Och såhär blev det

Tänkte lura et med förra inlägget men kan inte hålla mig.. Måste visa hur det blev!
 

Övernaturligt

Jag läste ett intressat inlägg idag som handlar om oförklarliga ting. Inlägget hittar i här. Jag tänkte skriva ett liknande inlägg i och med att jag är intresserad av och tror på andar och energier själv. Jag tänker börja med att meddela att min "n"-tangent inte vill vara med idag, så är det något n som fattas lite här och där så är det därför.
 
 
Jag börjar med att citera Nathalie som skrev inlägget jag länkade för att jag tyckte att de inledningen var så bra och jag kunde ite sagt det bättre själv.
Man väljer såklart vad man vill tro på, och vad man inte vill tro på. Jag är en sån människa som alltid har sökt förklaringar på vad som kan ha hänt, jag vill ha det vetenskapligt bevisat. Men enda sedan saker började hända både hos min pojkvän, hos min släkt, på pappas jobb och hemma så har jag ändrat min uppfattning. Jag tror på "ett liv efter döden", andar och energier. Skriver upp några av händelserna jag har varit med om här under. Och ni som läser detta får tro exakt som ni vill, men det här är min story.

Det är så mycket som har hänt under de seaste åren här hemma. Det kommer att bli svårt att återberätta känslor och händelser i och med att det är så svårt att ta på, därför sparar jag på det. Jag förstår om det jag skriver låter helt åt helvete men det är svårt för de som inte ha varit på plats och sett, hört och eller känt att tro på sånthär. När jag var liten var jag livrädd för "gubben" som jag kallade honom. Jag såg hoom jätteofta och han bodde i badrummet (tyckte jag i alla fall). Jag såg honom tydligt, som en vanlig människa liksom. Vad jag minns så sa han aldrig ågot, han tittade mest på mig och gick mot mig. Han såg inte elak ut, men jag var jätterädd ändå. Min mamma har väl alltid trott på liv efter döden mer eller mindre men pappa tror absolut inte på det. Därför har jag och pappa tjaffsat några gånger om detta. Jag säger att det spökar och han säger att jag e dum i huvudet som tror på sånt bullshit. En kväll blev jag jävligt irriterad och bad spöket att bevisa för pappa att han (spöket) fanns. Tro det eller ej men morgonen där efter så är det första pappa säger till mig "Emmy, jag tror på dig nu". Jag fattade ju inte vad ha pratade om.. Men då berättade han för mig vad som hänt under natten. Dörren till badrummet hade åkt fram och tillbaka, många gånger och det var även någon som hade petat ett antal gånger i pappas säng, på sängkanten. Förklara det kan då inte jag göra, men de som vill får gärna göra det.
Tillbaka till gubben. Jag beskrev för mamma hur gubben såg ut och hur han gick, vart i huset jag kände av saker och vad jag kände. Förvånansvärt nog kände hon samma sak på samma ställen (hon hade aldrig berättat något för mig om detta). Hon sa även att min beskrivning på gubben passade bra in på en föredetta granne som bedde nedanför oss. Han dog i cancer när jag var bäbis men tyckte mycket om att hålla mig. Han var även hemma hos oss och fikade ofta. Nu säger jag inte att det måste varit han, men att beskrivningen passade väldigt bra in på honom.
 
En annan gång som dock inte alls har med huset eller det gamla vanliga spöket att göra skedde hos min mamma. Jag ville övertyga en mycket skeptisk vän om att det fanns liv efter döden. Han som jag ville övertyga hade en bror som tyvär gick bort för några år sedan. Jag bestämde mig för att försöka kontakta honom (jag kände mig totalt dum i huvudet och skrattade åt mig själv). ME, mina vänner, jag lyckades! Jag bara kände att han hade kommit för att ge mig svar på min fråga, det kändes i hela kroppen. Jag sa (i tankarna) att "snälla M, berätta något om T som jag omöjligt kan veta så att jag kan bevisa för honom att andar finns". Då helt plötsligt fick jag snuva, det rann i näsan och ögonen. Det började även tjuta som fan i öronen. Jag förstod inte riktigt vad det betydde först men efter lite betänketid fattade jag. Dagen därpå frågade jag T om han hade pollenallergi och tinnitus och han svarade lite förvånat "ja, hur fan visste du det?". Ja, hur fan visste jag det egentligen?
 
Egentligen hade dessa två händelser jag har berättat om nu räckt för att få mig ganska så övertygad men det har hänt så otroligt mycket mer. Jag har fårr det bevisat för mig gång, på gång, på gång och jag kan helt enkelt inte förneka att det finns andar och energier. Har ni några frågor eller så så är det bara att höra av sig!
 
 
 
 
 
 

Hej på dig måndag

Bara en vecka kvar tills jag drar iväg till Sundsvall på mer eller mindre obestämd tid. Troligtvis stannar jag fram till jul, men får se vad som händer. Åker i alla fall på tisdag förmiddag! Ska bli sjukt kul att träffa Matilda igen, längar verkligen tills jagg får se henne igen. Både Cassie och Sandra (för er som inte hängt med i bloggen under sommaren så är det två av de som jag umgicks mest med i Turkiet) har lagt upp bilder från sommaren på oss så jag fick lust att göra det jag med. Jag saknar er verkligen allihop!
 
Jag, Sandra och Cassie
 
Sandra, jag, Matilda och Cassie
 
Annelie och jag
 
Cassie, Hüseyin och jag
 
Adam och jag
 
Celina och Magnus
 
Hasan och Berkan
 
Jag och Sandra
 
Adam och Johanna
 
Alex, jag, Matilda och Johanna
 
Jag och Matilda
 
Hasan och jag
 
Jag och Hasan
 
Jag och Cassandra
 
Cassie, jag och Matilda
 
Herregud vad mycket bilder jag hade på alla! Tog aldrig slut hahah. Det fick räcka såhär, tror inte ni hade orkat se på alla bilder ändå + att många av dem skulle ge er mardrömmar hehe ;)

Lite av det jag lärde mig

Tänkte rabbla upp lite jag kan på turkiska (även de fula orden)!

Detta skriver jag efteråt (är det nu man skriver "edit"?). Jag försökte dela upp det lite. Jag orkar inte heller skriva mer, det kommer upp nått nytt hela tiden.. Så detta är allt ni får idag!
 
Hej/Hejdå typ
Hej - Merhaba
Hejdå - Güle güle
God morgon - Günaydın
God dag - Iyi günler
God kväll - Iyi akşamlar
God natt - Iyi geceler
Vi ses - Görüşürüz
Vi ses senare - Hadi görüşürüz
Jag går - Ben gidiyorum
Jag kommer - Ben geliyorum
 
Allmänt
Hur mår du? - Nasılsın?
Jag mår bra - Iyiyim
Jag mår dåligt - Kötüyum
Sådär - Fena değil
Vad gör du? - Ne yapıorsun?
Vem är du? - Sen kimsin?
Vad heter du? - Senin adın ne?
Vart har du varit? - Neredeydin?
Vart är du? - Neredesin?
Här - Burda (burada)
Där - Orda (orada)
Kom - Gel
Gå - Git
Vad har du gjort idag? - Bügün ne yaptın?
Nu - Şimdi
Vän- Arkadaş
Min vän - Arkadaşim
Syskon - Kardeş
Ge mig - Versene
Jag vet - Ben biliyorum
Jag vet inte - Ben bilimiyorum
Jag lär mig turkiska - Ben türkçe ögreniyorum
Jag kan lite turkiska - Ben türkçe biraz biliyorum
Eld - Ateş
Ängel - Melek
Vit - Beyaz
Svart - Siyah
Sol - Güneş
Måne - Ay
Hav - Deniz
Sand - Kum
Kolla/titta - Bak
Underbart - Harika
Äcklig/äckligt - Pislik
Lycklig - Mutlu
Ursäkta - Pardon
Jag är ledsen - Üzgünüm
Mamma - Anne
Pappa - Baba
Ja - Evet
Nej - Hayır
Tack - Teşekkürler
Mycket - Çok
Lite - Biraz
Stop - Dur
Vänta - Bekle
Jag väntar - Ben bekliyorum
Jag förstår inte - Anlamadım
Och - Ve
Snälla - Lütfen
Katt - Kedi
Hund - Köpek
Dator - Bilgisayar
Hus - Ev
 
Kärleksord och fraser
Kärlek - Aşk
Kyss - Öp
Jag älskar dig - Seni seviyorum
Jag vill ha dig - Seni istiyorum
Du ser bra ut - Iyi görünüyorsun
Mitt liv - Hayatim, canım
Min sötnos/sötnos - Tatlim
Älskling - Askım
Hjärta - Kalbim
Jag saknar dig - Seni özledim
 
Mat och shopping
Jag vill ha mat - Ben yemek istiyorum
Mat - Yemek
Bröd - Ekmek
Ost - Peynir
Tomat - Domates
Fisk - Balık
Socker/godis - Şeker
Te - Çay
Kaffe - Kahve
Inga pengar - Para yok
Hur mycket? - Ne kadar?
Banan - Muz
Glass - Dondurma
Vatten - Su
Juice - Meyve suyu
Mineralvatten - Maden suyu
Öl - Bira
Jag vill beställa - Bitane
Jag vill inte ha - Ben istimiyorum
Notan tack - Hesap lütfen
 
Fula ord och fraser (heheh)
Dra åt helvete - Siktir git och/eller olum bak git
Idiot - Salak
Bitch - Piç
Ett väldigt fult svärord - Amk (amina koydum)
Hora - Orospu
(ett ord som inte bör sägas här, fråga mig om ni vill veta haha)
 
 

En timmes turkmusik, nice

Ja, rubriken säger det mesta. En remix med massor av turkiska låtar, mestadels pop. Längtar tillbaka ännu mer när jag hör detta i och med att jag lyssnat/hört mycket av det i sommar. Lyssna och njut!
 

Den starkase kraften, vet bara de som haft den

Detta skrev jag den 26 oktober kl 03:19 under anteckningar i mobilen. Har man svårt att sova så har man.. Texten handlar om... ja, vad handlar den om egentligen? Synd att det inte går att översätta svenska till engelska så att det blir lika bra som originalet. Men jag kan leva med det.
 
Försöker vara stark, försöker hitta stadig mark
att stå på då jag inte kan nå trots att jag står på tå
Du hade mig förevigt vid första anblick
kemi, fyrverkeri, magi,  visste inte vad som pågick
Långt isär i misär på vårt jordklot, ingen idé att kämpa emot
Världens lyckligaste men känner smärta ändå, om jag ändå nådde när jag stod på tå
 
 

Vintern är här

Ja, fy fan vad kallt det är ute nu, till och med minusgrader. Usch och fy, blir till att flytta till varmare breddgrader så fort jag kan. Klarar inte av detta klimatet. Var och köpte en vinterjacka idag, det kommer att behövas i vinter. Efter den lilla shoppingturen var det direkt hem och ut igen, denna gången med Nelly och Felix. Det blev en timmes promenad i kylan. Ikväll var jag och Nelly ute på lite äventyr. Vi åkte till Oscar för lite mys med de gamla godingarna + lite nykomlingar haha.
 
Här har ni gänget!

Oförståeliga ting, (=) tid och kärlek

Vill bara varna er om att jag svamlar en väldig massa och att typ över hälften av texten är ganska osammanhängande och oförståelig, hehe.
 
4 månader, 17 veckor, 122 dagar har det gått sen du och jag blev vi, två träd med samma rot, en enhet. Har tänkt en del på hur tiden förändras när jag är med dig. Du gör timmar till minuter. Allt går så himla fort. Jag önskar att jag kunde stanna tiden, eller åtminstånde sakta ner den när jag är med dig. Men jag har liksom noll kontrol. Trots att tiden bara springer iväg när vi är tillsammans så hinner vi med och det i samma takt. Nu ska jag vara krånglig och oförstålig men på ett sätt står tiden faktiskt still då vi ses. Eh, ja.. Fattar ingenting och allting på samma gång vilket jag tycker är så fint för då vet man att det är något stort. Det känns liksom från ens innersta att "holy shit" och "jag har ingen kontroll över detta och det känns helt fucking amazing". Eller det är typ så jag känner, det här med att beskriva känslor är väl inte min starka sida.
 
Nu tryckte jag enter två gånger för att vara lite snäll mot er läsare. Dagens goda gärning! Näe, nu ska jag gå back to serious här. Nu kommer det där "I'm-so-in-love-I'm-gonna-die"-inlägget som jag nämnde för ett litet tag sen. ni som känner mig vet hur jag hanterar, tänker och beter mig när det gäller kärlek och förhållanden. Men för er som inte vet eller har glömt (?) så ska jag dra lite snabbt hur jag fungerar/fungerade (min egna bild av mig själv då). Jag kan ju säga att jag har varit tillsammans med tre personer i mitt liv innan jag träffade min nuvarande kärlek (blir kanske lättare för er att få en bild då). Jag är försiktig, eftertänksam och tar gärna saker och ting ganska sakta. Tro det eller ej men jag är blyg och har aldrig tagit det första steget. Det brukar (läs alla gånger av tre) ta ett bra tag (ca tre månader kanske) innan jag kan säga "jag älskar dig" till någon. Jag brukar "dejta" en person i minst en månad innan jag släpper efter och vågar säga att jag har en relation (ni fattar grejen). Jag trodde att detta var min "stil" i och med att det alltid har varit så. Men oj oj oj, jag hade fel. Brutalt fel till och med. När jag träffade Hasan blev jag rädd, förvånad och chockad. Blev faktiskt lite rädd för honom och hur han fick mig att känna. Blev chockad över hur jag kände och vad som hände liksom. Jag föll verkligen pladask pang boom krash för honom. När jag såg honom första gången sa jag till Cassie "honom ska jag ha, jag måsta ha honooooom" och jag menade det verkligen. Och håll nu i hatten, det var JAG som tog första steget och gick fram. Jag skrev ett meddelande till honom där jag sa lite hur jag kände, inget märkvärdigt. Efter bara en vecka, om ens det, var jag totalt fast. Det sa som sagt bara pang! Allt bara kändes så rätt, allt föll på plats och jag ville inget annat att det skulle vara vi. Men så kommer hjärnan med sina förnuftiga tankar. För mig löd de ungefär såhär "du känner honom knappt, han är säkert som de flesta andra killarna i Alanya", "han bor för långt bort", "ta det sakta och vackert nu" och allt det där... Hjärtat och hjärnan hade en liten konflikt där ett tag och hjärnan bromsade upp lite grann. Hjärtat vann och tog över ganska snabbt dock och jag sa till mig själv att jag skulle lyssna på det och just denna gången tog jag en risk (enligt mig själv). Jag kan ju säga att jag aldrig har varit såhär kär förut, jag ser en framtid tillsammans med honom vilket jag faktiskt inte gjort med de andra tre. Kanske beror på att jag är äldre nu, jag vet inte. Skitsamma, nu ska jag sluta babbla och avsluta. Dock skulle jag kunna prata i evigheter om mig och Hasan haha. Finns så mycket att säga. Slutpratat för idag :)
 
SKOJA BA! Nu ska jag prata lite om tid tror jag.
Tid är egentligen bara en siffra (dock kan tid läka bättre än något annat men det hör inte hit, var bara tvungen att säga det). Tiden går i samma takt hela tiden och ingen kan stoppa, sakta ner eller speeda upp den. Dock finns det några få personer i, vad jag tror, varje människas liv som har den där magiska förmågan att kunna mixtra med sekunder, minuter, timmar, dagar, ja ni förstår. Vet inte vad jag vill komma med detta egentligen, tänker bara på en person när jag skriver och jag tror ni vet vem, haha. Orkar fan inte hahahha, omg asså.. Bäst jag håller käft innan detta spårar ur ännu mer!

En fin dag i oktober

Tog med kameran ut i alla fall och fotade lite träd och så. Några bilder blev fina, här är de.
 

Höstpromenad

Jag ska snart ta med Felix på en riktigt långpromenad. Funderar på att ta med systemkameran men ljuset ute är inte så roligt just nu så får se.. Väldigt längesen jag fotade. Senare idag kommer Thilda och Emma på besök och då blir det Bonde söker Fru, weeeei! Har sett alla säsonger, typ alla avsnitt. Ska man skämmas eller inte? Anyway, nu ska jag gå och ta på mig lite kläder för snart bär det som sagt av ut i skogen! Hörs kanske senare, vem fan vet.

Natthumor - cok komik

Jag har riktigt låg humor nu. Skrattar för mig själv åt "oh-god-why"-memen (ska visa er). Jag förvandlades nyss till en poet också, en riktigt dålig en. Mina verk kan ni se här. Skrattar åt mig själv också.
Måste skärpa mig, ska kolla Supernatural nu och skratta åt Dean istället!
 
Här är två av säkert femtio comics jag har kollat på;
 

Deep sleep

Min hund har däckat i kökssoffan. Drömmer livligt och sover med lite öppen mun hahaha, så söt va.
 
 

Mycket att säga

Eh, ja. Det finns en del jag vill skriva här på bloggen nu, men jag orkar inte. Får bli någon annan dag. Min blogg har faktist blivit lite som en dagbok för mig. Ganska skönt att ha ett ställe där man skriver ner sina tankar och vad man gör. Kan nog bli väldigt kul att läsa om några år haha. Jag är så full av känslor nu och har varit det ett bra tag men har inte fått allt ur mig. Nu kanske det låter som negativa känslor men så är inte fallet! Jag är bara så sjukt kär så att det liksom gör ont, av saknad. Det är om mina tankar och känslor för min fina pojkvän som jag vill skriva av mig om, känner på mig att det inlägget kommer bli kaos, haha! Men ja, tror att det kommer ett I'm-so-in-love-I'm-gonna-die-inlägg inom snar framtid. Så håll i hatten kära läsare!
 
Nu ska jag och syrran snart kolla på Despicable Me, en väldigt söt film. Hörs hej!

En liten uppdatering

Hej på er, jag är pisströkig, I know. Men som ni alla (borde veta vid detta laget) vet så är inte mitt liv så väldigt actionfyllt nu. Idag var jag i Göteborg i och för sig. Lite jobbgrejs och Subway med Nima! Imorgon ska jag upp ur min sköna säng senast 09:00 för att åka iväg till stallet och ta hand om Revel. Halv två bär det av mot Hällefors (Örebro typ), ska vara där over helgen. På söndag kommer jag hem från Hällefors och då är det vidare till pappa direkt. Ska passa vovven en vecka medans pappa är på kurs.
 
Två viktiga hintar i detta inlägg (för er som inte såg dem):
 
* Följ väldigt gärna med mig till stallet imorgon, så tråkigt att vara själv! Tar 762 eller 763 09:39 från Lindome centrum.
 
* KOM OCH HÄLSA PÅ MIG HELA NÄSTA VECKA! Ska vara väldigt mycket ensam i ett hus som ligger i skogen, help me. Har tvingat med Nelly (min syster) för att jag vägrar vara där ensam kvällstid och över natten. MEN PÅ DAGEN OMG.

Min dag

Jag vaknade
Jag kollade TV
Jag satt vid datorn lite
Jag handlade på ICA
Jag lagade mat
Jag kollade på TV
Jag ligger nu i sängen med min dator
 
Händelserik dag har det varit, tur det blir mer action imorgon!

Djur i mitt hjärta

Alla djur (utom homosapiens) är goda. Dock finns det många goda homosapiens också, tacka gud för det.
 

Det är kallt inomhus också

Jag fryser fan ihjäl!

Ny design på G

Jag håller på med en ny design till bloggen. Det är dags för en ny nu tycker jag! Jag vet inte hur den kommer att se ut än, det kan bli lite hur som helst. Förhoppningsvis är den klar inom en snar framtid.
 
Såhär ser det ut just nu i Photoshop.. Ett jävla kaos rent utsagt. Får se hur slutresultatet blir.

Vilken av bilderna på mig själv tykcer ni att jag ska ha? Eller ska jag ens ha någon av dem? Kom gärna med synpunkter!

En sån där natt inatt

I wish I could say exactly those words to you, but I can't.. You know, my home is where I'm with you.
 
Now we're hundreds of miles apart, but tomorrow when I wake up I will take my car and drive all day, take that flight, across the ocean and show up at your door.
 

Våran kemi

Vi hör ihop som två träd med samma rot

och vi växer tillsammans, sanna ord

Som universums kraft, vi e Ying o Yang

Du ger mig det där som ingen annan kan

Så därför står jag alltid här vid din sida

Och runt hörnet finns de alltid nått som lurar

så vi byggde två murar ifall den första skulle rivas

Jag tror vi drogs till varandra, magnet

och du behöver inte säga nått för jag vet

redan vad du tänker med din blick

Du har alltid varit ärlig, aldrig några tricks

och när jag saknar ord så ger du mig en mening

Mitt hjärta har bestämt mig för att jag håller dig för evigt

och jag gör allt för att hålla den vid liv, har aldrig känt sådan kemi

 

Instagram

Jag har instagram nu, follow me! Heter emmythornelof där, ses.
 
 
 
 
 
 

Out of town girls

Fotografen till dessa fina bilder är ingen mindre än min duktiga vän Emma Grann.
 

Min hund Felix

Eftersom att jag sa att jag skulle tillägna Felix ett inlägg här på bloggen så får jag väl göra det. Enjoy dat pretty face!
 

13-14 oktober

Igår kväll var jag med Thilda, Frida och Emma. Vi åt taccos, kollade film och mös med min söta lilla vovvis. Idag var tanken att jag bara skulle ta det lugnt men så blev det inte. Jag han knappt komma innanför dörren förrän vi skulle åka iväg igen. Blev några timmar på Kungsmässan där vi letade present till Sören (som är mormors sambo). Han fyller nämligen 60 i helgen och då blir det kalas! Tillbaka till shoppandet. Det blev såklart lite shopping för min del också, var tvungen att köpa ett par vinterskor. dock köpte jag ett par högklackade skor också, kanske lägger upp en bild på skorna senare eller imorgon. Fick även bilderna från Frida som fattades! Förlåt för ett väldigt osammanhängande inlägg haha.
 

Bättre sent än aldrig

Idag köpte jag en iPhone. Haft min gamla Sony Ericsson i tre och ett halft år och varit utan mobil sen en månad tillbaka så det var väl dagt för en ny telefon nu kan jag tycka. Jag vill gärna ha mina kära vänners nummer, så ni får gärna skicka det i ett PM på facebook eller i en kommentar här (tack på förhand). Det var en sak. Nästa sak är en heeeelt annan, ganska random grej. Det har ju varit värsta oväder i Alanya den senaste veckan (till och från). Jag tänkte lägga upp lite coola bilder från det!
 

Nämen oj

Idag vaknade jag halv åtta, omfg säger jag bara, HAHA! Såhär tidigt har jag inte gått upp på typ fyra månader? Det känns ju som att dagen är en evighet nu, weyho. Klockan är ju bara elva och jag har hunnit med en del..
 
På spåkulan idag fick jag detta (som gjorde mig väldigt glad).
 
"Lär dig ett nytt språk för stjärnorna vill ta dig ut i världen och visa dig underbara ting."

Each coming night

Några bilder på mig som Frida tog!
 

Friluftsdag i Fjärås, hahaha

Idag var jag och Thilda modeller till Emmas apu-projekt. Vi klättrade över stock, sten, lera och tog oss igenom snåriga buskar för att komma till Emmas utvalda plats, haha. Det var dock värt det för många bilder blev jättebra. Vi hade även med oss Frida som moraliskt stöd, hon tog även några bilder på mig. Jag fick med mig bilderna på mig hem men 59 av dem gick inte att öppna.. Så lägger upp mer bilder sen när jag fått alla.
 
Oppa gangnam style i skogen!

Söt liten bäbis

Tror nog att denna jeparden (?) har käkat lite för många sockerrör, för fy sjutton vad söt den är! Wiiihoo, sötisen.
 

Sundsvall, here I come!

Idag bokade jag min biljett till Sundsvall! Den sjätte november åker jag. Ska byta tåg både i Stockholm och i Gävle, betalade 100 kr extra för internet hela vägen också, värt. 400 kr gick allt på, jävligt nice om ni frågar mig. Så ja, en månad kvar i Göteborg har jag nu på ett tag. Vet inte hur länge jag stannar men det blir nog fram till jul i alla fall. Men vi får se hur det blir med jobb och sånt osv. 
 
En fin liten bild på Sundsvall tagen från google.

Bloggtorka = lista med frågor

Fy vad tråkig jag är på bloggen nu! Nu bloggar jag endast för att visa att jag lever, har egentligen ingenting att skriva om. Därför ska jag göra en sån där blogg-fråge-lista. Weyho!
 

Namn: Emmy

Ålder: 19

Längd: 171 cm

Sko-storlek: 39/40

Född: På Mölndals sjukhus

Bor: Lindome, Göteborg

Gör just nu: Sitter i soffan med datorn i knät och tittar på Dr.Phil..  

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Snäll, positiv, är mig själv

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Håller inne dåliga känslor, speciellt ilska, tills jag exploderar. Kan nog vara för snäll ibland. Kommer inte på något mer?

Vad är du rädd för: Att förlora det jag älskar, vart världen är påväg, äckliga insekter och att se vänner och familj råka illa ut.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Jag tycker om hur jag är och att jag är mig själv. 

Det roligaste jobbet du haft/har: När jag praktiserade på båten.

När tar du ditt körkort: Ingen aning, snart hoppas jag. 

När grät du senast: Har varit riktigt nära flera gånger den senaste veckan men sista gången jag storbölade var typ varje dag den första veckan här i Sverige..

När skrattade du senast: Jag vet faktiskt inte, kanske i förrgår?

Vem åkte du bil med sist: Filip

Vem åt du mat med sist: Mamma och Nelly

Vem sov du med sist: Hasan

Vad var du rädd för när du var liten: Spöket i mitt hus haha

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Arkeolog

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Oj, många gånger

Värsta smärtan du råkat ut för: Att behöva såra andra

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Min sommar i Alanya och allt den förde med sig, mina vänner och min familj, djur

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Mycket

Har du någonsin sportat: Ja, jag red väldigt mycket under nio år men slutade. Sen dess har jag ridit lite till och från samt gymmat.

Någon du ser upp till: Mamma bl.a

Vad finns alltid i din handväska: Nycklar, lypsyl, plånbok

Har du varit utomlands någon gång: Ja, men inte lika många gånger jag önskar att jg hade. Turkiet, Kanarieöarna, Egypten, Norge och Danmark.

 Vilken plats var finast: Alla har sin charm och alla ställen är fina. Men Turkiet och Norge är mina två favoriter.

Största stad/städer du varit i: Stockholm?

Har du någonsin tagit eller provat droger: Nej, aldrig

Druckit: Hahah ja

Har du piercing eller tatuering: Hade en piercing i läppen men tog ur den för tre år sedan. Jag har "Everything happens for a reason" i nacken/på ryggen.

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Snäll, lite blyg, vara sig själv, smart, "ha glimten i ögat", mörkt hår, smal, längre än mig.

Finaste komplimang du fått: Oj, jag vet faktiskt inte!

Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja, när känslorna inte varit ömsesidiga :/

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Nej, som tur är :)

Har du någonsin fejkat en orgasm: Nej, det vinner man inget på

Hur många sex-partners har du haft: Fem

Storstad eller landet: Oj, både och. Dock tycker jag mer om landet.

Hamburgare eller pizza: Beror på vad amn känner för

Kött eller fisk: Kött

Hund eller katt: Katt 

Vin eller Öl: Inget, fy fan

Charter- eller skidsemester: Charter!

Sverige eller utlandet: Utlandet för hela slanten!

Hockey eller fotboll: Fotboll

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga 

Sommar eller vinter: Sommar

Vår eller höst: Vår 

Flyg eller tåg: Beror på vart man ska

Bil eller buss: Bil

Chernobyl Diaries

Var precis och såg Chernobyl Diaries på bio. Den var faktiskt äcklig, men bra. Jag vill faktiskt åka dit filmen spelades in någon gång, sjukt läskigt men ändå coolt. Fatta vilka snygga bilder man skulle fått. Jag kanske tar mig till Ukraina och Tjernobyl någon gån i framtiden. Någon som är på?
 
Förlåt att jag har varit så tråkig här på bloggen de senaste två dagarna. Det har inte hänt så mycket och speciellt inget jag har lust att skriva om. Mina dagar ser ungefär likadana ut. Jag söker jobb, fixar i mitt rum, sitter vid datorn, kollar tv, tränar lite osv. Inget märkvärdigt. Händer det något utöver det vanliga så lovar jag att tala om det, haha.

Uppföljning på inlägget "Turkiet"

Jag skrev ett inlägg för några dagar sen som heter Turkiet, det hittar ni här. Det var inte så många som svarade så uppföljningen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blir nog bra ändå. Måste bara tala om att jag ibland kan formulera mig lite otydligt i stundens hetta!
 
Det jag tänkte diskutera var fördomar, just för att jag vet att väldigt många har det. Eller rättare sagt, vi alla har det mer eller mindre och jag påstår inte att jag är ett undantag. Det finns både bra och dåliga fördomar (antar att allt har ett + och ett -) Nu pratar jag inte om fördomar endast gällande ett land (som i detta fall är Turkiet). Det kan vara kristna, muslimer, religion i sig, länder, någons utseende, mat osv, ja llt möjligt. Jag valde landet Turkiet som diskutionsämne denna gången för att det är väldigt brett och jag är intresserad av vad folk har för bild av detta land. Det intressant och roligt att se vad folk har att säga. Nu var det inte många som svarade, men jag tackar er som gjorde det (+ till er från moi). Jag har såklart frågat många av mina vänner vad de hade för bild av Turkiet innan de åkte dit och vad de hade för bild när de kom hem igen. Näst intill alla jag frågat har sagt samma sak, vilket jag tycker är väldigt intressant.
 
De flesta, inklusive jag själv, hade denna bild av Turkiet och människorna där innan vi varit där (i stort sett):
Sol, bad, sliskiga turkar med stora näsor och att alla skulle vara väldigt troende muslimer (med en negativ klang).
 
Vår bild efter att ha varit där:
Ett underbart land med underbara människor och så mycket mer än bara sol och bad. En tjej som kommenterade inlägget sammanfattade "efterbilden" väldigt bra tycker jag. Hon skrev såhär om sin "efterbild".

"Nu är mina tankar ett underbart land, med fantastisk kultur, härliga människor, fortfarande mycket sol och bad, men så otroligt mycket mer."
 
Ni ser ju själva hur stor kontrast det är på för och efter-bilden. Detta öppnade upp mina ögon otroligt mycket och jag är så otroligt tacksam att jag fick uppleva detta. Jag lärde mig något livsviktigt min första vecka i detta land. Det kanske är därför jag tycker så mycket om det och vill spendera så mycket tid som möjligt där. Jag lärde mig otroligt mycket under mina tre månader i Alanya, både om mig själv, om livet och om andra. Den kunskapen kommer jag att ha med mig resten av mitt liv, och tacka gud för det.
 
Och att alla i Turkiet är jättetroende och följer "de muslimska reglerna" strikt är inte alls sant. Till exempel, de muslimska ungdomarna är liksom helt "vanliga" ungdomar. De är morderna (finns såklart undantag). Dagens svenska kristna ungdomar är också morderna. Man märker knappt att de är troende. De flesta går inte till kyrkan varje söndag, de flesta tror inte på vartenda ord som står i Bibeln. Samma sak med ungdomarna i Turkiet. You get the point. Förlåt om någon tar illa upp av något jag skrivet, det är inte alls min avsikt.
 
Nu svävar jag iväg lite från ämnet och babblar känner jag. Jaja, tillbaka till ämnet och poängen. Det jag vill komma fram till (kanske inte varit så tydlig) är att fördomar oftast inte stämmer. Innan du tror på något, ta reda på hur det egentligen ligger till och gör det på egen hand. Ett litet tips för ett lyckligare och bättre liv!
 
 
 
 

Ännu en tecking

Ja, jag vände på den för att den skulle bli sedd som den ser ut live. Bad-cam-quality.
 

Alanya

När jag såg denna bilden saknade jag Alanya ännu mer. Tänk att jag har bott där i tre månader, någonstans i gröten. Kan typ inte fatta det, haha!
 

Nämen titta

Jag visste inte ens att denna bilden existerade, har inget som helst minne utan detta. Hasan hade den tydligen på sin mobil (som ni ser) och skickade den igår. Ganska kul.
 

Jag erkänner

- Vill du veta vad jag har gjort?
- Ja, berätta.
- Nej jag vill inte säga.. Du kanske kommer hata mig.
- Varför? Säg.
- Jag har tittat på Justin Beiber-filmen. Jag gillade den.

Tumblr

Följde rådet att göra en egen tumblr och lägga upp bilder och sånt där. Said and done, nu har jag en tumblr! Dock fattar jag inte så mycket än, men den ser okej ut.
 
Här är länken: http://lifelongmoments.tumblr.com/

En evighet

Tog en bild på Cassie och Hüseyin och gjorde en såndär bild-med-text-grej.
 

Börjat teckna

Jag har inte tecknat på flera år, närmare bestämt 3,5 år ungefär. Men vad gör man med sin tid när man inte har varken jobb eller skola? Varför inte börja rita igen? Jag vill helst inte tänka på verkligheten så det passar ju mig perfekt att koncentrera mig på något och flyta iväg till en annan värld i några timmar. Jag ritade av en bild på Hasan, jag blev ganska nöjd. Dock ska jag träna så att jag blir mycket bättre! Tog en bild med camen på teckningen, det betyder sämst kvalité. Jag scannar nog in bilden någon gång i veckan så att ni kan få se hur den egentligen ser ut.
 
 

1 oktober 2012

"Godmorgon" från ett molnigt och kallt Göteborg. Helt sjukt hur fort tiden går. Det är redan den första oktober idag. År 2012 har flugit förbi, dock har mina tre veckor i Sverige gått långsamt. Jaja. Det enda jag har gjort idag är att ha kollat på Supernatural och snart ska jag slå på MTV för där händer det grejer. 14:40 börjar Friendzone och därefter kommer Plain Jane! Efter det blir det till att fixa i mitt rum igen, har några små projekt att ta tag i. Lovar att lägga upp bilder på det jag har gjort om när allt är klart. Jag har inte direkt något mer att skriva just nu, återkommer senare.
 
 
Just put on a smile and it will be alright.

Min profilbild

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Emmy och jag kommer från Lindome som ligger två mil söder om Göteborg. Skriver mycket om Turkiet, min vardag, tankar och upplevelser. Träffade min kärlek i Turkiet sommaren 2012 och har sedan dess spenderat ett år i turistorten Alanya. Flyttade tillbaka till Sverige i början på 2014. Vill ni komma i kontakt med mig så kommentera här på bloggen eller skicka ett mail!

Mail: emmythornelof@live.se
Instagram: emmythornelof