Jordbävning

Det är ju ganska vanligt med små jordbävningar kring Medelhavet och jag har varit med om ett antal (ca 3-4 st) under min tid i Alanya. Men ikväll var den inte nådig!

Den förra mätte 5.0 och var en bit ut i havet och ganska djupt ner, men kändes ordentligt ändå. Den som skedde nyss mätte 6.0 och var väldigt nära Alanya, och inte så djupt ner. Vad jag har hört så miste elva personer livet.. Den varade inte bara i några få sekunder denna gången heller utan i kanske femton sekunder. Är glad att vi klarade oss oskadda och att vårt hus är starkt. Vi satte oss under köksbordet, livrädda haha. De säger även på TV att nästa skalv kommer vara ännu starkare och jag hoppas verkligen att jag är i Sverige då. Usch. 

Stark 6,0–6,9 Kan vara förödande i befolkade områden med upp till ungefär 1,6 mils utsträckning.
 
Alanya ligger precis bredvid mitten av cirkeln.
 

Julmys

Sitter just nu på ett café och dricker salep med mina små turkgossar. Turkgossarna gör ett bra jobb som vikarie för stjärngossarna som inte är närvarande. Salep får ersätta tomtegröten då det smakar exakt likadant. Helt ok jul! 

God Jul!

God Jul från Turkland! Känns tomt att fira jul utan familjen.. Kommer uppskatta nästa jul som bara den kan jag ju säga! Jag har "klätt upp mig" lite extra idag, tvingat Hasan att spela julsånger, kollat på Kalle Ankas Jul och vi ska gå ut och äta idag. Så lite speciellt har det i alla fall varit. Har dessutom fått en julklapp! Så jag är helt nöjd med min julafton ändå. Inte helt fel med 18 grader och sol heller direkt. 
 
GOD JUL TILL ER ALLA! :)

Fika

Satt i tre och en halv timme o fikade med Cassie och Janine. Trevligt trevligt! Blev prat om nyår, skola och bajs. Har sån väldig träningsverk i rompen idag så låter den få vila. Dock gick jag i ca 40 minuter väldigt raskt istället. 
 
Nu säger jag godnatt, skepp o hoj! Vart har jag fått det ifrån?

Värmen räddar mig

Alltså, I'm thrilled. Känns ju skittråkigt att inte fira jul med familjen och att inte få fira nyår med mina vänner hemma i Sverige. Men se här vad som fick mig på bättre humör! Det kommer vara 19-20 grader under jul och nyår vilket känns helt underbart! Julen är räddad! 
 
 

Rubrik

Kom inte på någon bra rubrik.. Förlåt. 
 
Idag har jag bara varit hemma, inte ens gått ut på balkongen har jag gjort. Dock har jag gjort 50 squats (blir 50 till senare), lagat mat och plockat lite efter mina roomies (startar varje dag med detta plockande). Jag har beställt donken så hoppas det kommer snart. 

#Donken kom mitt i mitt skrivande.. Det var himmelskt. 

Härlig promenad

VÄRMEN ÄR TILLBAKA!! Så lycklig! Tog mig återigen en promenad in till centrum idag i det fina vädret. 17 grader visade väderappen, var varmare i solen dock, skönt. Har gjort mina squats varje dag, ätit bra och idag vaknade jag halv 11! 

Från dagens äventyr. 


Diskmaskinen Emmy

Detta fick jag tas med igår. Kan ju säga att typ inget där var mitt då jag diskar mina grejer direkt när jag använt dem (för att slippa ett berg av äcklig disk)... Suck. Ta tag i livet

Jag tror nog att Alanya har någon slags förbannelse över sig.. Jag blir så jävla lat här, när det gäller allt. Träning, mat, sovtider, aktiveter. Känns som att hela livet ligger på is o man orkar inte ta tag i nått alls.. MEN (!), jag har nu bestämt mig för att ta tillvara på den sista månaden här så gott jag kan. Ska börja äta bättre, har köpt gymkort och tränar även liten hemma. Känns bra att inleda 2014 på ett bra sätt. Tjuvträna lite på nyårslöftena sisådär en månad innan det är dags ;) 
 
Före idag: 
Har vänt på dygnet totalt. Somnar runt fyra och vaknarmellan tolv och två. Inte ok. Äter 1-2 måltider om dagen, vilket är alldeles för lite (ändå har jag lyckats gå upp tre kg sen jag kom hit). Jag rör mig nästan inget alls, förutom promenader då och då. Senaste månaden har jag försökt att ge mig ut på promenad i alla fall varannan dag. 
 
Från och med idag:
Jag började idag med en 100/day squat challenge (30 dagar). Kanske tar före och efter bilder, det kan ju vara kul att se resultatet. Åt en ordentlig och nyttig frukost. Gick dock upp ur sängen vid ett.. Vi ska på bio ikväll och se The Hobbit! Hasans tjejkompis från skolan kanske ska med, hoppas det så jag får lite kvinnligt sällskap. Det har ju blivit väldigt mycket häng med killarna.. 
 
Men skolan är avslutad och jag har fått ny energi att börja ta tag lite i migsjälv! Wish me luck :)

Turkiskakursen avslutad!

Jag är så lättad! Jag har ju gått en språkkurs i turkiska denna höstterminen via Uppsala Universitet och fick slutbetyget i morse. Hösta pott på alla tre tentor och högsta betyg i slutbetyg också! Oj oj oj. 
 
Är så stolt över mig själv att jag klarade denna kursen, och dessutom med bravur. Det trodde jag inte. Känns som en tyngd har lyfts från mina axlar. Detta sak firas med en middag på China Royal med Cassandra och Hüseyin. Så nu ska jag ta en snabbdusch och göra mig iordning. Godkväll mina damer och herrar!

På gång

Jag har varit väldigt kass med att blogga de senaste.. månaderna? Så jag tänkte gör om bloggen, ny design och sådär. Jag tror att om jag bara får allt som jag vill ha det så kommer jag få mer motivation till att blogga. Jag har ju grejer på lager som jag vill/ska skriva om, men jag vill inte dra igång förrän allt är på sin plats. Så håll lite koll, om någon vecka så ska ni se att det säkert kommer att vara aktivt här igen (hoppas jag). 
 
Nytt år, ny design och en nystart här! Vad sägs om det?

Min dag

Idag är det kallt.Femton grader var det som varmast och nu är det väl 13 kanske.. Fy fan säger jag bara.. Man vänjer sig fort vid den varma temperaturen här och blir som turkarna = fryser arslet av sig vid 15 grader. Aja, vi får väl se hur det artar sig när vi möts av den nordiska friska luften i januari.. Nästan värt att filma?
 
Idag har jag inte gjort ett skit typ, i alla fall inget nödvändigt. Ska snart åka till Johanna, får se vad vi hittar på! Glömde min iPhoneladdare hos Cassie så nu har jag inget batteri kvar, kalas. Hoppas vi kan mötas upp senare så jag kan få min kära laddare. 
 
Tja, det var väl allt för idag antar jag! Godkväll allihop :)

Photoshop makeover

Har kollat massa videos på youtube den senaste veckan där folk gör photoshopmakeovers kan man väl säga.. Jag är ju inte i närheten så bra som de är och jag har inte ett så bra photoshopprogram som dem osv, men ville ändå försöka. Så jag tog en bild på migsjälv som jag inte gillar alls och försökte göra den snygg, och se på fan! Jag tycker att den blev snygg.. Dock så ser jag ju inte så snygg ut på riktigt tyvärr, men ganska kul att göra. Och ja, den är väldigt redigerad.
 
Någon som vill få en makeover i photoshop by me, för skojs skull? :D
 
 
 

Vinter

Nu har kylan kommit. Dock gick jag i mysbyxor och tshirt till market nyss och jag frös inte, men då gick jag i solen iofs. Paramores nya

It's not a walk in the park to love each other
But when our fingers interlock,I can't deny you're worth it
'Cause after all this time I'm still into you

I should be over all the butterflies
But I'm into you
And baby even on our worst nights
I'm into you

Let  them wonder how we got this far
'Cause I don't really need to wonder at all
Yeah, after all this time I'm still into you

Sun raha hai tu

Dör. Om jag får en dotter ska hon heta Yara.
Musik

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof