Inte kul alls

Är tillbaka i Sverige. Åkte från Alanya 00:20 och kom hem för ungefär en timme sedan. Livet suger lite grann just nu. Fy fan.

Bildbomb

Idag tog jag med mig min kamera ut på äventyr (nu ska ni fan få se bilder). Det har varit sjukt fint väder idag, kändes som svensk sommar. Hur gött som helst. Det var 22 grader enligt internet i alla fall och betydligt varmare i solen än i skuggan. Don't-want-to-go-home.
 
 

Sötisen

Haha, don't be angry now! This picture is good, söz veriyorum :)

Här har ni en bild på Hasan i hans nya frilla. Soet.
 

Solnedgång

Ikväll var det ett såntdär konsigt ljus så jag gick ut påbalkongen o tog två bilder. Ganska ointressant men jag tycker om solnedgångar och ljuset som uppstår (uppstår.. jaja).*

Såhär såg det i alla fall ut på bild (mycket finare i verkligheten):

Till min fina mamma

Du bar mig runt i 8 månader, du gav mig liv.
Jag kollar på ett gammalt kort på dig, du va så fin. Och det är du än idag.
När vi inte haft det lätt har jag sett hur svag du blivit, men du har den starkaste själen jag vet.
Släpp dig fri och väckla ut dina vingar mamma, för du är änglalik.
För mig finns det ingen annan som jag ser upp till som jag gör till dig.
Så jag dör för dig och jag ser din kämparglöd.
För jag vet vad du går igenom, vi gör det tillsammans.
Vi är varandras stöd och jag har aldrig skämts över de problem som du bär på, som gör dig matt.
Finns ingenting som går upp mot att höra ditt skratt.
Så elegant du för dig runt, med sån självdistans.
Jag och min syster är alltid kvar om du känner dig ensam eller svag.
Mer än tacksam för allt det du någonsin gjort.

Jag ser upp till dig vilken kraft du har.
Ensam kvinna och mor som krigar genom natt och dag.
Aldrig fått nått gratis.
Varje andetag är för dina barn som du lever för och vi har det bra tack vare mammas vilja att aldrig vika sig för nederlag.
Om du trillar går du upp igen omedelbart.
Så mycket kaos runt om kring dig ändå ser du klart.
Klart att du drömmer om ett bättre liv och hoppas på en vinst.
Du flyttade för att få din frid och du förtjänar den.
Så mycket efter all denna skit du stått ut med men nu är det bra.
Men du ska veta att jag förstår och finns alltid här för dig,
du behöver inte ens räcka ut handen.
 
 

God eftermıddag

Idag ar det mulet och kallt, skulle tıppa pa att det ar typ 12-13 grader kanske? Har ınga planer för ıdag men nagat ska vı nog hıtta pa. Ar hungrıg som en varg och snart ska vı ata lıte maud, haha. Sötıs agerar kock ıdag ıgen (har aldrıg sett nan skara tomater sa fınt hahah). Och fran de ena tıll det andra.. Jag har aldrıg hört nan saga amk (later som aminakoyüm) som Süuleyman. Tror jag har hört det typ 7 ganger pa en tımme kanske. Nu sa han det ıgen, haha! 
 
Jaja, hörs ımon om ınte annat!e

En liten promenad

Hasan är i skolan.. Jag gick ut på en timmes promenad och kom nyss hem. Idag va det riktigt skönt ute! 18 grader och vindstilla, nice. Har varit så kass med bilder så tog lite random bilder på promenaden. Inga roliga bilder direkt men det är något i alla fall. Om ni undrar vad den bruna saken är så är det bananer haha! Kryllar av citroner och apelsiner, säsong eller?

g
 

Hahah

Alltså, hittade migsjälv på tumblr nyss.. Lyckotåren hänger envist kvar, och tur är väl det. Palla lipa varje gång nått "likande" händer liksom. (:P)
 
 
 

Very nice day

Denna dagen har varit sjukt bra sen jag öppnade mina två gröna/blåa (ditt val). Vaknade verkligen på rätt sida och sen har det bara fortsatt. Jag och Hasan tog bussen in till centrum och åt frukost. Satt på nått mysigt uteställe vid hamnen och drack te och åt då, haha. Sen gick vi till det röda tornet. Har varit utanför och runt omkring det förut men aldrig gått in, så det gjorde vi. Vi var de enda i hela tornet, förutom en vakt. Jättefin utsikt och ett coolt bygge. Värt att besöka Efter det drack vi te, igen. Gott. Efter tedrickandet klippte han sig, får väl se om det blir någon bild (ska jag nog se till)! Efter klippningen blev det till att börja bege sig hemåt igen. Tror vi va ute i typ lite över tre timmar! Hade inte med mig varken mobil eller kamera ut så tyvärr togs det inte några bilder..
 
I love you.

To you my love

Nasıl atıyor kalbim seninle dinle
Dayanamaz yanar gece ateşinle
Kaderimi gördüm sanki gözlerinde
 
:)

Den langa vandrıngen hahah

Varıt vakna sen 10 ıdag, grattıs tıll oss! Vı akte tıll Tosmur för natt arende sen gıck vı fran Tosmur tıll Alanya (ganska langt alltsa). Satt och tog ıgen oss lıte pa en bank (ınte en bank me pengar utan en bank man sıtter pa hehe). Vagorna e javlıgt stora sahar ars maste jag saga, tur de ınte ar sa stora pa sommaren. Nu kurrar mın mage sa jag tror att grannarna hor typ sa nu ska vı snart bege oss tıll kara BK! Najs suprajs (jag e sa rolıg)

Var bara tvungen

Alltså, fail hahahah.

Fanga dagen hahah

Idag vaknade vı sent.. Vı gıck tıll Alanyum och köpte lıte mat och tandkram, haha. Süleyman hade gjort god mat som vı nu har atıt och nu sıtter jag pa balkongen med Hasans dator. Inte sa handelserık dag men den har varıt bra! Fınt vader och sadar ser nı. Oj, nu ater jag vısst lıte tıll.. Fyfan vad gott, dör. 
 
Cassandra, detta maste vı laga ı sommar.

Oj oj

Inatt regnade det jävligt mycket, eller haglade. Lät som att taket skulle ramla in typ. Var ute på en lite promenad igår kväll och då blixtrade det som fan, sen kom åskan närmre och det small till rejält några gånger. Kollade på Life of Pi för andra gången igår med Hasan och Burak. Den filmen asså, mycket bra! Ni som inte sett den, se den dirrmode.
 
Ska duscha snart sen ska vi ut och äta, nom nom. Och för er som är intresserade så är det inte så varmt här idag. Det stod 14 grader på nån hemsida men jag vet inte om det stämmer som sagt!

Hello there

Det stod pa facebook att det ar 21 grader har ıdag men jag vet ınte om det stammer. Solıgt ar det ı alla fall! 
 
Vet ınte vad som kommer att handa ıdag men jag vet att Süleyman och Burak kom tıll Alanya ınatt/ımorse (kollade ınte klockan). Nu fattas bara Berkan, haha!  Mycket möjlıgt att jag skrıver mer senare ıkvall eller natt sant :)

Action idag igen

Idag har vi varit igång från typ 14.00 till 19.00. Vi har hunnit kolla två lägenheter, varit på PTT, gått runt i centrum och sen fikat med Hüseyins mamma med syskon. Det var nog alles! Tog inga bilder idag tyvärr, fullt ös medvetslös hadet varit kan man väl säga, haha.
 
Skypade lite med Nelly och Filip, trevligt. Inte världens bästa ljud dock.. Kanske hör från mig imorgon också, vem vet? ;)

12 februari

Så! Idag har vi vandrat runt i Alanya, druckit te och ätit. Intressant eller? Hahah! Åkte förbi vår gamla lägenhet och åkte på Yenilmez-gatan där vi bodde, nostalgi. Ojoj. Vi åt frukost/lunch (hehe) på ett litet mysigt ställe och sen gick vi omkring lite i hamnen innan vi traffade Hüseyin. Vi gick ut på piren och satt där ett tag och sen vandrade hemåt. Vi var ute från typ halv ett (?) till typ halv 6 eller nått. Det har varit en underbar dag, herregud.
 
Lite bilder från dagen.
 

En lıten halsnıng

Jag tror jag har dött och kommıt tıll hımmelen. Nu ar jag lycklıg :D

Dushade nyss och ska snart ga ut och ata lıtegrann, gött ellllerrr. Det ar solıgt men vet ınte hur manga grader det ar.. Ska ta reda pa det.

1h 20 min

Sitter på flygplatsen nu. Åt nyss lite frukt och yoghurt fastän jag inte var hungrig, haha. Boarding 12.00 så ett tag kvar. Segt att vara på flygplatsen så långt innan. Glömde såklart att låsa min resväska, hoppas den överlever.

Ja, vi hörs snart igen!

Inga ord

Jag finner verkligen inga ord som kan beskriva min kärlek för honom. Denna låt får tala för mig :)

Dagen före den dagen

Idag är det den 10 februari och söndag vilket betyder att jag imorgon kl 12.45 kommer att lyfta från Landvetter och allt som har med Sverige att göra. Hejdå snö, kyla och grå himmel. Hej lycka, here I come (har saknat dig, det var ett tag sen sist jao).
 
Vet inte riktigt hur det blir med uppdateringen dessa två veckor men tror att jag kommer att skriva ganska ofta. Men vi får se!

Nelly o jag

Igår var vi hos Linnea och roade oss! Här får ni en fin bild på systrarna Thörnelöf.

Fredag

Idag började jag med att göra amerikanska pannkakor till frukost. Sen har jag storstädat hela lägenheten och plockat ur diskmaskinen vilket betyder att det inte finns något mer att ta tag i här hemma förutom matlagning, nice. Jag tänkte försöka att rita lite nu, får se om jag orkar koncentrera mig nog mycket. Det är faktiskt krävande, tro det eller ej!
 
Måste bara säga att Sinister var väldigt bra! Bra handling och spännande, rekommenderas.
 
(Skrattar fortfarande åt de två youtubevideorna som jag la upp igår btw hahah)

Raggande 12-åring, väldigt roligt

 

Bapelsin då gubbjävel!

Skön unge från Uppsala, hahaha!

Jag ska ut o flyga weyho

 
Tre fucking dagar kvar, flippar urrrrrrrr!

Ljuva onsdag, eller?

Skulle inte vilja säga att denna dag är speciellt ljuv. Men eftersom att jag åker till Turkey på måndag så kommer mitt humör säkert vara på topp tills dess! Blev väl inte så glad i morse när jag tittade ut genom fönstret o såg all snö som kommit under natten, MEN så tänkte jag att jag kommer vistas i ett annat land, långt bort från den äckliga kylan och snön inom några dagar och då blev jag glad igen!
 
Tränade MRL igår på gymmet, gött efteråt kan jag ju säga! Blir ett Body Toning-pass imorgon, aldrig gått på ett sånt men det är säkert bra. På fredag blir det antagligen fredagsmys med mamma och Nelly framför Melodifestivalen (edit: som sänds på lördagar ja) och på lördag blir det fest hos Linnea! (Frida, Thilda och Emma, ni är välkomna men då måste ni säga till mig så att jag kan säga det till henne)
 

Veckoplanering (för min egna skull):
Idag: Pyssla lite här hemma nu under dagen och framåt kvällen ska jag till Filip o kolla Sinister (!).
Imorgon: Ska till arbetsförmedlingen och sedan träna.
Fredag: Fredagsmyyyys.
Lördag: Fest hos Linnea med alla godingar (nästan alla).
Söndag: Packa, springa runt i lägenheten och dö!? (Fick tårar o ögonen när jag insåg att jag åker om 4 dagar)
Måndag:
 
 
 
 

Sommarstudier

Jag har bestämt mig för att studera i sommar när jag är i Turkiet. Jag vet ju fortfarande inte vad jag vill bli men jag älskar ju att resa och att hjälpa. Jag tänkte att någon for av turismkurs skulle passa mig i sommar i och med att jag kommer att befinna mig på en semesterort och jag tycker att det verkar roligt. Cassie hittade en distanskurs som jag tänker söka till. Den verkar bra. Här nedan kommer lite info om den! Hoppas jag kommer in..
 
 
"Sommarkursen Turism idag omfattar 7,5 hp det vill säga totalt 5 veckors heltidsstudier, dock
bedrivs kursen på halvfart över 10 veckor. Kursen startar måndag den 4 juni och avslutas
fredagen den 10 augusti. Sommarkursen handlar om att få grundläggande förståelse för
turism utifrån såväl litteraturstudier som praktisk kunskap. Genom en egen fältstudie (t.ex.
studiebesök, semesterresa) skall du fördjupa dig i några frågor/problem och undersöka ett
företag/en organisation eller en destination. Kursen bygger på att du skall genomföra ett antal obligatoriska uppgifter."

Sociala nätverk

Tänkte göra ett litet inlägg där jag berättar vilka sociala nätverk jag använder mest (de jag är en aktiv användare på).
 
Facebook: Emmy Thörnelöf
Här är jag inne dagligen, lägger upp lite bilder då och då men skriver sällan statusar.
 
Blogg.se: emmythornelof.blogg.se
Bloggar oftast varje dag nuförtiden. Starade denna bloggen i augusti 2011 så finns en hel del roligt att läsa (jag skrattar i alla fall när jag läser mina gamla inlägg).
 
Instagram: emmythornelof
Här lägger jag upp massa bilder. Oftast lägger jag upp de bilder jag lägger upp på instagram på bloggen också, men inte alltid! Så vill ni inte missa något så tycker jag att ni ska följa mig där. Det blev en välldans massa "lägger upp", och nu blev det ett til, hehe.
 
 
Och en liten grej till de som gillar Turkiet, eller bara behöver veta/fråga något som har med det att göra. Merhaba.se mina vänner är ett forum som jag tycker är jättebra ("mina vänner" haha lol). Det är seriöst och det finns jättemycket bra info om allt typ. Heter Emmy där (woho). Så har du funderingar kring visum till exempel, vilket jag tror att många har för det e jävligt krångligt, så råder jag er att göra ett litet visit på denna sida.

Victoria's Secret

Idag har jag suttit på VS hemsida och glott på bikini, underkläder och klänningar.. Önskar att jag var rik så att jag kunde köpa det jag ville ha (vem önskar inte). De hade i alla fall något erbjudande som löd "5 för 164 kr", fast det stod i dollar då (26$). Så jag slog till på fem välbehövda par trosor! Har bara sex par som jag tycker om.. Men snart har jag 11, haha! Hade det lite svårt med storlekarna, har aldrig beställt därifrån förut. Jag valde iaf M istället för S som jag brukar ta (fått för mig att en kompis beställde S och att de var för små?). Aja, hoppas att de passar.
 
     Här är några av dem, det fattas bara ett par svarta:
 
 
         Spanade även in några bikinis:

Måndag

Idag är det måndag. Om exakt en vecka åker jag! Åh, hoppas denna veckan går fort..
 
Idag står målning på schemat, just nu väntar jag på att väggen ska torka till lite (väntar typ 5 min hahah). Ska gå ner till gymmet och träna med mamma och Nelly ikväll också, det behövs. Kul att det har snöat inatt, jag som trodde våren va påväg.. (Jag intalade mig själv det så trodde väl inte det egentligen)
 
Hörs säkert senare!

Dat moments

Igår var en väldigt bra dag. Jag åt en jättegod frukost med Nelly och sen gick vi ut på en två timmars promenad. Jag förvånades verkligen av att jag kunde känna värmen från solen (ca 4-5 månader sen, mm). Så jag blev väldigt glatt överraskad och mitt humör var på topp all day long! Att något så litet kan vara så stort och göra en så glad är ganska fantastiskt. Sen är det ju 8 dagar kvar tills jag drar till Turkiet och får träffa Hasan igen, o-m-g. Snart.

Måla, måla, måla

Idag har jag målat i 2,5h och mer ska det bli. Nu väntar jag bara på att det jag har målat ska torka lite så att jag kan måla på ett till lager.. Fick även reda på att jag sovit med huvudet några decimeter från en spindel i ca tre veckor, känns ju bra. Och när jag skulle döda den hann den undan den jäveln. Så nu kommer jag väl inte kunna somna förräns jag har dödat den stackaren. Innan måleriet drog igång hann jag äta och duscha Felix, fyi.
 
Och ja, jag har kvar mina fönstermålningar.. De har väl suttit där i typ 9 år eller något, haha!

Supernatural moments

Alltså, denna serien. Ni som inte sett måste se, hahah. Här kommer ett klipp där de bara flippar ur!
 

Cats


Galen katt
 
Kramig katt
 
Trött katt
 
Kan sitta hur länge som helst på catgifpage.com och kolla på katt-gifs, haha.

Massage och film

Nu är det dags för fredagsmyset! Nelly och jag ska göra massage (vi masserar varandra i typ 10 min) och sen ska vi kolla på antingen Step Up: Revolutions eller Taken 2! Vi kan inte bestämma oss vilken vi ska se.. Har redan sett Step Up och den va sjukt bra, rekommenderar den verkligen om man gillar att se på dans.
 
Jag och Nelly i Alanya (Kale) i somras.

Dagens händelser

Vaknade och gjorde toast till frukost, gott. Sen kollade jag lite på TV innan jag "fredags"-städade huset. Det känns så bra när man har städat och allt är rent och fint! Jag målade lite till i mitt rum och snart blir det "ostbricke-middag". Massa olika frukter, ostar, kex och oliver står nu på bordet och väntar på att vi ska äta upp dem, hehe. Nu ska Nelly komma hit och när vi tänt lite ljus är fredagsmyset fullbordat! (Hade vart gott med chips eller godis men nej, notch notch)
 
 

Svar på kommentar

 
Jo självklart blir det Alanya i sommar! Planerar att åka i början av maj eller i början av juni (lutar åt maj just nu). Vet inte exakt hur länge jag stannar men troligtvis stannar jag till halva oktober eller november. De som följer mig under sommaren får se!
 
Ta hand om dig :)

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: [email protected]
Instagram: emmythornelof