Farmen

Lovade ju er ett inlägg med bilder från farmen i Balikesir, så här är det! 

Mys på balkongen

Sitter med datorn på balkongen och dricker te medans jag njuter av det fina vädret. Rinktigt behagligt ute idag, 25 grader och inte alls mycket vind. Ska försöka plugga lite ikväll medans jag passar ungarna! Behövs verkligen då det känns som att jag halkat efter nu när det varit bayram och jag var i Balikesir. 
 
Här är en liten bild på mig när jag dricker te ;)
 
 

Hektiskt

Det har varit en minst sagt hektiskt vecka här i Balikesir! Vakna tidigt (7-9), äta frukost, besöka massa släktingar och vänner. Har varit i ungefär tio olika hus/lägenheter på två dagar om man bortser från familjens (vilket är tre ställen). Har fått parfym och ett jättefint halsband av hans farmor (hon kan nog inte sluta ge mig grejer hon haha). 
 
Idag var vi ute i staden och köpte, ost, korv, nötter och sötsaker som jag och Hasan ska ha med oss till Alanya. Blir nog en väska med mat tror jag.. Herregud. 
 
Har tagit massa bilder på familjens farm/bondgård! De bilderna kommer upp när jag kommer till Alanya igen (på måndag förmodligen). Åker från Balikesir någon gång under söndagen. 

Träsmak där bak

Resan till Balikesir började bra och alla var nöjda och glada tills vi kom till Manisa.. Vi åkte ju bil från Alanya till Manisa och det tog sju timmar (mycket snabbare än med buss), så det var ju hur skönt som helst. Vi trodde att vi hade kortat ner resan med en massa timmar och jobbiga bussar men icke. När vi kom fram o skulle beställa buss fan det ingen. Kul. Det hela slutade med att vi fick vänta i nästan sex timmar på att få komma där ifrån. Och efter en sömnlös natt (åkte tolv från Alanya och kom fram sju till Manisa, nästa buss gick halv ett). Då sög livet kan jag ju säga. Snacka om att man var trött, och att lägga sig i ett tyst rum i en säg var liksom himmelriket, haha. 
 
Nu har jag iaf sovit i 2-3 timmar, ätit både mat och sötsaker, träffat halva familjen, myst med min älskling och nu är det idoldags! Godnatt och sov så gott allihopa, vi hörs snart igen!

Bayram nummer två

Ikväll bär det av mot Balikesir för andra gången för att fira kurban bayram. Ska bli kul att träffa hans familj igen. Åker bil ända till Manisa där vi byter till buss. Gött.
 
Hade mitt första prov i turkiska i onsdags. Det gick helt okej, kom lite oväntade frågor och det man pluggat till o känner sig säker på kom ju naturligtvis inte med (som med typ alla prov). Men det kan vara till min egen fördel då jag insåg vad jag kan o vad jag behöver träna mer på. Det viktigaste är ju att jag lär mig språket, inte att få höga poäng på proven! 

En bild på mig och Hasan tagen den 27 juni förra året och en bild tagen den 7 oktober i år. Skiljer typ 15 månader, herreguud vad tiden går..  
 
 

En underbar vecka

Har haft en helt awesome vecka med halva släkten! Vi har ätit gott, solat och bara umgåtts. Tog med mig min systemkamera upp till Kale så nu kommer det massa fina bilder till er!
 Nelly och Olivia


Berkan, jag, Hasan och Nelly (kul att båda två har röda tröjor på sig haha)


Jag och Hasan (så lyckades han blunda när jag lyckades se någorlunda bra ut..)


Mormor och Hasan, söta haha


Mamma och älskliiiiing


Bjuder på denna för att jag gillar känslan i den :))


Den nakna sanningen har ni här ;) Latat till mig med smink på senare dagar..

 
 

Kommentarsvar

 
Svar: Hej Marte! Kul att jag har läsare från Norge :) Jag jobbade och sparade pengar innan jag åkte ner hit. Här nere delar vi på nästan alla kostnader så som hyra, mat, elräkningar och sånt. Nöjen betalar jag med mina egna pengar. Sen så passar jag barn ibland så tjänar lite pengar på det också. 
 
Vi pratar nästan bara engelska just nu. Jag går ju en turkiskakurs och hade min första tenta idag faktiskt. Så snart ska jag nog kunna prata mer turkiska med honom! :) Hoppas att du fått svar på dina frågor. 
 
Ta hand om dig!

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof