20

Snart är jag inte tonåring längre, herregud. Fyller hela tjugo bast på onsdag!
 
Här kommer lite gamla goa bilder på lilla mig. Trodde jag ja.. Hade dem inte på datorn, får bli i ett senare inlägg. Lägger istället upp en annan ny bild.
 
 
 

Det blir inget

Har verkligen varit kass på att uppdatera. Jag gör saker men tar inga bilder och har ingen lust att blogga om det heller. Har tappat lusten lite kan man väl säga.. Vet inte varför men så är det. När lusten kommer tillbaka så gör uppdateringarna det också! Kommer kanske skriva här någon gång ibland, men jag kommer nog inte vara så jätteaktiv.
 
Hoppas att ni kommer tillbaka när inläggen gör det! :)

Bilder!

NU kommer det bilder från mina två veckor i Balikesir och Erdek!
 

Den enda bilden på Hasans mamma och pappa jag fick.. Väldigt dålig bild men bättre än inget. Fräscha och snygga är vi också efter en dag ute på fälten. Tummen upp!


Fenerbaces största fan?


I Erdek.


I Erdek.


Bröllop i byn!


Frulle på G!


Frulle på G. Såhär åt vi under dessa två veckor, mysigt :) Dock lite ont i ena knät haha


På väg till Erdek.

Jag och Gizem.


Utsikt över Balikesir.


Hasans söta kusin och hennes fina mor :)


Balikesir


Kunde inte låta bli att ta en bild.. Fnissade lite för mig själv när jag gick förbi haha.


Så söta så!


Turkiska doktorn är i farten! Eldade i glas och satte dem på deras ryggar (har det på film).


Sötungen själv med Shrek i bakgrunden! Överlycklig över att hon fick mitt lypsyl :)

 

Roadtrip?

Jag hoppas att vi aker till Alanya ikvall. Om inte sa gör vi det imorgon. Hasans pappa ska med sa vi tar bilen, skönt! Ska först till Alanya och sen vidare till Adana. Far se vad som hander.. Turkar ar ju samst i varlden pa att planera och tala om vad som komma skall. Det ar liksom 10 minuter innan natt hander som de klacker ur sig ''kla pa dig vi ska till centrum/hittan/dittan''.. 
 
Jag har nu massa bilder pa lager som kommer att komma upp har pa bloggen sa fort jag far tillgang till min dator som ar i Alanya! Ber om ursakt för bildbristen men har inte kunnat föra över bilder till datorn. Hall ut!
 
 

Grill och guld

Det verkar som att nar det hander mycket ar da jag bloggar minst? Borde nastan vara tvartom tycker jag, men tydligen inte i mitt fall.. Alla bilder ar pa Hasans telefon och han ar och klipper sig nu. Lovar er dock att de kommer upp sa smaningom. 

Har under de senaste dagarna varit ute pa falten bland meloner, sockerartor, majs, tomater, lök osv. Har mestadels suttit i skuggan och tittat pa men igar var jag med nastan hela dagen. MİN RYGG! Hur fan klarar de av att jobba sadar varje dag!? Farmor ar ju med och konkar och bar hela tiden. Pa tal om farmor (Hasans farmor) sa fick jag en av hennes guldringar. Trodde at jag skulle smalla av. Ge bort guld pa det viset till sitt barnbarns flickvan, haha! Jag alskar den dock.. Dagen efter det hade hon varit och köpt tva ringar till. Sen kom Hasans pappa hem med ett par skor till mig. Givmildheten i detta landet slutar inte att förvana mig. İnnan jag lamnar Balıkesir sa ska jag se till att köpa nagon liten sak till hans mamma, pappa och farmor.
 
Sammanfattning av de senaste dagarna:
 
- Liv som bonde
- Mat i massor
- Grillkvall med slakt och vanner
- Ensamtid med Hasans mamma och farmor
- Presenter
- Mys med lillsötis (Hasan hahah)
 
 

Slödag

Antligen en helt ledig dag! 
 
Det enda jag och Hasan har gjort idag ar att ga ut pa en promenad. Vi satt först vid en lekplats och tittade pa nar nagra barn lekte. Sedan gick vi och satte oss under ett trad och satt dar i sakert 40 min innan vi begav oss hemat igen. Riktigt skönt med en slappdag, bara jag och min alskling! 
 
Har snott tva bilder fran Hasans telefon!
 

Denna bilden ar ju bara för gullig tycker jag :)

Tva storkar har bosatt sig pa Hasans familjs hus, spannande tyckte jag.

Dans och koskit

Har varit pa mer tillstallningar har pa en vecka an vad jag har varit pa i hela mitt liv tror jag.. Lite roligt att det första bröllopet jag gick pa i hela mitt liv var har.
 
 
Idag var vi pa nan slags avskedsfest för sex killar som skulle in i armen. Det ar dans i timtal som galler, herregud sager jag bara.. Att de orkar. Men i alla fall, idag har det varit action fran början till slut, inte far man en lugn stund har varkar det som. İnte haft trakigt en sekund sen jag kom hit da det hander saker hela tiden. Dagen började med frukost som vanligt. Efter det sa akte jag och Hasan in till centrum för lite shopping. Alskar shoppingen har! SA mycket battre an i Alanya. har har de massvis med 'riktiga' affarer och billigt ar det ocksa (för det masta). Jag köpte en kjol, en klanning, en tshirt och en klocka. Efter ett antal timmar pa stan akte vi direkt till deras farm (aka bondgard) och jag tittade pa medans alla jobbade hahah. Hasan hade en sjukt osexig overall och sjalvklart har jag massa bilder pa det! Har en av bilderna som bakrundsbild pa mobilen och nu hatar han mig. Han kommer snart över det ska ni se (evil laugh) ;)  Fragan ar om jag vagar lagga upp bilderna har... Han kommer ju kasta ut mig fran balkongen eller nagot. 
 
 
Nu ska jag kolla ett avsnitt Teen Wolf, godnatt!
 
 
 

Vad hander?

Hej, hej hemskt mycket hej fran Balıkesir!
 
Vad har jag gjort sen jag kom hit? Mestadels av tiden har jag tillbringat tillsammans med Hasans familj och slaktingar. Har inte hunnit bli hungrig sen jag kom hit kan jag ju saga. Tror att de göder mig. 
 
Dag 1:
Vi anlande hem till hans föraldrar lite efter tio och det första vi gjorde var att ata, haha. Sen slocknade vi pa varsin soffa. Sov till och fran fram till fyra och sedan gick vi till hans mormor, kusiner och farbröder med fruar (osv haha). Vi at igen och alla pratade och verkade jatteglada att se Hasan (och mig far jag val hoppas). Hans mormor alskar mig nog mer an Hasan (haha nej men inte langt ifran). Hon gav mig pengar och började nastan grata av lycka nar jag gjorde en 'akta turkhalsning'. Hon har aven satt upp en bild pa mig i vardagsrummet dar hon har massa bilder pa familjen. Hon har aven lart sig att saga 'I love you', men hon sager 'Ay layoo', haha sa söt. Kanner mig i alla fall valkommen!
 
Dag 2:
Eftersom att detta var första dagen pa högtiden bayram gick vi till hans mormor klockan halv 8 pa morgonen för frukost med massa folk. Det ar sa himla manga slaktingar och vanner som kommer och gar sa jag kan inte halla reda pa alla. Efter frukosten akte vi runt till annu mer slaktingar och vanner. Var pa sakert fem eller sex stallen och kom hem klockan ett. Da var jag död. Vi dackade i sagen och sov som sma barn till klockan var runt fyra tror jag. minns inte vad vi gjorde mer den dagen.. Tror vi at middag hemma i alla fall. Jusste, jag, Hasan och hans mamma satt och tittade i massa fotoalbum. Hasan var fan snygg redan som femaring.. Och hans mamma va sjukt vacker som ung. Kul för er att veta..?
 
Dag 3:
Idag vaknade jag typ tio efter en god natts sömn utan avbrott. Skönt, det behövde jag. Vi at frukost och chillade hemma till runt tvatiden. Hasan drog ivag och hjalpte en van som ska gifta sig imorgon. Jag akte med Hasans mamma, pappa och bror till en liten liten by utanför Balıkesir. Vi var dar i fem timmar och vi at aven middag dar. Tvingades att anvanda min knackiga, otillrackliga turkiska ocksa.. INGEN förutom min pojkvan kan engelska har namligen, och honom hade jag inte med mig nu. Maste saga att jag ar ganska modig som vagade aka med dem sjalv, haha! 
 
Duschade nar jag kom hem och sedan kom Hasan precis efter det. Vad tror ni att vi tva plus hans föraldrar ska göra da? Jo vi ska ut och ata pa restaurang.. Jag var inte hungrig alls men men. Sen efter att ha tryckt i mig maten var jag tvungen att ata en efteratt ocksa, omg, trodde jag skulle sprangas. 
 
Nagra bilder har jag inte tagit. Har inte kunnat med att sta o ta kort pa hans familj och slaktingar an, har inte direkt hunnit heller. men det kommer förhoppningsvis. 
 

Sista dagen i Alanya

..på ca 1-2 veckor! Ikväll bär det av mot Hasans hemstad Balikesir. Ska sitta i 18 timmar (!!!) på en buss. Måtte sätena vara bekväma. Har förresten blivit lite bättre. Har fått medicin som jag började ta igår och den verkar hjälpa, i alla fall lite. Har fortfarande ont i bihålorna, speciellt den högra. Håller tummarna för att jag slipper bihåleinflammation.
vet inte hur mycket jag kommer att uppdatera under min tid i Balikesir, förhoppningsvis mycket. Om inte så kommer jag börja blogga som vanligt igen när jag kommit hem! :)
 
Ta hand om er och glöm inte att vara den personen som du skulle vilja träffa! (Lite visdomsord på bloggen är väl aldrig fel? ;))

Konstigt

Jag har ju varit sjuk i fyra dagar nu (tror jag). Febern har pendlat mellan 36.8 och 37.5 (min normala temp är 36.3). Jag har mått skit. Idag vaknade jag och kände mig lite bättre och tog glatt tempen. Men vad fan händer då? Den står på 37.6!?
 
Varför?

Grillat på menyn

Är fortfarande sjuk. Febern sjunker lika ofta som den stiger och jag får snyta mig lite då och då om man säger så.. Hoppas jag blir frisk snart för på tisdag kväll bär det av mot Balikesir. Ska bli spännande!

Ikväll ska turkarna grilla! Jag och Hasan har pillat med salladen som nu är klar, medan de andra håller på med köttet och grillen. Hoppas det är klart snart, magen kurrar..

Fml

Är fortfarande sjuk så har bara varit hemma hela dagen. Eller nej, jag var en liten kortis på Alanyum för att köpa en dammsugare men ack så dyra de var. Har sett dammsugare för typ 80 lira på Sali Pazari, på Alanyum kostade de mellan 200-300 lira. Ingen dammsugning för mig inte. Däremot blir det piller, nässpray, te och film för mig.
 
Har tyvärr inga bilder att visa er eller något roligt att berätta. Sålänge jag är sjuk kommer nog bloggen att vara superboring. Hoppas att ni stannar/kommer tillbaka när jag är på G igen!
 
 

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof