har jag gjort också. Pust!
 
// I have been in action all day, til now. I was in Gothenburg for a meeting and then I went back to Lindome. When I came home I sat in the sun for maybe 20 minutes before I started to clean the house (I took 2h...). After that I made food and I just ate. I have been walking too, siiiiigh!
 
Vädret denna veckan. Hoppas att våren kommer på riktigt snart.
 
// The weather for this week. I hope that the spring comes for real soon.
 
 

2 weeks

Såhär ser det ut efter två veckor med ricinolja. Uppdatering igen om två veckor!

+ Håret känns mjukare och ser inte lika slitet ut.

- Väldigt svårt att applicera i hår och hårbotten.

Vecka 14 / Week 14

Är en del att stå i denna veckan. Tänkte göra en liten veckoplanering, mest för min egen skull. Måste ha lite koll på saker och ting!
 
Måndag: Träning
Tisdag: Jobb och träning
Onsdag: Till pappa och tandläkaren
Torsdag: Möte kl. 13.30 och lämna papper på HomeMaid, träning
Fredag: Jobb
Lördag: Fest?
Söndag: Träning?
 
// I have some things to take care of this week. I'll write down what I have to do, mostly for my own sake. I have to remember everything.
 
Monday: Training
Tuesday: Work and training
Wednesday: To dad and the dentist
Thursday: Meeting 13.30 and leave a letter at HomeMaid, training
Friday: Work
Saturday: Party?
Sunday: Training?
 

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof